zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieHof dwingt OM tot vervolging dagblad De West

Hof dwingt OM tot vervolging dagblad De West

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 jun – Het Openbaar Ministerie moet tot vervolging overgaan van Dagblad de West. Dit heeft het Hof van Justitie beslist. Het besluit staat haaks op een eerdere beslissing van het OM om geen strafrechtelijke vervolging in te stellen tegen het De West en/of eigenaar en hoofdredacteur George Findlay in het geschil met de Deviezencommissie.

Het Hof heeft de beslissing eenvoudig teruggedraaid. “We hebben de beschikking van het Hof ontvangen en gaan de opdracht ook uitvoeren. Het standpunt van toen staat nu niet ter discussie”, zegt procureur-generaal Subhas Punwasi tegenover de Ware Tijd. De West zal nu vervolgd worden wegens laster aan het adres van de Deviezencommissie, die onder meer is beticht van aanname van smeergelden.

Het betrof een beschouwend artikel in de rubriek Keerpunt. Bewijs is nooit aangeleverd en uiteindelijk is op eigen initiatief een rectificatie geplaatst. De commissie stapte toch naar het Hof en in december werd rectificatie bevolen in de Ware Tijd. Deze bedankte voor de eer, waardoor het vonnis niet uitgevoerd kon worden. “We zijn nu op een kruispunt beland”, zegt Findlay.

Er is via een tussenpersoon nog getracht om een schikking te treffen. De Deviezencommissie wil echter niets minder dan rectificatie in de Ware Tijd. “Ik krijg de indruk dat de Staat Suriname bezig is een particulier bedrijf onverbloemd te vernietigen”, aldus Findlay. De commissie eist per bodemgeschil ook nog schadevergoeding van 500.000 Surinaamse dollar (ongeveer 200.000 euro).

opening
Fernandes Express
Passion in concert

5 REACTIES
 1. Bewijs is nooit geleverd, nee de schurken voelen zich beledigd, en daarom willen zij erkent worden dat zij onschuldigd zijn en hun in zogenaamd eer zijn aangetast.!!! Let maar op, er komt misschien toch bewijs bovenwater. In suriname wordt je heel gauw bang gemaakt door de gevestigde orde, omdat zij zo het corrupte wijze veel stiekum in stand houden… ik ben benieuwd…


  Maak melding
 2. Er is een grote mate van persvrijheid in de Surinaamse democratie , maar daar moet geen misbruik van worden gemaakt.

  Ik vind dat je mag gaan beschuldigen tenzij je harde bewijzen hebt, anders maar instaan voor de gevolgen.

  m.v.g


  Maak melding
 3. Kies Findlay mooi….en wedden dat hij vanaf nu deze regering negatief zal benaderen?
  Want objectiviteit is deze idioot natuurlijk vreemd.

  Want niet omdat ie een succesvol produkt heeft betekent automatisch dat het een goed produkt is.


  Maak melding
 4. jammer genoeg hebben deze gasten goede relaties met de zogenaamde niet corrupte goverment.als , zelfs in de regeing uitbuiters,moordenaars,verkrachters en oplichters deelnemen,vraag ik me af waar je heen moet gaan om corruptelingen zwart te maken van hun praktijken.

  er zijn gewoon geen pers vrijheid.er wordt vaak gedreigd dat de vergunningen ingetrokken zullen worden,dus ja wat doe je als je afhankelijk bent.

  niet veel.
  maar surinamers kunnen veel verdragen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES