maandag, februari 26, 2024
HomeOnderwerpenKunst en cultuurKoningin Beatrix bezoekt Mobarak-moskee

Koningin Beatrix bezoekt Mobarak-moskee

-

Does Travel & Cadushi Tours

Koningin Beatrix bezoekt vandaag de Haagse Mobarak-moskee van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. In Nederland telt de geloofsgemeenschap vijftienhonderd leden. De meesten zijn van Hindoestaans-Surinaamse afkomst. De moskee bestaat 50 jaar en is de oudste in Nederland.

De Ahmadiyya Moslim Gemeenschap is aan het eind van de negentiende eeuw ontstaan in Punjab, in het toenmalige Brits-Indië. De beweging is in Nederland actief sinds de jaren twintig van de vorige eeuw. De gemeenschap nam in 1955 het initiatief tot de bouw van het gebedshuis.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Ik hoop dat de Surinaamse Regering nu eens eindelijk de Nederlandse Koningin gaat uitnodigen voor een Staatsbezoek aan Suriname. Hoe valt dit anders te rijmen met de oeroude historische banden en vriendschappelijke betrekkingen die beide landen met elkaar delen?


  Maak melding
 2. Ik hoop dat men suriname zo snel mogelijk weer terug geeft aan Nederland liefst vandaag indien mogelijk. Koningin van harte welkom in Suriname en aub neem ons terug ik smeek u. Mijn landgenoten in Nederland en ik smeken u neem suriname weer terug. laten we onder uw koninkrijk vallen.
  Zie de corruptie, drugshandel, ziektes (aids)
  uitbuiting, mensenrecten, moordpartijen, rovers, verkrachtingen, onzekere toekomst aub aub aub.

  Redi Musi

  Redi Musi


  Maak melding
 3. Praat voor jezelf Redi Musi,dan ga jij in Nederland wonen dan,verf je haar blond,draai die tong van je,neem een bleekbad en wissel je naam in Leerdammer Kaas ofzo.

  Ja die dingen gebeuren in Suriname maar vergeleken bij Nederland is dat niks.Weet je wel wat er allemaal in Nederland gebeurd??Blijkbaar niet.

  In Suriname een onzekere toekomst??Ja natuurlijk als je op je mars gaat blijven zitten en wachten op pakketen uit Nederland dan ga je zeker geen toekomst hebben.Suriname en in Suriname heb je toekomst,luister Nederland is op de beste tijd hebben ze gehad,in Su kan je leven van 500 euro in de maand,probeer dat in Nederland.

  Ik kraak Nederland niet af maar het is de realiteit,kijk noh hoeveel mensen zich vestigen in Su en dat hebben gedaan de laaste jaren,ook witte Nederlanders ja en hoe zou dat komen??Omdat Nederland zo een goede toekomst bied en Suriname niet,dus niet!!

  Er vertrekken hoeveel duizenden mensen uit Nederland de laatste jaren en weet je waarom omdat Nederland de paradijs op aarde is volgens jou.Echt niet!

  Geef mij maar alles wat je in Su heb dan zorg ik dat je in Nederland een huurhuis hebt,werkloos bent en er gedicrimineerd word,ruilen??

  Smeek liever dat er een betere regering komt en dat alle Surinamers van alle culturen en rassen 1 worden en samen een nog mooiere Suriname maken die iedereen een betere toekomst kan bieden zonder haat er strijd onderling.


  Maak melding
 4. Prachtige idee,Islamiseer Suriname en laat Suriname de Islamitsche vertegenwoordiger van Amerika worden,zo kan Suriname veel van nieuwere bondgenoten verwachten!We hebben Nederland niet eens nodig die veel van onze belangen profiteert

  Moge Allah jullie 2e kans belonen zolang jullie je tot de juiste pad bekeren!

  Slm aleikum


  Maak melding
 5. In reaktie op u berichtgeving omtrent de bezoek van Hare Majesteit de koningin en de Ahmadiyya moslim gemeenschap die voornaamlijk zou bestaan uit Surinaams/ Hindustaans afkomst wil ik graag volgende opmerken:Ahmadiyya moslim gemeenschap is vertegenwoordigd in meer dan 170 landen en telt meer dan 200 miljoen leden. In Nederland zijn diverse nationaliteiten in deze gemeenschap waaronder ook nederlanders, Pakistanen, turken, marokanen, afrikanen en ook surinamers.Men moet deze gemeenschap niet verwarren met Ahmadiyya Anjuman ishaat Islam Lahore( AAIIL) die wel meeste Surinaams/ Hindustaans leden telt en probeert voordeel van deze hoge bezoek uit te halen. Zo heeft Dhr. Khan voorzitter van AAIIL in de krant zich uitgebeeld als of hij alle Ahmadies in Nederland vertegenwoordigd en spreekt ook namens de Mobarak moskee( zie Trouw 2 juni), terwijl deze moskee helemaal niet door hem beheerd wordt.

  wassalaam

  Zubair


  Maak melding
 6. Redi musi is een schande voor de meeste trotse surinamers.Shame on you!Ga lekker voor je zelf bedelen!
  En voor de die sultan…ga lekker een eindje fietsen.!Religie is geen oplossing voor de vele prblemen in de wereld.Kijk goed om je heen!


  Maak melding
 7. Redi Musi is zeker zo’n bounty die graag wit wil zijn, dream on. En praat vooral voor jezelf. Suriname is nooit van ned geweest, het is gestolen van de indianen, als je dat nog niet wist moet je je geschiedenis gaan ophalen. Die witte dieven moeten alles wat ze gestolen hebben teruggeven. En wat moet Beatrix in sur gaan doen? met dr hoedje op gaan wuiven naar de zwarte pietjes? moet ze voor sinterklaas gaan spelen? ze moeten in ned blijven en daar sinterklaas gaan spelen.

  Wat Jamang zegt is zo: smeek liever dat de huidige regering in sur wakker wordt en beseft waar ze mee bezig zijn, maar dat is een illusie………..


  Maak melding
 8. Sinds wanneer schudden Ahmadiyya geen handen met vrouwwn, hmmmm.
  Dit terwijl de omgaan in en tijdens de plechtigheden in de moskee zo open is, alles kan en mag. Mannen en vrouwen omhelsen elkaar na elke gebed en ga zo maar verder. Gaan ze misschien bepaalde zaken eindelijk eens een keer beseffen ipv achter die achterlijke Mirzam etc aan te lopen!!!!


  Maak melding
 9. En nu slaat het blonde varken geert wilders munt uit dit optreden van Beatrix…

  “Kamervragen over moskee-optreden Beatrix
  Geert Wilders heeft premier Jan Peter Balkenende (CDA) om opheldering gevraagd over de opstelling van koningin Beatrix tijdens een bezoek aan een Haagse moskee vorige week en Balkenendes lovende woorden hierover. Het Tweede-Kamerlid heeft zich ‘paars geërgerd’ aan het feit dat de Koningin ermee instemde dat de moskeebestuurders haar de hand niet wilden schudden…”

  pfff wat is Holland toch een achterlijk land dat mensen zich om dit soort dingen zorgen gaan maken.


  Maak melding
 10. Sultan,

  Hou op met deze onzin eens hebben jullie te vuur en te zwaard geprobeerd om de wereld te bekeren, maar het is niet gelukt. Dit is niet godswil. Kijk maar om je heen vandaag de dag alleen maar ellende in moslimlanden. In naam van het geloof maken ze mekaar af zelfs hun eigen mensen blazen ze op en de belofte dat ze in het paradijs terecht komen bulshit.
  Geloof is geen oplossing voor suriname en bovendien geloof is persoonlijk diep in je hart geworteld en niet via luidsprekers mensen dwingen om naar je gebed te luisteren.
  Mekka


  Maak melding
 11. Ik reageer graag op de inzending van dhr Zubair omdat hij het over mij heeft en wil een misvatting bij hem wegnemen. U zegt zelf dat de Ahmadiyya gemeenschap uit 2 groepen bestaat. Uit de zogeheten Lahore groep,waartoe ik behoor en de zogeheten Rabwa of Qadian groep waartoe de Mobarek moskee behoort. Om het verschil tussen de 2 groepen te benadrukken gebruiken wij vaak de L van Lahore in onze naam. In mijn rol als ULAMON of AAIILN wil ik niet en kan ik niet namens alle Ahmadiyya’s spreken en zeker NIET namens de Qadian groep. U moet zich realiseren dat het niet altijd mogelijk is in de pers steeds het woord Lahore in te fietsen (verbaal danwel schriftelijk). Het is al een klus om journalisten duidelijk te maken dat er meer kleuren zwart zijn. Ik vind de ophef die u hier maakt beetje vergaand. Ik heb meer last van Qadian groep dan andersom zou ik denken dus ik heb alle belang bij meteen bij te zeggen dat er een 2e groep is en die groep vertegenwoordig ik niet. Khan


  Maak melding
 12. in reaktie op zubair. het telt helemaal geem 200 miljoen leden. de grootste en meeste aantal inwoners zijn er in pakistan en india met 4 tot 5 miljioen leden en dan verder verspreid van paar honderd tot 30.000 in landen zoals canada, duitsland en uk. die 200000 miljoen heeft noooit bestaan lees wiki hun ruime schatting is 10 miljoen en alislaam.org is het 1 x 80 dan weer 200 dan weer 120 miljoen maar het ligt om en bij de 6 miljoen. maintream sunnisme groeit wel erg hard. waar er afgelopen 50 jaar er 1000 ahmadiyya s zijn ziijn er in nl alleen 30000 hollandse bekeerd en er bekeren er jaarlijks 500 in zon kut klein landje, in uk 600.000 bekeerden. mainstream islam is wel hard aan het groeien wat erg beangsttigend kan werken helaas voor sommige


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES