Rijstexporteurs willen haast met facilitering

1

PARAMARIBO, 5 jun – De regering moet haast maken met het scheppen van gunstige omstandigheden voor rijstexport. Dit stelt de Vereniging van Rijstexporteurs, VRE. De kans is anders groot dat de rechtenvrije export naar Brazilië weer wordt misgelopen. Ook Jamaica is een goede potentiële markt, maar dan moet zo snel mogelijk een standaardenbureau worden ingesteld.

Het is de enige manier om Jamaica de levering te garanderen van een kwalitatief goed product. Er wordt dan ook vol spanning uitgekeken naar acties van regeringszijde. “We hebben de eerste keer die 10.000 ton voor Brazilië misgelopen, omdat het in de lade van is blijven liggen van de toenmalige minister van Handel & Industrie”, zegt VRE-voorzitter George Pahlad tegenover de Times of Suriname.

Er is vorig jaar iet tijdig ingespeeld op de door Brazilië aangeboden mogelijkheid. Dit jaar dient die gelegenheid zich weer aan. Veel alternatieven zijn er niet. De Caribische Gemeenschap, Caricom, is meer geïnteresseerd in parboiled rijst, maar die levert Suriname niet. Europa wordt steeds minder aantrekkelijk, vanwege de zware concurrentie vanuit Azië.


1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.