Handelsstrategie moet Suriname meer opleveren

4

PARAMARIBO, 6 jun – Suriname wil met het ontwikkelen van een eigen handelsstrategie meer halen uit internationale ontwikkelingen op economisch gebied. Dit zegt minister Marica van Handel & Industrie, HI. De formulering is binnenkort af en dan kan beter ingespeeld worden op vooral regionale integratieprocessen.

Vooral de coördinatie naar de verscheidene regio’s toe, is van groot belang. “Met deze strategie moet Suriname een antwoord kunnen hebben bij onderhandelingen”, zegt Marica. Gedacht wordt onder meer aan de Vrijhandelszone van de Amerika’s, de ACP-groep van voormalige kolonies en Cariforum. Maar ook op bilateraal niveau wordt veel veracht van een eigen strategie.

“Dit betekent nog niet dat wij er zijn, maar dat de strategie zodanig wordt ingezet, dat het in het voordeel van Suriname uitvalt”, aldus Marica. De basis van communicatie, competitie en data is alvast een garantie voor succes. Als de strategie ook nog uitgevoerd wordt, is de kans des te groter dat de samenleving er op termijn beter van wordt.


4 REACTIES

 1. Laat me niet lachen Suriname en een strategie. De enige niet gewilde strategie, ontstaan door wanbeleid en desinteresse is die van destructie. Kijk maar naar de afgelopen 30 jaar. Alles en ook alles is maar kapot gemaakt door de idioten.

  En nu durven zeggen dat ze een strategie hebben, zoiets belachelijks heb ik nog niet eerde gehoord.

  Onafhankelijkheid, zelfvernietiging en dan je richten op gemeenschappen van bedelaars, de Caricom. Het is toch te gek om los te lopen. Het is een bedelaarsgroep. Van macho politici die elkaars volk voor de gek houden, Trinidad uitgezonderd denk ik.

  Je moet eens gaan praten met de leiders in Suriname en nietaleen naar hun woorden luisteren, maar ook intuitief naar hun boodschap luisteren, afvragen wat zegt die man, waar wil hij naar toe, wat zijn de belangrijke zaken die hij wil realiseren. Dan kijken naar hun verleden en je gaat huilen.

  Het is net of ze het verschil tussen koeiepoep en ijs niet kennen.

  Deze leiders zullen het nooit maken in Suriname en ze zullen het land nooit in een goede richting kunnen dirigeren.


  Maak melding

 2. Is U bekent met de ‘ketenbenadering’ van het VHP heerschap Santokhi dat Suriname veiliger moet gaan maken? Misschien is U bekent met de Nationale Veiligheidsstrategie van de NPS mandatarissen? Het product – niet van geschoolde en getrainde veiligheidsdeskundigen – maar van een clubje enkele ijverige docenten aan de Anton de Kom Universiteit? Om nu te laten zien dat de SPA ook iets heeft om mee te pronken komt men met een handelstrategie. Eentje waarbij communicatie, competitie en data de drie poten vormen waarop het land zich aan kan gaan optrekken.

  Ach, ach, ach, Suriname is bezig steeds meer een tropische variant te worden van Oost Timor, Somalie, Afganistan en andere mislukte staten op de geopolitieke wereldkaart. Het type land dat – als het nog niet is ingetort – bijeen wordt gehouden door sprookjes, fantasten en buitenlandse mogendheden.

  Clifford Marica is een inferieur mens, in een mislukte post-koloniale natie, die zich superieur kan wanen omdat niemand in Paramaribo er behoefte aan heeft ‘Dik Trom’ van zijn domheid op de hoogte te stellen.

  Sherwin Leeflang


  Maak melding

 3. Suriname en een handelsstrategie.
  zeker een mislukte grap.
  die DNA geldvreters kunnen noggeens beslissen of ze koffie/thee of beiden willen bij een praatsessie en dan moeten ze een handelsstrategie voor een land hebben.

  Die hebben ze al sinds de overdracht van het bestuur van de Nederlanders na de 2de W.O.

  gemeenschaps geldvreten uit de staatskas, zoveel mogelijk, zo snel mogelijk.

  NPS & VHP weg ermee.
  De enige slogan die elke dag op STVS herhaald zou moeten worden.
  Ze horen bij het grofvuil maar dan niet recyclen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.