Vroeg uit de veren voor VWO/HAVO-examen Nederland

1

PARAMARIBO, 1 jun – Twintig studenten hebben de afgelopen dagen drastisch moeten breken met de traditie van uitslapen. Vier uur in de ochtend opstaan om vanuit Paramaribo mee te doen aan de Nederlandse VWO- en HAVO-eindexamens, daar kan lang niet elke tiener over meepraten. Het is prompt je bed uit, klaarmaken en dan richting Nederlandse ambassade.

Ondanks de uiterst vroege aanvangstijd, is niemand te laat gekomen. De twintig zijn de eerste Surinamers ooit die zo meedoen aan Nederlandse examens. Voor de afsluiting van hun studie aan het Nederlands Lyceum Paramaribo, NLP, is de gang naar de ambassade verplicht gesteld. “Het is wel zwaar, want je kan bijna niet slapen als je denkt aan het tijdstip dat je op school moet zijn”, zegt een student tegenover de Ware Tijd.

De examens zijn simultaan afgelegd met die in Nederland. Het betrof slechts een bepaald vak waarvoor in Nederland om 9 uur is gestart. Het tijdsverschil heeft de vroege aanvang in Paramaribo in de hand gewerkt. Volgens NLP-oprichter Douwe de Boer , is gekozen voor simultane zittingen om fraude tegen te gaan. Ten bate van de formaliteit zijn ook surveillanten overgevolgen uit Nederland.


1 REACTIE

  1. Ik vind dit een hele goede opzet dit is ook goed voor suriname. Ik hoop ook dat men suriname naar een hoger niveau tilt met deze ontwikkelingen. Ik hoop dat mijn man Ronnie hiervan leert, hij houdt er niet van om vroeg op te staan. Maar deze kinderen zijn beter geschoold dan mijn man MAAR mijn man zit in het nationale assemblee zonder scholing en dat is een knappe prestatie. Vroeger had hij een fotografisch geheugen maar het rolletje is nu op.
    Een hele goede zaak.
    Nogmaals een goede zaak ik leer hiervan ook eerlijk gezegd want als ik straks directeur wordt van Telesur wil ik ook een mooie handtekening kunnen plaatsen i.v. een vingerafdruk.
    Hartelijke groeten


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.