Overgang naar herstelfase zal naadloos verlopen

0

PARAMARIBO, 3 jun – De overgang naar de herstelfase in het rampgebied zal naadloos verlopen. Dit zegt luitenant-kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR. De voorbereidingen zijn gericht op een soepele overgang. De hulpverlening hoeft dan ook geen stagnatie op te lopen.

De voorbereiding is zodanig dat de doelgroep verzekerd is van alle nodige begeleiding. Welke organisaties of instanties het werk zullen leiden als de normalisatie is ingezet, is nog niet duidelijk. “Zolang de regering het nog noodzakelijk acht, zal het NCCR doorgaan met zijn activiteiten”, zegt Slijngaard tegenover de Ware Tijd.

In elk geval zal waar nodig advies worden verstrekt. Het is niet uitgesloten dat bepaalde delen langer als rampgebied aangemerkt zullen worden dan andere. Volgens Slijngaard hangt de beoordeling uiteindelijk af van de plaatselijke leefbaarheid, vooral wat betreft voeding, drinkwatervoorziening, gezondheidszorg en onderwijs. Vooral in het oostelijk gelegen Lawagebied zijn de leefomstandigheden nog beroerd.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.