zaterdag, juni 22, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijEen op de tien Nederlanders racistisch

Een op de tien Nederlanders racistisch

-

Does Travel - naar Suriname

Tien procent van de Nederlandse bevolking komt openlijk uit voor zijn racistische denkbeelden. Ze menen dat Nederlanders intelligenter zijn dan allochtonen. Zij voelen zich superieur aan allochtonen en vinden dat Nederlanders zich niet moeten mengen met andere nationaliteiten. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction onder 1020 Nederlanders.

Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking is zeer negatief over allochtonen en met name moslims. Ongeveer driekwart (73%) van de Nederlanders is niet racistisch en veruit de meeste mensen zijn voor een multiculturele samenleving.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

60 REACTIES
 1. Alsof dat nieuw is. Je merkt het aan die mensen hun manier van doen en handelen. Anderen zijn wel eerlijk genoeg om je al snel te laten merken dat je niet welkom bent. Anderen vragen je dan van… als je het zo erg vind, waarom ga je dan niet terug naar je eigen land. Dat is zeker een optie, maar ik geloof dat veel mensen hier komen om zich op te bouwen en dan terug te keren. Kijk maar naar die uitslag van een of ander ouderenonderzoek. Daaruit bleek dat wel 80% van, als ik het goed heb, Rotterdamse-Suri ouderen terug naar Suri wilden gaan. Sommigen hebben de mogelijkheden gewoon niet en weten niet waar te beginnen dus tja..Soms moet je volhouden en heel wat slikken (figuurlijk) om ergens te kunnen komen. VIND IK.


  Maak melding
 2. Ik ben niet blank ,keur het ook niet goed en wil ook niemand oordelen,

  Maar laten wij realistisch blijven , want ongeveer de zelfde vorhouding niet blank is het ook.(ik voel mij niet aangesproken door mijn eigen reactie, dus hoop dat anderen dat ook niet zijn )

  M.v.g.


  Maak melding
 3. Dit is iets wat wij als het donkere volk allang wisten en er word nu eens tijd dat Nederland er wat aan gaat doen, als die wiite mensen de zon zien rennen ze wel om er inte gaan liggen terwijl ze niet bruin maar rood worden en ten tweede het is de media die ons slecht in het daglicht laat komen want zodra een buitenlander wat heeft gedaan worden ze helemaal van top tot teen beschreven maar als een nederlander het heeft gedaan komt het niet zo in de media terwijl er in elke cultuur rotten appels zitten dus ook bij die nederlanders. Laten wij buitenlanders samenbundelen en de witte mensen laten zien hoe het hoort


  Maak melding
 4. Discrimineren is inherent aan de menselijke natuur.Is het niet op ras, dan op kleur,of religie of klasse of soort of vul maar zelf in…Zoiets als de perfecte homogene mensenmaatscappij bestaat niet.Vormt een substantieel deel van de scheppng…En dient om de ziel te onderwijzen en te trainen op weg naar een hogere werkelijkheid…Iedere mens zal deze en talloze andere hordes zelf moeten nemen om hoger op te komen..Niet een ieder zal daarin direkt de eerste keer slagen..Zorg ervoor dat jij in ieder geval niet tot de spirituele falers behoort…


  Maak melding
 5. De racistische Ned. zijn meestal van de achter buurten, en zijn het eens met het beleid van Verdonk,ze zijn zoo dom,dat de VVD,er niet voor hun is,maar voor de welgestelden,en maar denken dat ze intelligenter zijn dan de Allochtonen.Nou vraag ik je wie is er nu dommer, een voorbeeld was ook Fortuin,die gaf ook af op de allochtonen, alle steuntrekkers(de blanken dan) stonden achter hem, niet oplettende dat Pim de steun drastisch wilde verlagen hahahaha ding dong kow.
  Superieur zin ze met zich zelf ja, hahaahahha Oranje is de beste, ding dong kow,Oranje doet voor de 8e x mee met het wk, Dutsland 16x heeft 4 wereld titels en noch denken ,dat ze superieurder ,zijn dan de Duitsers.Ze mogen geen eens hun veters vast maken,laat ze maar teren op de 2 finaleplaatsen.Maar tja,ik maak me niet druk om ze,Nederlandse economie staat en valt met de Allochtonen,puhhhhhhhhhhhhhhhhh.


  Maak melding
 6. Dat ( witte ) Nederlanders zo denken is eigenlijk een beetje aan ons zelf( allochtonen) te danken. We geven veel te snel op en willen vaak niet het onderste uit de kan halen. Nederlanders denken veel te veel theoretisch, maar komen na een aantal jaren terug op het geen ze beweerd hadden. Als Nederlanders denken iets ontdekt te hebben, danis het meestal iets waar buitenlanders of zo je wilt allochtonen al, eeuwen of jaren geleden al achter waren gekomen. zowel op technisch, medisch of sociaal gebied. Het enige wat speelt is geld. Doordat Nederlanders zelf zo lui waren om het vuile werk te doen hebben ze eeuwenlang slaven en gastarbeiders gebruikt om zich te verrijken. Wij konden dat niet want die mentaliteit hebben we van nature niet.
  Natuurlijk kunnen wij ook heel veel van de Nederlanders leren. Maar zij ook van ons!
  Laten ze nou eens ophouden om steeds maar te denken dat Nederlanders slimmer zijn. Je bent dan wel heel stom zijn als je dat moet denken !!!!!!!!!!1


  Maak melding
 7. Zo dan dat is zeker niet iets nieuws,die witte mensen praten,lachen,eten en drinken met ons maar van binnen haten ze ons.Niet allemaal natuurlijk maar geloof me de meeste wel en het worden er steeds meer.

  Ik vind het goed en eindelijk dat er zulke onderzoeken er plaats vinden.

  Want wij passen ons zo goed mogelijk aan hun terwijl er steeds vaker met een vingertje naar ons gewezen word en ze worden steeds openlijker in hun denken over buitenlanders.

  Is wel goed dan weten wat we kunnen verwachten in ons doen en laten.

  Wat ik wel goed vind is zo iemand als Pim Fortuyn,Rita Verdonk,Wilders en die Pastoors in het politiek want die mensen houden van hun land en ze hebben gelijk dat anderen daarin komen doen wat ze willen enz. Zo een soort iemand hebben we in het Surinaamse politiek ook nodig aangezien er nu al Turken,Marokkanen en weet ik veel wat voor troep er nog meer uit Nederland nu naar ons lekkere landje vertrekt omdat het nu met alles moeilijker word in Nederland.

  Straks is Suriname net als de Schilderswijk in Den Haag en dat zou echt jammer zijn.

  Doe die grenzen daar ook dicht voor rommel.
  En tja wat de Surinaamse vrouwen betreft,niet allemaal gelukkig,die zijn blind en doof door de witte man,ze breken hun gezin,vangen klappen want niet alleen de Surinaamse man klapt zoals men beweerd,eten ka van ze terwijl ze worden gehaten en dat alleen omdat ze lekker kunnen koken,wie weet een lapje grond in Suriname hebben en noem maar op.Natuurlijk zal er bij een paar ook echte liefde zijn maar geloof ik ervaar het dagelijks en de meeste zijn gewoon op hun smoel gegaan.

  Daarom probeer let op je uitgaven in Nederland want er komt een dag dat iedereen een schop onder zn kont gaat krijgen en ze gaan het zo moeilijk maken dat iedereen vanzelf weg zal gaan.
  Investeer liever in Swiete Sranang.

  Kijk Duitsland,kijk Belgie,kijk Frankrijk het enige wat daar groeit in het land zijn de skin heads en kom me niet zeggen dat Nederland zo dichtbij van die landen is en dat het hier niet gebeurd.

  Ze hebben ons al 350 jaar lang geplunderd en als ze de kans krijgen doen ze het weer want Suriname is met alles beter dan Nederland momenteel,die euro maakt alles kapot en de mensen haten ons meer.

  Hoeveel witte mannen zijn er al niet in Su komen wonen de laatste jaren,ze misbruiken de vrouwtjes net als in de slaventijd,krijgen een stuk grond van de regering,krijgen vergunningen alle deuren zijn voor ze geopend,maar laat iemand uit su hier komen kijk dan of alle deuren geopend zijn,na ka!

  Mensen hebben veel geld betaald voor schijnhuwelijken zo moeilijk was het toen en nu al helemaal.

  Surinamers en Suriname moeten wakker worden en er iets aan doen voordat er een moderne tijd van slavernij begint.

  Love you Sranang always and for ever!!


  Maak melding
 8. Ik had eerlijk gezegd niet anders verwacht.
  Tuurlijk zijn veel Nederlanders racisten, ze zeggen het alleen niet.
  Dat heeft de geschiedis met de slavernij en apartheid ook al bewezen.
  Dat waren geen Amerikanen, maar Nederlanders.


  Maak melding
 9. Daar hadden ze geen onderzoek voor hoeven doen hoor.

  Dat had ik ze ook wel kunnnen vertellen.
  En volgens mij zijn het er meer dan één op de tien.
  Vooral in de stad Rotterdam


  Maak melding
 10. Ik vindt het niet vreemd. Soms krijgen wij Surinamers een koekje uit eigen deeg. Geregeld lees ik hier zaken als “domme djoeka’s, domme koelies en dergelijke. Wij hebben pas recht van spreken als wij zelf niet discrimineren. Dus de Surinamers die denken dat ze beter zijn dan andere Surie’s krijgen nu de bal teruggespeeld.


  Maak melding
 11. mijn algemene beeld van nederlanders is dat ze zelf heel erg dom doof en blind zijn en het ergste is dat ze ook zo willen blijven,maar alles heeft zijn tijd nodig ze zijn zelf al begonnen met het ellimieneren van hun eigen ras wat dat precies inhoud dat vertel ik niet hier . en wat slavernij betreft het is nooit afgeschaft alleen eenander naam voor gekregen “GAST arbeiders”


  Maak melding
 12. Alsof alleen blanken racisten zijn. Lees waterkant maar goed na in de div. topics dan weet je genoeg. Laten we eerst maar bij ons zelf beginnen want er leven onder ons misschien wel meer dan 10% procent racisten.
  Let wel ik keur het van beide kanten niet goed maar kijk eerst maar eens zelf in de spiegel.


  Maak melding
 13. de blanke ziet al in de wereld dat zij niet meer de intelligenten zijn en al helemaal niet meer superieur. spiritueel zijn ze zeker niet ver gekomen.
  met dit soort onderzoeken en allerlei subtieliteiten willen ze de allochtonen?? op hun plek wijzen en hun herinneren aan vervlogen tijden. kijk maar naar de opkomst van china, india, japan, zuid-korea,singapore,maleisie,…. en dit zijn zeker geen blanke naties. kijk welke harde dobber ze aan iran hebben. ook geen witte natie. het word alleen gevaarlijk als die domme wiitte massa (


  Maak melding
 14. Natuurlijk is dit geen nieuws voor ons.
  Wat ik altijd zo grappig vindt is dat nederlanders vaak denken dat de hele wereld van hun is… Zij mogen overal wonen en als het om hen gaat moet alles kunnen! Lering voor alle allochtonen denk ik. Vooral degene die als bounty’s doen. Hun praten,denken en handelen. En mensen laten we eerlijk zijn ook onder ons allochtonen zijn er rasisten toch. Kijk enkel maar naar de handelingen wanneer wij suri-ned (want zo noemen ze ons daar) terug keren naar ons land.


  Maak melding
 15. Ja, het is niet fijn daar. Maar welke surinamer die terug is gekeerd naar Sur, kan mij vertellen dat ie in zijn werk en functioneren niet structureel is gedwarboomd en getraineerd. En dat ook nog opzettelijk.
  Je komt na wat studie en werkervaring met alle goede wil terug; wordt er door luilakken gewed hoe snel je weer teruggaat naar Ptata.
  En dan lopen we te zeiken dat 10 % klote bakras ons niet moeten in Nederland. Vreemd he???


  Maak melding
 16. beste mensen,Het verbaast mij niets betreffende de uitkomst van het onderzoek.Het is zo geweest en het zal zo blijven.Zie de geschiedenis ned.indië,suriname en nu t.o.de antillianen.
  En hoe is het in ons mooi-sranang? wordt er daar niet gediscrimineerd?Zie verhouding “stadsneger/bosneger? hindoestanen/javanen/chinezen etc. Opo ung jéjé…


  Maak melding
 17. Ze zouden zo’n onderzoek ook moeten houden onder de “allochtone” bevolking.
  Moet je kijken wat hier alleen al geschreven wordt over troep uit Nederland ( mensen worden hiermee bedoeld ).

  De surinamers die terug willen naar “hun” suriname wordt het wel erg moeilijk gemaakt door de hoge belasting die de surinaamse regering wil hebben op hun uitkering ( want die willen ze dan wel houden ), uit nederland.
  Als de surinaamse regering wakker wordt en gaat beseffen dat de pensioenen die de oud surinamers krijgen uitgegeven worden in suriname als ze daar redelijk goedkoop kunnen wonen ( goed belasting klimaat ) is dit ook een grote bron van inkomsten voor de surinaamse staat en de bevolking.
  Altijd de vinger naar een ander wijzen dat is natuurlijk veel makkelijker dan om je heen kijken en dingen te verbeteren.
  Kijk eens goed wat er gebeurd in Suriname dan zie wie de bevolking uitbuit.
  De rijken worden ook daar rijker en de arme armer.
  Ben eens eerlijk ligt dit aan de blanken ??


  Maak melding
 18. goede morgen,ik heb zo alles gelezen en het verbaasd mij niet dat er rasisten zijn .dit maakt mij zeer verdrietig.ik ben sur en woon 40 jaar in den maar wil wel terug naar sur.heb hier gewerkt ben nu invalide geworden,gelukkig kan ik lopen .maar zou heel graag weg willen.soso lobimibrada nanga sisa


  Maak melding
 19. Ben een bahkra die 4 jaar in Suriname heeft gewoond! Zou het liefste terug willen, maar economisch is dat niet haalbaar. Weet wel dat de bahkra’s in Suriname ook gediscrimineerd worden. Iedereen denkt dat we geld hebben en er werd gemiddeld 2 keer zo veel doekoe aan mij gevraagd als bij een creool/hindoestaan.
  Discriminatie is inderdaad inherent aan de mens. Ook in Suriname wordt veel gediscrimineerd. Mijn vrouw (Creoolse) ging nooit naar een Hindoestaanse winkel! Wie profiteert hiervan => de Chinezen. Venitiaan geeft nederalnders en ex-surinamers heel moeilijk een verblijfsvergunning. Maar de chinezen krijgen ze bij bosjes.
  Ik ben nog steeds voor de integratie en hopu van het multi culturele. Er staat een adv van mij onder divers dat ik in Almere een surinaams nederlands cafe wil openen om ons ook echt met elkaar te laten omgaan (tot op heden nog niet op gereageerd. Inderdaad de Nederlanders die discrimineren en achter Verdonk aanlopen zijn erg DOM. Verdonk is net als Bush heel direct maar geen inhoud.

  Wouter


  Maak melding
 20. Is het niet meer dan een op tien . Volgens mij is 30% RACISTISCH.Nederlanders gunnen nooit dat zwarte mensen iets beters of meer hebben .Omdat wij zwart zijn moeten wij als een soort slaaf wonen geen keus.


  Maak melding
 21. het is begrijpelijk dat dit een item is wat overal in de wereld voorkomt, zaak is zeker, dat je jezelf probeert te verstevigen door kennis, want dat is macht. je moet proberen om je verbaal je verstevigen en oorlog te voeren. kan je dat niet dan zal je dit moeten accepteren ik zou zeggen 73 % van de nederlanders zijn niet racistisch, laten we het met hun doen en met de rest voorzichtig. zie leefbaar rotterdam, wie heeft op hun gestemd, who know’s, zijn het politieagenten, rechters, onderwijzers en noem maar op. je hebt met deze mensen te maken en wat als er een is die de denkbeelden van hun overnemen. laat geen tweede hitler geboren worden, direkt afhandelen die zaak, dan is de ellende op langere termijn preventief aangepakt.

  langa


  Maak melding
 22. Naar nederlandse maatstaven ben ik ook zwart maar ben bijna altijd door andere nog zwartere medesuri’s in suri zwaar gediscrimineerd ,vaak uit afgunst en jaloezie…Iedere suri weet drommelsgoed wat ik bedoel …Nu hier jammeren dat zij door 10 %racistisch worden bejegend…Het bedroevende is dat het merendeel al jaren gilt dat ze naar suri terugwillen, maar……en dan een lawine van goedkope cliché smoesjes opgeven waarom niet…of nog niet.Eerst geweldig strijden om de onafhankelijkheid….en vervolgens met de staart tussen de benen vluchten naar diezelfde blanken aan de Noordzee om hun genadebrood te eten….Schandelijk ,en alsmaar jammeren en klagen…over de achterstelling etc….maar zelf nauwelijks een vinger veroeren om enig respect af te dwingen….Typisch….. Of niet soms….


  Maak melding
 23. Dat een deel van de nederlande bevolking
  racistisch is was altijd bekend. Maar dat bijna de helft in min of meerder mater recistische denkbeelden heeft is nu naar voren gekomen, maar is geen verrassing.

  De nederlanders zijn wel racistisch maar een rechtse partij krijgt hier geen poot aan de grond. Ze weten precies wat extreem rechts teweeg kan brengen.

  Sommige allochtone groepen werken het alleen maar in de hand. Laten we ook realiseren dat
  de houding van de allochtonen mede bepaalt hoe er over hun gedacht wordt. De kop in het zand steken lost ook niet op.

  Joden en surinamers worden het minst gediscrimineerd, volgens het rapport?

  Kan iemand mij uitleggen waarom??


  Maak melding
 24. goed gesproken sarka,

  En discriminatie is pas erg als het zo geniepig wordt geuit dat je er je vinger niet op kan leggen.Ik ben blij dat nederlanders zich hebben uitgesproken over hun bejegening naar ons toe, maar het zou mooi zijn als wij ook een enquete van discriminatie van alle niet-westerse bevolkingen naast deze zouden leggen.
  Dan ga je echt schrikken ik schat dat 80% van de marrokanen zwarte buba mensen discrimineren en dat herhaald zich ook onder de turken nou dan hoef ik niet te spreken van de franse medelanders die discrimineren net zo hard als in frankrijk. Discriminatie op basis van geloof zal een nog veel erger beeld geven.
  Surinamers tja die discrimineren als de duivel a….jampanesie, a…djoeka….a….nengre nou naar dat onderzoek ben ik zeer benieuwd, dus het onderzoek is nog niet afgerond.


  Maak melding
 25. wat discriminatie betreft:was als bakra in 1978 in Suriname en constateerde toen niets van discriminatie,ben in 2004 (kon jammergenoeg niet eerder)teruggeweest en als bakra geschrokken van de discriminatie tussen sommige bevolkingsgroepen.Ik vind dat er in Suriname meer wordt gedicrimineerd als in Nederland,ondanks dat wil ik grag nar Suriname gaan en daar gan wonen

  Martin


  Maak melding
 26. wat discriminatie betreft:was als bakra in 1978 in Suriname en constateerde toen niets van discriminatie,ben in 2004 (kon jammergenoeg niet eerder)teruggeweest en als bakra geschrokken van de discriminatie tussen sommige bevolkingsgroepen.Ik vind dat er in Suriname meer wordt gediscrimineerd als in Nederland,ondanks dat wil ik graag nar Suriname gaan en daar gaan wonen en het land verder helpen opbouwen.

  Martin ,sorry voor de typefouten


  Maak melding
 27. antwoord aan Sari,
  Het rapport waar je het over hebt heb ik niet gelezen maar wat betreft je opmerking over Joden en Surinamers;zou het niet zo kunnen zijn dat zij zich gewoon aanpassen?


  Maak melding
 28. Het is mij wel duidelijk dat de nederlanders de vragen gesteld voor deze meting niet volledig naar waarheid hebben beantwoord, want als ik op straat de houding van de hollanders zie t.o.v. zogenaamde niet nederlanders dan denk ik dat niet 1 op 10 niet correct is in die zin dat 1 op de 10 geen racist is.
  Er word steeds maar geroepen dat buitenlanders hier alleen maar zijn om te profiteren dit terwijl iedereen toch eigenlijk wel weet dar nederland haar kapitaal dankt aan vuile zaken het leegroven van heel wat landen. uit welk land komen de slavenhandelaren ook alweer? Nederland heeft als geen ander land geprofiteerd van de rijkdomen die anderen toebehoorden.
  hoe tegenstrijdig kan het zijn Surinamers antillianen turken marokanen etc. noemen ze profiteurs maar kom je nu uit polen dan noemen ze je ‘gelukszoeker’Hoe zo meten met 2 maten.Nu heeft nederland weer eens goedkope arbeiders nodig Om onder cao schaal werk te verrichten het liefst zwart te betalen want dat kost minder.want waarom zou nederland zich nu zoveel jaar na dato zich ineens bekommeren om de (poolse) 2 w.o.strijders en hun erkenning. Ik vrees dat deze groep mensen het zelfde lot wacht als destijds de italiaanse turkse en marokaanse( e.a) ‘gastarbeiders’. wat de politiek verder aan het doen is lijkt mij wel duidelijk ze proberen ervoor te zorgen dat ‘niet nederlanders’zich niet samen bundelen door de diverse bevolkingsgroepen te stigmatiseren en tegen elkaar op te hitsen en haat te zaaien.
  Daarom is mijn advies laat voor jezelf dit niet toe want juist door uitwisseling van ideeen en cutuurbeleving komt een maatschapij vooruit.


  Maak melding
 29. reactie aan martin die als bakra in suriname op bezoek was van wie hebben surinamers dat discrimineren dan wel niet geleerd denk jij?
  wie speelde er de baas in Su wie hebben daar het apartheidsysteem geintroduceerd, wie zijn er de oorzaak van dat de originele bewoners al hun grond verliezen en nog steeds geen rechten en erkenning hebben,zo is er voedinsbodem voor racisme gekweekt met een domino effect. Misschien was in de jaren 70 je opmerkingsvermogens niet daarop afgesteld je was waarschijnlijk bezig met andere zaken.
  by the way volgens de nederland omringende landen is de stelling dat nederland een tolerant land is niet waar.( volg de internationale berichtgeving) Je wilt het land opbouwen zeg je, het zal mij benieuwen hoe JIJ dat wil gaan doen.


  Maak melding
 30. In nederland doen de blanken alsof zij niet racistisch zijn.Het integratie beleid is een een richtingsverkeer dat alleen wordt verwacht van de allochtonen.De blanken in nederland doen zelf geen moeite om een andere cultuur te leren, dan alleen de nederlandse taal.Ze willen let wel niet alleen ABN, maar dat je accentloos nederlands moet kunnen spreken. Als allochtoon ook al beheers je de nederlandse taal goed, hij moet accentloos zijn volgens hollanders , je moet die drai tongo kunnen spreken. Ik vind het ook heel erg jammer dat heel wat allochtonen onder ons een minderwaardigheidscomplex van hun afkomst hebben, en graag bij die bakra’s thuis willen horen door behalve het belangrijkste de nederlandse te spreken, ik vind dat moet en dat ben je verplicht als je je verstaanbaar wil maken in een land als nederland waar je woont en werkt, maar dat je je eigen cultuur die je bij de opvoeding thuis heb meegekregen, nu ineens overboord gooit voor die bakra’s om erbij te horen is jammmer.
  Hiermee wil ik aangeven dat wij zelf als allochtonen ook in de spiegel moeten kijken, hoe wij denken over andere bevolkingsgroepen.In dit geval heb ik de bakra’s als voorbeeld genoemd.
  Advies: Laten wij eerst bij ons zelf stilstaan.


  Maak melding
 31. Juist Martin.
  Je eigen houding bepaalt voor een groot gedeelte of je wel of niet geaccepteerd wordt.

  De HUIDSKLEUR is van minder belang.

  Surinamers hebben zicht gewoon goed aangepast en het wordt met elke generatie beter.

  Ga zo door sranangmans. Hier ligt jullie toekomst. Je best blijven doen.


  Maak melding
 32. Discriminatie zit altijd in een mens(volk). Onderzoek naar discriminatie door nederlanders is overbodig, je bent niet eerlijk tegen jezelf als je dat ziet of ontkent. Laten we begrip voor elkaar hebben ipv wijzen naar anderen. En de wereld is van niemand.

  Realist.


  Maak melding
 33. Suriname is discriminatie,wat verwachten jullie van die bakras,als jullie elkaar discrimineren.Soms is it goed om ook gediscrimineerd te worden.Waarom vinden jullie het erg.De bosnegers worden ook gediscrimineerd en ze zijn surinamers.

  Surinamers,jullie willen ned verbeteren terwijl jullie erger zijn,begin bij jezelf.


  Maak melding
 34. Niet alleen in Nederland is er discriminatie.
  Discriminatie zul je altijd hebben.

  Kijk maar naar de houding van de surinaamse overheid. Volgens de Toescheidingsovereenkomst moeten suris in Ned. in alle gevallen gelijk met de surinamers behandeld worden. Gebeurt dat wel??

  Neen, dat is ook discriminatie. Nog erger dan een beetje discriminatie is je volk misleiden en ’s lands belang verkloten.
  Dat hebben de surinaamse leiders gedaan.

  Dus surinamers die hier wonen, ondanks dat beetje discriminatie zijn we toch geslaagd in Nederland.

  Een beetje discriminatie moeten we voor lief nemen.

  En degenen die in Nederland en schreeuwen dat Ned. verdeeldheid heeft gezaaid onder suris moeten hun grote mond houden.

  Suriname is in 1975 onafhandelijk geworden.
  Arron cs hadden er een bende van gemaakt.

  Grote groepen vertrokken o.a. naar Nederland.


  Maak melding
 35. Tuurlijk zijn er rascisten in nederland; je hebt ze overal!

  Zoals sommige mensen al hebben aangekaart….wij surinamers zijn geen haar beter! Wij hebben ook rascisten onder ons en discrimineren elkaar van je lieve lust!
  Ik ben zoals men zou zeggen een marron, busnengre,djuka en noem maar op…….je kunt je niet voorstellen wat voor fraaie benamingen ik wel niet allemaal heb.

  Want let wel……..zoals die witte mensen denken dat ze intelligenter zijn dan allochtonen, zo denken chinezen ook dat ze inteliggenter/ beter zijn dan javanen, javanen denken dat ze intelligenter/ beter zijn dan hindustanen, hindustanen denken dat ze intelligenter / beter zijn dan creolen, stadscreolen denken op hun beurt dat ze beter/intelligenter zijn dan boslandcreolen…….ja de busnengre wordt als het laagste van het laagste beschouwd in Suriname, iedereen voelt zich superieur aan hen.
  Als marron zijnde kon men zich op school in suriname niet voorstellen dat ik een ‘bosneger’was, want IK was altijd een van de slimste van de klas, althans ik was slimmer dan alle meiden in mijn klas. het was altijd ‘en je praat zo goed nederlands’
  Nog steeds ervaar ik dit in Nederland, van autochtonen en surinamers.

  Ik vergeet nooit dat een witte meid ooit tegen mij zei dat het sranan tonge woord voor dom, djuka was……….en wie had haar dat geleerd een surinaamse meid!

  Hopelijk ziet de volgende generatie in dat het anders moet! Ik weet dat ik mijn kinderen nooit ga leren om onderscheid te maken…..we zijn allemaal Surinamers!

  Een meisje van 21


  Maak melding
 36. Het zijn niet alleen de ned die discrimineren,wij creolen hebben ook een handje van.als je als jong meisje een zwarte vriendje had was het meestal niet genoeg.er werd altijd gezegd,tek wang mang foe opo ie kleur.De marokkanen die weten er ook pap van.ze hebben ook zwarte marokkanen,maar zelfs die denken dat ze beter zijn dan ons,ook deng torkoe.Hier valt het op,maar er is overal discriminatie.Ga als surinamer naar de antillen,je weet niet wat je overkomt.Elke groep denkt dat hij beter is dan de ander,en dat is jammer.wij zij allemaal mensen,dan maakt het niet uit of je nou zwart,wit geel bruin bent.wanneer gaan we dat eindelijk beseffen.


  Maak melding
 37. Dat iedereen discrimineert is duidelijk, daar hoeven we geen discussies over te voeren. Ik discrimineer ook, maar dat was eerst niet zo, ik ben hier niet geboren maar ben op zeer jonge leeftijd met familie naar Nederland gekomen. Ik heb er niet voor gekozen om hier te wonen. Maar goed, ik heb mijn best gedaan, studeren etc. om een toekomst hier op te bouwen. Doe met alles mee, draag mijn belastingen af, heb een baan en doe wat een zogenaamde Ned. burger moet doen. Maar de laatste 15-10 jaren is mijn haat gaan groeien voor die witjes hier. Ze maken onderscheid in alles. Al werk jij harder dan een witte collega, zij krijgen de hoofdprijs. Ze lullen over allochtonen maar ze bedoelen jou niet hoor, nee jij bent niet zo. Tuurlijk, en zo kunnen we doorgaan. Ik ben al jaren klaar om hier uit dit verrotte land weg te gaan. Maar het is financieel nog niet te doen, want je wordt hier leeggezogen door die witjes. Zolang zij hun zakken met jouw zweetgeld kunnen vullen is het goed. Maar oké, dat zal wel bijna overal zo zijn. Toen ik jong was, zag en wilde ik heel veel dingen niet zien wat die witjes met niet-blanken deden maar naarmate je ouder wordt en je verdiept in de geschiedenis, dan wordt je helemaal doordrenkt door haat. Dat witjes in Sur. worden voorgetrokken of eerder iets krijgen is een feit, wie wil beweren dat hij gediscrimineerd wordt, heeft zeker zijn zin niet gekregen. Wij krijgen al jaren onze zin niet en blijven ook roepen dat witjes rascisten zijn, alleen is het verschil dat wij met niets onze zin krijgen. De ned. economie valt en staat met de allochtonen, alleen zien ze dat zelf nog niet, nee wat wij moeten doen is met z’n allen opzouten naar onze eigen landen, dat is wat ze zeggen toch, die witjes? Dat als het ons hier niet bevalt wij moeten opdonderen? Tuurlijk moeten wij nu opdonderen want ze willen niet meer delen, het land is opgebouwd en ze willen alles voor zichzelf. En die witjes die dat het hardst roepen, die vreten zich helemaal klem bij hun allochtone buren en zogenaamde vrienden want allochtonen hebben altijd vreten in huis, en nog wel gratis! En op vakantie zijn zij degene die zogenaamd dol zijn op die allochtonen, ik ken er genoeg, ik weet waar ik over praat. Mensen, we moeten allemaal in één keer terug, kijken hoe lang het duurt voordat ned failliet is, alle witjes uit onze landen er ook uit trappen! Nog even en ik verdwijn uit dit gore zieke land. En iedereen die mij niet vindt sporen: go ahead, daar doe ik niets mee. Ik haat die shitmensen uit ned. En met mij nog een heleboel anderen, dat verzeker ik jullie! Ik ben heel lang vredelievend geweest maar ik zie wat de laatste jaren hier in ned gebeurd, nou mensen, ik ga vooral door met haatdragend te wezen naar die witjes.


  Maak melding
 38. mensen er zijn 15 miljoen nederlanders men heeft 1020 iets gevraagd,trek er je niks van aan.
  We zijn verder allemaal hebben voorkeuren, zo pikken we zelfs onze partners.
  Ik wil dat brazilianen naar hun land gaan, haha, maar ik haat ze niet als “ze moeten dood of iets” Ik vind dat ze ons goud inpikken,net zoals sommigen over allochtonen zeggen ze pikken onze banen in.
  ben ik reacistisch ik vind niet want ikk heb niks tegen mengen.

  Superieur voelen ,wel hoeveel surinamers voelen zich niet superieur tegen over een indiaan of boslandcreool,tot dat blijkt dat a koni moro yu.we doen het allemaal.Racisme is hun huidskelur haten.Is niet naast ze zitten ,niet op de zelfde toilet zitten niet hun eten eten als ze gekookt hebben en dit allemaal tegelijk. Maar we moeten ook accepteren dat sommigen intelligenter zijn dan ons.

  Men is negatief over allochtonen ,dat is omdat ze het nieuws zien weer een allochtoon doet iets stoms. Net zoals er vaak sentimenten zijn jegens boslandcreolen, maar we discrimineren geen boslandcreolen.we schudden toch hun handen,ezeggen niet dat ze geen onderwijs verdienen, zelfde geld voor nederland en die allochtonen.


  Maak melding
 39. Als ik soms het vermoeden hebt dat een nederlander zijn tas gaat trekken als ik langsloop, trek ik mijn tas als eerste naar me toe haha. moet je zien kijken, van hoe durft hij.Ik doe precies alsof ik ze verdenk van crimineel gedrag.


  Maak melding
 40. Zo iemand als Chiney heeft 100% gelijk,s ur kijk eerst eens goed naar je eigen gedrag. Dat zo wel witte als zwarte mensen disc is duidelijk, het is zaak goed na te gaan wat nat-sociaalisme of extreem nationalisme met zich mee kan brengen.Ergens geloof ik dat als wij zwarte mensen witte mensen tot slaven kunnen maken wij dit niet zullen nalaten,mensen denk hier goed over na.Dat groep in sur elkaar disc is een feit zelf kom ik al 12 jaar over de gehele wereld,ik weet hoe het leven van b.v hindost er in India er uit had gezien als ze nu niet in Sur waren.Idem javanen,idem creolen.Mensen wees blij dat Sur je vaderland is want er zijn zoveel derde wereld landen waar het zo veel slechter is. groet johan ceder


  Maak melding
 41. Hi Bler, je bent geobsedeerd door enkele zaken. Maar reken wel waar ga je naar toe?

  Naar Suriname? Nou daar ga je nog meer schelden, tieren en vloeken. Want het is daar harder en corrupter en meer vriendjes politiek.

  Beste is verkassen naar een land waar je denkt dat het beter is als je in Nederland niet kunt aarden.

  Niet kletsen gewoon doen en de schouders er onder zetten. Punt uit.

  Nederland is goed of je het gelooft of niet.


  Maak melding
 42. Sari2Bler,

  Je hoeft geen medelijden met me te hebben, heb ik ook niet, ik ben gelukkig met mezelf. Ik ben helemaal niet geobsedeerd, ik maak alleen duidelijk hoe ik die mensen zie. Wie zegt dat ik naar sur wil? Ik weet dat het daar helemaal geen rozengeur en manenschijn is en corruptie de boventoon voert. En ik klets helemaal niet, wie weet ben ik al bezig te zorgen dat ik verkas naar een plaats waar het niet zo is als hier. Er zijn nog wel een paar eilanden waar je naar behoren rustiger kunt wonen zonder deze dingen. Rascisme is overal maar in het ene land erger dan in het andere. Nederland is goed? Laat me niet lachen, het wás goed. Maar dat wordt steeds minder, kijken of je over een paar jaar nog zo denkt. Als je in elkaar geslagen wordt om je afkomst, kleur of geloof. Het is je zeker nog niet overkomen? En voordat je denkt dat het mij is overkomen, nee maar ken genoeg mensen in mijn omgeving die het wel is overkomen. Zonder reden wel te verstaan, of oude mensen die bespuugd worden door skinheads. Jij jouw mening, ik de mijne. Heb nog even geduld, dan zul je het vanzelf zien. Jouw ned is zijn tolerantie al een hele tijd kwijt!


  Maak melding
 43. Mensen ik denk dat het ook een beetje aan jezelf ligt. kijk, eens hebben we het moederland verlaten om een beter heil te zoeken, als je het goed hebt dan verlaat je je land niet. In Suriname hadden wij het ook niet slecht maar door slechte vooruitzichten (1975) en angst hebben de meeste mensen hun toevlucht gezocht naar Nederland. In Nederland zijn we inmiddels ook plusminus 30 jaar gesettled en we hebben het niet slecht. Integendeel velen van ons hebben het hier in Nederland gemaakt. Surinamers zijn hier meer geliefd dan andere volken laten wij eerlijk zijn. Kijk maar in ziekenhuizen en bij de overheid. In Suriname helaas is van de diversiteit helaas weinig te bekennen. Zie Zanderij en overheidinstanties dus laten we ophouden met Nederland te betichten van racisme. Probeer een ieder te behandelen zoals je zelf behandeld wil worden.

  Met vriendelijk groet,


  Maak melding
 44. Mooi zo.
  Dat Nederlanders en of witte mensen en of blanken,hoe je ze ook wilt noemen, zijn en blijven rascistisch tegenover de buitenlanders.Ze hebben een heel mooie charme om iets van je te leren of af te pikken of dit nou met een gelach moet of met geweld.De wereld is totaal verdeeld en moet dus ook in evenwicht zijn.Zonder evenwicht kan niks verder.

  Dat deze gasten discrimineren is niet nieuw.Kijk maar om je heen ,op je werk.Een buitenlander wordt als dom gezien.Uit het onderzoek is ook gebleken dat de blanken vinden dat nederlanders inteligenter zijn dan de buitenlanders. Al is een bakra een analfabeet maar hij /zij is inteligenter dan de buitenlander.Dit is een persoonlijke ervaring waarbij ik als persoon moest gaan werken onder supervisie van iemand die niet kan lezen en schrijven en die niks afwist van mijn vakgebied.mijn vraag is aan de Nederlanders of hij wel inteligenter is dan mij.Ik dacht het niet.Dus mensen je huidskleur en je afkomst bepaald veel in de samenleving van Nederland.
  Als je de afgelopen periode heb gekeken en gelezen wat Rita Verdonk en een grote groep van de Nederlanders zeggen en denken dan vraag je af of er geen sprake is van Zware disriminatie in Nederland.Dat deze groep eerder willen dat buitenlanders uit het land gaan.Dus of je nu in Nederland geboren bent of niet je bent een buitenlander.Maar je heb wel van de allochtonen die denken dat ze thuis horen in het land door te gedragen en te denken als de Nederlanders.Deze zwevers beseffen niet dat achter hun rug ze uitgelachen worden.

  Nederland grijpt slechts de kansen waar ze lekker van kunnen profiteren.Als je nu de media volgt dan merk je wel veel van dat ze commentaar hebben over India en China.Omdat Nederland niet aan zijn trekke is gekomen in India wordt dit land nu degelijk zwart gemaakt voor kinderarbeid..
  Hebben we geen kinderarbeid in Nederland.Kinderen van 15 jaar mogen werken.Is dat geen kinderarbeid.

  Wordt er geen tweedracht gezaaid in Nederland.Als je de gevangenis in moet gaan dan krijgen allochtonen twee maal zoveel straf als een autochtoon.Als je moet werken moet je twee maal meer arbeid verrichten dan een Nederlander.Op welk plek wordt niet gediscrimineerd.

  Maar wat voor mij heel erg jammer is dat wij Suri./Nederlanders stateloos zijn.Wij behoren niet tot de groep nederlanders en ook niet tot de groep surinamers.
  In nederland ben je een buitelander en in suriname ben je ook een buitenlander.

  Wat jammer dat de corrupte regering van Suri alles doorgeeft aan de bakra’s voor een apple en een ei.

  Wie beschermt ons ,niemand en nogmaals niemand.

  Dus het is niks anders dan slikken wat je in nederland te wachten staat.Want op suriname hoef je niet rekenen.Als je met je kennis en ervaring daar gaat kom je binnen de kortste keren weer terug.Want door de corruptie van daar kunnen we niet verder.

  dus blijf waar je bent,als je maar gezond bent.


  Maak melding
 45. Sneke-tere en velen anderen hier hebben gelijk, maar dat zijn mensen die het ook daadwerkelijk hebben ervaren of van dichtbij hebben meegemaakt.

  Een vraag voor die gene hier die Ned als een paradijs zien en Su afkraken,de Bounty’s.

  Waar en wanneer is er begonnen met discriminatie wat Nederlanders betreft en wat ons Su aan gaat en dan heb ik het niet over Creolen,Hindoestanen,Chinezen,Javanen en Joden,sorry voor de bevolkingsgroep(en) die ik niet heb opgenoemd maar jullie horen er ook bij want ik heb het over SURINAMERS.

  Nou,toen ze ons voor-voor ouders gingen KOPEN om als slaven in SURINAME te gaan werken voor klappen en een kelin beetje voedsel in hun landje die die witte mannen hadden ingepikt en als kolonie gingen beschouwen.Daar discrimineerden ze al want ze kozen uit die mocht mee en die niet,die weer wel en die weer niet,is dat geen discriminatie dan??

  Mensen vergeten dat omdat ze dankzij Ned zogenaamd carriere hebben gemaakt.

  Word en niet in Ned gediscrimineerd dan tussen de witte mannen onderling bv de witte mensen van Groningen met de witte mensen uit Limburg,die ka mannen praten allemaal met een andere accent.

  Ik hoop niet dat jullie vergeten waar jullie vandaan komen en waar jullie trots op moeten zijn ondanks alles goed of slecht.

  En als jullie dat vergeten dan hoop ik ook dat jullie vergeten uit welk gat jullie geboren zijn de voorste of achterste.

  Love you swietie sranang.

  Black is back!!!


  Maak melding
 46. You alamala abie no lobie in you bere,bronbere e smerie voodoe.Anansie torie den bakra abie foe mek oen wroko toemsie nanga no kraktie.Yeri mie boeng,no mek deng bakra gi you torie tori.Kier deng alamala,deng saka saka bakra.Teki deng lantie nang deng njang njang en kier deng saka saka bakra dagoe.


  Maak melding
 47. Bler, je heb helemaal gelijk dat is jouw mening en het is een feit, diegene die het niet zo ziet komt er nog wel achter.

  Laat die andere hier mensen op straat vragen hoe Ned NU is wedden dat ze op hun bek gaan want van de 100 zullen er zeker 85 zijn die het net zo ziet als wat jij heb gezegd.

  Ik heb altijd gedacht dat ik de enige was die het zo zag maar ik ben echt blij dat de juiste dingen gezegd heb.

  Het liefst zou ik een politieke partij in Su hebben die al die witte mannen goed onderzoekt die naar daar komen en het moeilijk maakt.

  Als wij buitenlanders er niet waren had KLM misschien alleen een helikopter,was Schiphol niet 1 van de grootste luchthaven van de wereld net als de Rotterdamse haven die ook 1 van de grootste schijnt te zijn.

  Nu Ned verslechterd willen ze hun hoofd in Su steken,wie zegt dat ze daar niet met drugsgelden naar toe gaan,en maar lullen dat buitenlanders dealers zijn.

  Een buitenlander dealt in zn trainingspak maar een witte man in zn 3 delige kostuum die zogenaamd overuren maakt in een belangerijke kantoor.

  Die haat naar ze word steeds groter bij mij,en hopelijk niet alleen bij mij.

  De mensen die met hun ogen dichtlopen komen er nog wel achter.

  Wij zijn bruintjes maar er gaan jaarlijks miljoenen kaaskoppen de wereld over bruin te worden op die stranden,als wij zo slecht zijn waarom willen ze onze kleur dan,en waarom willen ze alleen buitenlandse vrouwtjes??Waarom zijn er zonnebanken??Puur uit jaloezie wij stralen,zij stralen ook maar alleen ka.

  Nederland is trots op een politieke partij die Nederland schoon wil hebben en in Su kunnen velen niet zonder die blanken,echt erg!!

  Mensen de tijd staat niet stil en elke dag veranderd het,word wakker.

  Het is zo erg dat ze de buitenlanders uit hun zelf laten vertrekken uit Nederland door ze het moeilijk te maken.

  Wat voor ma pang pang is dat als je al 30 jaar daar heb gewoond moet je een ka inburgerings test gaan maken dus je word nog steeds als een vreemde beschouwd,net als die 350 jaar die ze ons geplunderd hebben.

  Su ontvangt die bakra’s met open armen omdat ze zogenaamd vreemd geld het land inbrengen,dan maar arm zonder hun centjes.Er zijn genoeg landen waar ook aan te verdienen is hoor.

  Nederland heeft 1 miljoen gegeven voor die ramp,die geld was gewoon van Su zelf want het komt uit de pot van ontwikkelingshulp.Dus wie hebben ze voor de gek gehouden??

  Kijk foto’s noh op Surinaamse site’s elke in elke discotheek zie je bakra’s,bij elke cafe in Su en in Nederland worden we nog heel geweigerd om ergens binnen te kunnen gaan.

  Als ik zoiets heb in SU blijven mijn deuren dicht voor ze,ik wil ze niet en hun xtc ook niet.

  Zeg maar dat ik discrimineerd,ze willen dat je je mening mag uiten en dat doe ik ook.

  Mensen praat alleen als je uit ervaring en niet uit verhalen uit geschiedenis boeken en mensen die op vakantie komen en vinden dat NEd zo geweldig dat ze zelf hun tong draaien en dat Ned zo een paradijs is,luister naar REINFORCEMENT,die zingen ook dat Holland geen paradijs is.


  Maak melding
 48. Sorry voor de typefouten ik was woedend begrijp je maar ben zelf trots op die fouten want ik ben een allochtoon en tja die mogen fouten maken.

  Die kaaskoppen verwachten het ook niet anders vandaar die inburgeringstest.

  En het is mijn taal niet die ik thuis spreek weet je,het liefst spreek ik het helemaal niet.


  Maak melding
 49. Volgens mij heeft discriminatie te maken met angst. Bang voor het vreemde, bang dat die vreemdeling iets van jou wil afpakken, bang dat die vreemdeling jou gaat overheersen.
  Dit is dan ook niet typisch Nederlands; komt overal voor en in alle geledingen van de maatschappij.

  Mensen die zelfverzekerd genoeg zijn, gevoel voor eigen waarde hebben, zullen zich mijns inziens niet (gauw)gediscrimeerd voelen.
  Het is merkwaardig dat degene die hier afgeven op ‘die buitenlanders’ vaak mensen zijn die zelf niets te bieden hebben (geen werk, weinig of geen opleiding e.d.) Ze kunnen zich alleen beroepen op het gegeven dat zij autochtoon zijn. Iets anders hebben zij niet om trots op te zijn; kortom een en al frustratie.Zelfs hun eigen taal kunnen zij niet fatsoenlijk spreken. Er is volgens mij geen volk dat zijn eigen taal zo slechts spreekt als Nederlanders.(Zelfs in de media maken zij er soms een potje van en die worden geacht een journalistieke opleiding te hebben gehad). Hoe vaak ik autochtonen niet moet corrigeren.
  Geen wonder dat deze categorie mensen de grootste mond heeft als het over de allochtone (lees gekleurde) mens gaat.
  Dit soort figuren vindt voor hun gedrag rechtvaardiging zodra er een politicus is die de problemen die sommige groepjes allochtonen in de samenleving veroorzaken (want die zijn er onmiskenbaar ook)aan de orde stelt. Dan deugen opeens alle allochtonen niet meer. Niets is zo gemakkelijk als zelf niet te hoeven nadenken en maar wat te roepen zonder enige vorm van nuancering (meegaan met de waan van de dag).


  Maak melding
 50. Ja mang,

  na so a torie de! Al die bounties die anders beweren, zullen het zelf gaan ervaren. Ze komen er nog wel achter. Wat jij allemaal hebt getikt, precies zo denk ik er ook over. We moeten het niet meer pikken van die patata’s.

  Wat zeg ik? Zelfs de patata’s hebben ze gejat uit Zuid-Amerika en doen alsof het een uitvinding van hun is. En zo kunnen we wel maanden doorgaan met op te sommen wat gestolen is!

  We moeten de handen ineen slaan en iets doen. Samen zijn we sterk, maar dan moeten we beginnen elkaar het licht in de ogen te gunnen. Al dat oude zooi eruit die nu in de sur. regering zit. Er zijn genoeg jonge mensen met een visie van deze eeuw. Eens moet die droom toch uitkomen?!

  Tang boeng en laat je niet gek maken, doe ik ook niet!


  Maak melding
 51. Aan Sari,

  Weet je wat jij moet doen zeurkous, gaat lekker naar naar en andere site,je bent constant bezig Suriname neer te halen,Ndeland is het paradijs voor je,nou succes,wacht tot Verdonk of Wilders je een trap onder je hol geven.
  Jij reagert nooit op het artikel,je komt enkel je gal spuwen over Suriname,zulk soort als jou moet dat doen bij de bakra`s dan zal je merken hoe ze op jou soort neerkijken.Je komt je hier als bakra voor doen misschien een wannebee, maar onder de blanke ,gedraag je,je als Suinamer jij bent typsch het soort met identiteits crisis.
  Je hebt helemaal geen vertrouwen in Suriname,alles boor je de grond in,houd je smoel en laat Suriname met rust, ga lekker anders wonen waar je wederom weggekeken zal worden,want je hebt totaal geen eigenwaarde zo te lezen.
  Ik ben geboren en getogen in Ned.heb een boeroe uiterlijk,maar ik voel en ben op en TOP Surinamer,heb respekt voor het land waar ik woon, en ook voor het land (Suriname) waar mijn ouders vandaan komen(mijn roots).

  Nederland is een tolerante land,discriminatie is overal ter wereld dus ik trek me er niets van aan.Zelf houd ik van alles wat LEEFT


  Maak melding
 52. bij de alochtonen zijn dat nog hoger, onderlinge discriminatie gebeurt bijna elke dag.
  kijk naar suriname daar discrimineren bevolkings groepen elkaar bijna elke dag.
  tip: begin aan je zelf voor dat je naar anderen kijk, want we doen net als we heilig zijn, terwijl wij elke dag bijna discrimineren.
  en kom me niet zeggen dat het niet waar is.
  HARRA.


  Maak melding
 53. Thanx Bler,Pretima en anderen die er ook zo over denken, wij houden van Suriname om zijn daden en zijn doen!!

  Harra, een vraag aan jou, door wie word je liever gediscrimineerd (want inderdaad dat gebeurd ook in SU),word je liever door je landgenoten,maar niet uit van welke afkomst ik heb het over SURINAMERS zo af en toe
  gediscrimineerd of door die bakra’s die ook jou (over)grootouders als slaaf hebben gekocht en laten werken voor een bordje eten,die ons land zolang hebben geplunderd en nu nog steeds ervan proberen te profiteren,de regels willen bepalen in het land,ons in onze eigen land beledigen,ons land zwart maakt op de wereldkaart,ook in jou hol kijkt als je op Schiphol land,wie weet ook dames bij jou in de familie van alles beloven en eenmaal in NL misbruiken en wie weet zelfs als hoer laten werkendrugs laten smokkelen,en kom jij me niet zeggen dat deze dingen niet gebeuren want dat weet jij ook,ook al ken ik je niet.

  Nou zeg het maar, ben benieuwd.

  O,ja vat het niet persoonlijk op want zo is het helemaal niet bedoeld.

  In Su heeft iedereen 1 ding gemeen en dan maakt het niet uit van welke ras je bent en welke geloof je hebt WE ZIJN EN BLIJVEN SURINAMERS en dat moet ook zo zijn onder de Surinamers buiten Suriname.


  Maak melding
 54. ik vraag me echt af wie hier nu discrimineert.

  ik kom hier nooit, maar dit moet ik even kwijt.

  Dus omdat m’n man houdt van een ‘blanke’ vrouw (ben toevallig hier in Nederland geboren als witte vrouw), maakt dat hem een bounty?

  ????????

  ik heb trouwens respect voor alle mensen, tenzij je het tegendeel bewijst, zoals sommigen hier


  Maak melding
 55. maybe those people should read what happen to moses,s sister in the bible for being a racist.ask your self if u are god before u judge another person.
  do u know god/


  Maak melding
 56. Wedden dat het niet de meest intelligente en geschoolde Nederlanders zijn die deze meningen verkondigen? Het enige juiste antwoord op dit gewauwel moet zijn dat jij als allochtoon nog harder je best doet en zoveel mogelijk studeert. Dat was mijn houding toen ik nog in Nederland woonde en nu ik terug ben in Suriname heb ik daar geen spijt van. Het heeft geen enkele zin of nut om deze mensen uit te leggen dat ze onzin verkondigen.


  Maak melding
 57. hetty i havent got a bible so please tell me what happened to the sister of moses. And is moses not the one who have been walking on water? and what happened to you lately? have you seen the light?


  Maak melding
 58. DE ellende is in dit geval dat er een op de tien openlijk voor uit komt en dat zijn dus niet de stiekemerds met invloed. Die zit(ten) ergens tussen die andere negen die er niet openlijk voor uit komen.
  Ik kan zeggen dat je nog wel eens verrast wordt als ogenschijnlijk aardige en correcte mensen ineens om wat voor reden dan ook uit hun rol ziet vallen. Een wijze zanger had in zijn tekst de stelling dat je beste vriend zou wel eens je ergste vijand kunnen zijn en je ergste vijand je beste vriend. Je vijand of vriend herken je niet aan zijn kleur of ras. Als je een kleur of ras als vijand ziet komt dat omdat je gemakkelijker een vijand aan wilt kunnen (laten) wijzen omdat je in werkelijkheid niet weet wie je vijand is.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES