dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameBewegingen Guyanese kustwacht worden gadegeslagen

Bewegingen Guyanese kustwacht worden gadegeslagen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 jun – De bewegingen van de Guyanese kustwacht op de Corantijnrivier worden wel degelijk in de gaten gehouden. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Elk van die bewegingen wordt gezien als het illegaal betreden van Surinaams grondgebied. Op zowel politiek als militair niveau worden maatregelen getroffen.

Onder meer worden patrouilles uitgevoerd, “al zijn deze niet continu”, zegt Fernald tegenover de Times of Suriname. Vanwege gebrek aan materieel is het Nationaal Leger niet in staat behoorlijk controle te plegen. Hoewel de Corantijn over de volle breedte behoort tot het Surinaamse grondgebied, tonen de Guyanese autoriteiten zich niet altijd geneigd dit gegeven in acht te nemen.

Volgens de Times gebeurt het nogal vaak dat Guyanese patrouilleboten “op provocerende wijze” de rivier bevaren. In 2000 heeft de Surinaamse marine voor het laatst opgetreden in het gebied. Voor de riviermonding is een Canadees boorplatform verjaagd, dat er opereerde met ‘toestemming’ Guyana. Het incident is aanleiding geweest voor een Guyanese claim bij het Internationale Zeerechttribunaal.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. haha dit is toch ongelooflijk, guyana test ons, ze hebben gevaren en niks, geen reaktie.Hebben we geen kanonnen tenminste kanonnen toch,schiet op ze,is onze rivier, dus schiet ,wat hebben ze daar te zoeken…..maar niet eens een kanon hebben we, geen artillerie, niet eens dat… dankzij het Front. Het leger eens meer dan 4800 man sterk,met respectabel militair materiaal, is vandaag gelijk aan een padvinders club.Bedankt Venetiaan.


  Maak melding
 2. Ik stel voor aan Fernald, was ik de bevelhebber, dat ik de manschappen een zware oefening in nickerie laat doen, en dat per onmiddelijk, ik schiet drie uurs snacht alle artillerie af, schrikie den eve ze horen het tot in goerge town, wiki den. Bij dageraad zien ze de militairen in vol ornaat rennen alsof er een operatie was geweest,
  Want ze gaan kijken met hun verre kijkers.
  ik laat een paar in ander uniform liggen als of ze dood zijn, we schieten nog even zogenaamd op eentje ,executie stijl,
  we gooien ze dan in een truck , en heel geheimzinng rijden we weg.als ze via de ambassadeur vragen wat er gaande was, zegge we gewoon niks. Er waren geen militairen op de rivier of langs de rivier.Kanon schoten, nee ambassadeur dat kan niet.Maar we lekken aan de andere kant uit dat er een geheime operatie gaande was met een onze special units en er zijn slachtoffers gevallen die waarschijnlijk uit guyana afkomstig waren. Meer zeg we niet. ze slapen maanden niet tot ze een volkstelling doen en blijkt dat er niemand vermist is. Ze varen nooit meer daar.


  Maak melding
 3. De Guyanezen weten niet dat ze kunnen doen en laten wat ze willen .

  Het nieuw front zal nooit strijdkrachten met knowhou en ervaring uit de burgeroorlog weer belangrijk maken.

  Dus Guyanezen jullie kunnen gerust die rivier bevaren en post-Tigrie(betwist gebied) formeel annexeren.

  M.v.g.


  Maak melding
 4. De lafaards die nu regeren en al die jaren vanaf de onafhankelijkheid de belangen van het land hebben verkloot zullen nooit in staat zijn een vuist tegen de guyanezen te maken. De president van Guyana heeft alleen meer hersens dan de hele surinaamse regering.

  Deze mislukkelingen met een waterhoofd zullen nooit in staat zijn om Suriname te beschermen en op te bouwen.


  Maak melding
 5. Ja,, dank zij deze lafaards de (front regering)de verraders,die het mogelijk hebben gemaakt de terrorist ronny brunswijk een ongestraft leven te laten leiden.
  Zie zelf zit de terrorist in de regering,ja de bankrover hoeveel bankovervallen heeft hij gepleegt.Amnestie verleend ,gekregen en alles is vergeten,Is i patamakka vergeten?
  With this place i can do nothing.Deze regering heeft vanaf die tijd alle logistiek materiaal van de genie naar de maan geholpen.
  Panster voertuigen werden onschadelijk gemaakt ,marine patrouille boten werden niet meer gerepareerd,onze eenige supersnelle jet,die moest terug naar zwitserland,want ze
  konden de onderdelen niet betallen.deze regering heeft alles van het leger kapot gemaakt,Anderen hebben meer verstaand van.Dus ik zou zeggen laat het over aan de genen die wel verstand van hebben,mijn tijd wouwden ze all die kapoten pansters voertuigen langs de nickerie rivier platsen,Schande van deze regering.
  EX-M


  Maak melding
 6. EX-M,

  Ongelofelijk he hoe zo iemand in het nationale asseblee zitting mag nemen.
  Niet alleen bankovervallen heeft hij gepleegd wat dacht u van verkrachtingen en moorden. Worden assembleeleden niet gescreend in Suriname.


  Maak melding
 7. het is triest. voor de onafhankelijkheid was het leger zo sterk en ten tijde van Desie ook. waar is al het materiaal gebleven. de regeerders van nu zijn allen zakken vullers. ze hebben allen boter op hun hoofd. Suriname zal zolang deze heren aan de macht zijn nooit optreden.let maar op. Bouterse kong baka. help het volk.


  Maak melding
 8. Brunswijk moet inderdaad de gevangenis in. Schande dat zo een boef volksvertegenwoordiger is. Net als Bouterse en de meeste fronters. Deze regering doet in ieder geval iets. Kan wel veel beter. Ik kan mij niet herinneren dat Bouta ooit iets gedaan heeft, ook niet toen hij de absolute macht had, om Tigri terug te halen. Hij heeft de ” nationale soevereiniteit” zoals hij dat zo vaak zei nooit beschermd. Hij dacht waarschijnlijk: ” Eigen volk eerst (doodschieten)” Al deze moordenaars en dieven moeten opgesloten worden voor de rest van hun leven. Ken uw geschiedenis!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES