vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameNa 23 jaar weer Cubaanse ambassade in Suriname

Na 23 jaar weer Cubaanse ambassade in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 1 jun – Cuba heeft voor het eerst sinds drieëntwintig jaar weer een ambassadeur in Paramaribo. Andres Gonzalez Carrido is aangewezen als hoofd van de diplomatieke post. Hij heeft zijn geloofsbrieven als gepresenteerd aan president Ronald Venetiaan. González Carrido is het eens met Surinaamse regeringsfunctionarissen dat er wederzijds veel te winnen valt.

Economisch, technisch en op het internationale vlak, er zit muziek in de gemeenschappelijke toekomst. “Er zijn mogelijkheden te over om de relaties uit te bouwen”, zegt González Carrido tegenover de STVS. De afgelopen maanden zijn de eerste aanzetten gegeven. Honderden Surinamers zijn gratis vervoerd en behandeld in Cuba voor oogaandoeningen.

“Operatie Milagro (wonder, red.) is een uitermate groot succes en het bewijs dat we veel aan elkaar kunnen hebben”, aldus González Carrido. Cuba helpt ook bij het doorvoeren van energiebezuinigingen. Technici zullen assisteren bij de introductie van zuiniger lampen in huishoudens. In 1983 verbrak het militair regime de banden met Havanna, kort na de Amerikaanse invasie op Grenada.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

6 REACTIES
 1. Hmmmmm heel aantrekkelijk, gaaan we straks ook spaans spreken in hartje surimaribo, mij lijkt het geweldig, want salsa dansen kunnen we surinamers ondertussen wel..


  Maak melding
 2. He …He ,eindelijk heeft Suriname ingezien dat het noodzakelijk was om een Cubaanse vestiging in ons Land te hebben .Het waren deze zelfde regeerders toen in 1983 heel veel oppositie voerden tegen een Cubaanse vestiging.Zo blijven de huidige regeerders laks en hebben de overeenkomst met Brazil misgelopen .De minister Kraag -Keteldijk heeft geen enkel benul van een buitenlands beleid .” die stoel is heerlijk erop te zitten en geen moer voor het Volk te doen .Geldt voor de NPS-en VHP in het bijzonder.


  Maak melding
 3. Wat een dom gelul van die Bharos. In 1983 hadden die gruwelijke moordenaars het bloed van 8 december nog aan hun klauwen en waren de huidige regeerders nog nergens te bekennen. Hun voorgangers zaten vast of waren de mond gesnoerd door die moordenaars waar hij kennelijk nu mee dweept. Die lafbekken scheten in hun broek nadat de Amerikanen het land van Bouta’s vriend Bishop onder handen hadden genomen en uit angst dat hij nummer 2 op de lijst zou zijn heeft hij als de weerga de betrekkingen met Cuba verbroken. Klein beetje historisch besef voordat je je stomme mening geeft.


  Maak melding
 4. Inderdaad Bharos de minister kraag -vergeteldijk heeft als functie de stoel te verwarmen. Rajjiz ik prefereer liever het spaans dan het sranang tongo.
  Bueno hast la proxima vez.
  Gracias

  Kaaimansingh


  Maak melding
 5. Harold, er was al een sterke vertegenwoordiging van Cubanen In Suriname. Bouterse werd gesommeerd de Cubanen het land uit te zetten.Dit gebeurde toen de Amerikanen het eiland Grenada binnenvielen. Ik zie die avond nog zo voor me toen Bouterse op de tv kwam verklaren dat de ambassade teruggebracht zou worden tot het niveau van consulaat. De Cubanen vonden dit zo’n belediging dat ze toen maar zijn vertrokken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES