zaterdag, juni 15, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurAuteursrechten beter beschermd dan wordt gedacht

Auteursrechten beter beschermd dan wordt gedacht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 4 jun – Auteursrechten worden in Suriname beter beschermd dan doorgaans wordt gedacht. Dit stelt het ministerie van Justitie & Politie. Hoewel een echte Auteurswet nog moet worden aangenomen, zijn er voldoende wettelijke voorzieningen. Toch kan de vrij omvangrijke piraterij nog niet grondig worden aangepakt.

De oorzaak moet vooral worden gezocht in gebrek aan samenwerking tussen overheid en rechthebbenden, waaronder auteurs en uitgevers. Intellectueel werk wordt met groot gemak gekopieerd zonder voordeel voor de uitdenker zelf. “Te weinig auteurs maken hun product te gelde”, zegt mr. Shardapersad Gangarampanday, topfunctionaris op Justitie & Politie.

Het is dan ook hoog tijd om het roer om te gooien. Ook vanwege internationale regelgeving ziet de overheid het als zijn plicht om de nodige veranderingen aan te brengen. De Auteurswet moet de politie in staat stellen illegale kopieën in beslag te nemen en zelfs invallen te plegen. Nu wordt verkoop nog oogluikend toegestaan in handelszaken en op straat.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Is er suriname nog een zaak waar originele DVD’s en of CD’s verkocht worden?, Disco Amigoe kan zijn deuren sluiten als er opgetreden gaat worden,want die crimineel download muziek van internet,brandt het met een snelheid van 50X speed op een merkloze CD’R en durft het nog aan de man te brengen voor SRD16,-..en dat een actie prijsje..die piraten..Het wordt tijd dat Vene eenn dikkere bril opzet..dwaas…


  Maak melding
 2. dat heel gedoe rond illigale CD komt nu ter sprake omdat die chinezen het doen en het gewoon geodkoop verkopen, terwijl dico amigo en boombox het verkopen als te zijn echt tegen de hoge prijs. Dus die zogenaamde officiele winkels leiden verlies. mensen weten tegenwoordig ook hun computer te gebruiken voor een copy.
  Dus daarom, toen disco amigo zijn cassetjes verkocht zei niemand wat.De “amigo” is een geziene ondernemer, die kerel van “boombox” eveneens.Maar ze zijn doodgewone criminelen. Men kan ze nu al arresteren voor illegaal copieren, want hij kan niet verklaren van waar al dat geld komt,de importen en verkopen kloppen niet.


  Maak melding
 3. Jarenlang is men in suriname bezig met dit gedoe en het wil maar niet van de grond komen. Je had in de jaren tachtig de oscat, en daarna suriname compyright agencies,men had Buma stemra zelfs uitgenodigd om een lezing te houden. Het is allemaal op niets uitgelopen.

  Daarnaast heb je de surinaamse artiest die hoofdzakelijk liedjes overzingt ga zo maar door.

  Heel wat dingen zijn in Sranan onmogelijk.
  Ik ben benieuwd hoe dit zal aflopen.

  Heelwat dingen zijn in suriname onmogelijk.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES