dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHiJet Suriname lonkt naar Mid-Atlantische route

HiJet Suriname lonkt naar Mid-Atlantische route

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 31 mei – Helikopterbedrijf HiJet heeft belangstelling voor vliegtuigoperaties op de Mid-Atlantische route. Volgens directeur Jerrel van Embricqs is al twee jaar geleden een vergunning aangevraagd. De belangstelling is nog even warm. Er lopen al afspraken met een buitenlandse partner, die landingsrechten heeft op de Nederlandse luchthaven Schiphol.

Wie die partner is, wordt nog even geheim gehouden. Het is nu afwachten. De vorige aanvraag stuitte op het monopolie van SLM en KLM. “Het is niet zo dat we vliegtuigen zullen aanschaffen. Nu het monopolie is doorbroken hebben wij in mei opnieuw een aanvraag ingediend”, zegt Van Embricqs tegenover Dagblad Suriname. Er zijn nog enkele hobbels te nemen.

Het ministerie van Transport Communicatie & Toerisme, TCT, eist een deposito van één miljoen dollar. Van Embricqs noemt deze voorwaarde voor nieuwkomers absurd, omdat ze alleen maar is gebaseerd op het falen van de lokale vliegmaatschappij ITA. Volgens TCt moet het geld garant staan voor het vervoer van gestrande passagiers als het bedrijf het laat afweten om een of andere reden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

26 REACTIES
 1. het is tijd voor een lokale dus een surinaamse ondernemener om ook de mid atlantiche route te onderhouden.Want dat monopolie ding is nu meer als genoeg. wanneer gaan wij surinaamers inzien dat wij in onze eigen produkten moeten geloven.Ik zeg geef iem die de know how en de capaciteiten voor zo’n onderneming heeft de kans. en verder denk ik ook dat die voledig door de surinaamse bevolking zal ondersteund worden.Verder heeft dit aspect heel veel voordelen voor suriname met name : wekgelegenheid, goed kopere tickets, belasting die betaald zal worden enz. Kan iem mij vertelen hoeveel wij van de inkomsten van de KLM EN SLM zien?????????


  Maak melding
 2. Het ministerie van TCT heeft gelijk , een waarborg van 1.000.000 is op z’n plaats.

  Als er weer pasagiers stranden in Suriname hoeft dat geen last te worden op de begroting van Suriname.

  Een begrotingstekort te wijten aan uitgave tbv gestrande pasagiers, zal toch gedicht moeten worden door bijv. accijnse of dergelijke.Hogere kosten voor vakantie gangers en de locale bevolking die het reeds moeilijk heeft zullen daarvan het gevolg zijn. Dus als je wild ondernemen moet je ook wat voorover hebben om de qualiteit te garanderen .’Qualiteit is wat de klant verwacht van het produkt’. In dit geval zou het zijn dat ‘De klant verwacht te krijgen waar die voor betaald heeft (retourtje en geen enkelreisje door onmacht).

  Hulde aan TCT en de Surinaamse regering ,die uit fouten leren en het steeds beter proberen te doen.


  Maak melding
 3. waarom doet de staat zo moeilijk.geeft die gasten gewoon een vergunning mang.de staat krijgt toch belasting betaald als het gaat lopen of niet.


  Maak melding
 4. het is eindelijk zo ver,hoop ik.
  dat die tarieven eindelijk omlaag gaan,
  daar ben ik echt blij om, maar die deposito eis is een heel goed idee om het kaf van het koren te scheiden. het zal niet de eerste keer zijn dat mensen stranden en het daar na zelf maar moeten uitzoeken!


  Maak melding
 5. We hebben te maken met een lijndienst. In de Eu is het zo geregeld dat om een lijndienst te kunnne opereren men 13 keer de frequentie keer de kostprijs dient te tonen.

  Bij charters zou het niet ondenkbaar zijn om een dergelijk bedrag te vragen. Bij een lijndienst zet ik mijn vraagtekens.


  Maak melding
 6. Meer spelers op de Atlantische route betekent meer concurrentie en dus scherpere tarieven! Een verdubbeling van het aanbod aan passagiers ligt beslist op korte termijn al binnen de mogelijkheden. Alleen betwijfel ik of de SLM zich staande kan houden als een efficiente bedrijfsvoering cruciaal wordt om te overleven….


  Maak melding
 7. Vind het goed dat de overheid iets beschermt, maar wie eigenlijk?

  Een verbod op joekas naar paramaribo zou toch beter zijn. Geen 1 vrouwtje van hind of javaan of chinees durft s,avonds op straat dank zei de joeka rovers. gewoon een avondklok voor de boeven en mensen hebben meer plezier in hun leven en ook de trotsheid surie te zijn zal zijn voordelen zijn..maar dit gaat toch in de censuur machine van de joekas dus ik tik voor jan lu.l


  Maak melding
 8. Al komen er 10 nieuwe maatschappijen, toch wortdt het niet goedkoper dan de huidige Slm tarief van Euro 445,- voor 1 maand.
  Martin gaat vliegen voor Euro 448,-, Klm vliegt voor Euro 449,-.
  De bijkomende kosten als brandstofheffing en taxes maakt het duurder.
  Je kan niet verwachten dat er tarieven komen van Euro 300,-.
  In bepaalde periode kan je misschien een aanbieding verwachten van Euro 399,-.
  Uiteraard de hele vluchte vullen met Euro 445,-. Dan gaat de maatschappij failliet.
  Ik vind dat Slm zeer goede tarieven heeft en zeer soepele voorwaarden.
  Bij Klm en Martin Air ben je voor ticket tot Euro 900,- bij annulering alles kwijt. Terwijl onze Slm slecht Euro 100,- vraagt.

  Mensen, steun de Slm want zonder de Slm wordt het allesmaar duurder.

  Kiran


  Maak melding
 9. Het ministerie van TCT weet als geen ander dat op de Mid-Atlantische route,de beste stuurlui in deze toch aan wal staan.
  En die kunnen daadwerkelijk ook veel beter.

  TCT en de SLM zullen alles ervoor doen en trachten tevoorkomen dat er van dit suiker-lijntje gesnoept wordt. Let maar op, ook deze HiJet helicopter bedrijf maakt geen schijn van kans. De beste remedie is en blijft om die schurkenbende van TCT / SLM te boycotten dan ligt desnoods alles plat. Maar solidariteit is vooralsnog bij de Suri’s ver te zoeken, terwijl de kwestie zo simpel ligt.
  En maar klagen !!!!


  Maak melding
 10. Bigi odi ; Dyna.
  Ik heb mijn twijfels hier over.
  Ik snap niet waarom de staat niet een fuking
  nieuwe machine niet kan aankopen. Kijk maar na patata KLM,(SLM) Koninklijke (SURINAAMSE) luchtvaart. Wat is er zo moeilijk aan verdomme. Yu wan tagi mie Sranag no abi moni fu bai wang egi isrifuwru. PS dat kan ik niet
  begrijpen. Odi odi.


  Maak melding
 11. Wordt dit bedrag ook geëist van KLM en SLM?
  Hebben die in het verleden ook borg moeten betalen of is dit weer een manier om andere maatschappijen te weren en zo ons verder te blijven uitkleden?


  Maak melding
 12. na jaren wachten kan ik tant kaka en oom blaka desie met een helicopter bezoeken.de oceaan over steken met zo’n chop chop.mie mama.fasten seatbelt nelis,we gaan boeke!!


  Maak melding
 13. SLM wordt wakker. Als je nu niet saneert, betekent het einde SLM.

  U bent gewaarschuwd. Vriendjes politiek is de vijandin van de vooruitgang.


  Maak melding
 14. Ik begrijp het hele verhaal van SLM niet.
  Ze hebben nu c.a 650 mensen in dienst.
  2 vliegtuigen laten vliegen met zoveel personeel?
  325 man eruit.
  Nieuw bedrijf starten die de catering en het schoonmaken, en een reparatie ploeg.b.v.b onder de naam Zanderij.
  Dan kan je een bedrijf als SLM runnen.
  Nu niet..
  Pedro


  Maak melding
 15. Mensen mensen wordt toch wakker,het vliegticket van Suriname wordt nooit en nimmer goedkoper.Kijk maar naar Martinair,die zei dat ze heel goedkoop zouden vliegen,maar ga maar boeken dan zal je het merken.Het is even duur als de KLM.Vanmoregn dacht ik ,ik ga heel snel online boeken voor €400, per persoon in december.Weet je hoeveel je per persoon moet betalen,iets van €1250, .Ik schrok toen ik die prijs zag.Is gewoon oplichterij.
  Het is toch vriendjes politiek allemaal.Dus mensen geloof niet in goedkopere vliegtickets,


  Maak melding
 16. met de komst van Martinair zijn de mensen weer bedonderd. de tarieven gaan echt niet omlaag. vandaag 1 juni kon men al boeken voor vlucht naar Suriname. helaas zijn er alleen stoelen beschikbaar van meer dan €1000,00 retour. de lage tarieven is misleidend. om 9 uur waren alles goedkope stoelen al weg zeggen ze. hadden ze maar 5 stoelen beschikbaar? mensen de KLM en Surinam Airways hebben ons altijd hoge tarieven aangeboden en nu de Martinair ook. In december heb je geen enkele goedkope stoel, dat kan toch niet, terwijl de meeste Surinamers kerst en nieuwjaar met familie in Suriname willen vieren. WEER MONOPOLIE.


  Maak melding
 17. Klm en Martinair, het blijft toch hetzelfde. de aangekondigde tarieven zijn er gewoonweg niet. wij worden weer bedonderd. december kost al boven de €1000.00 .december gaan de meeste Surinamers naar Suriname voor kerst en nieuwjaar. alle vluchten zijn nu al vol. dat kan toch niet.wie houde ze nou voor de gek.


  Maak melding
 18. SLM e/o KLM een pot nat.

  SLM kan geen vliegtuig garanderen( vertraging/ muizen/ ratten/ bolletjes/ bananen e.d., de ander KLM dus, die sloopt de ander.

  By the way: Martin Air is gewoon KLM.

  Vraag aan SLM: wanneer is jullie Vliegtuig eindelijk gereed om te vliegen??????


  Maak melding
 19. Jammer voor Hijet dat het zo lang moet duren.Eindelijk een surinaamse burger die echt liefde heeft voor zijn land en heel veel over heeft voor zijn land en dat de staat hem dat niet gunt.Wat hij niet alle maal doet om gewonden te vervoeren met zijn Helicopter maar blijkbaar wordt het niet gewaardeerd door de presiedent en de surinaamse gemeenschap met name de politiek.Deze man heeft mijn broertje vervoerd van Overbridge naar AZ met een gebroken been dat er niet goed uitzag om met de ambulance te vervoerd worden. Hij was binnen een half uur ter plaatse en heeft tot de dag van van daag niet al zijn geld gehad .Hij is niet iemand die het alleen voor het geld doet maar uit liefde voor zijn land.Mijn broertje was ook verzekerd maar ja in Suriname willen ze niet daar voor betalen dat is te duur, maar voor 750 US doller moet hij wel per jaar betalen voor zich zelf en zijn gezin. In het vliegtuig laten ze ook een film zien van Overbridge voor de toeristen , mijn vraag is van zijn die atractie parken ook verzekerd tegen ongeval ???? nee dus want de beheerder van Overbridge wou ook niet het bedrag vergoeden dat Hijet mijn broertje naar AZ ( Academiesh ziekenhuis )heeft vervoerd . Tot slot wil ik zeggen geeft die man die vergunnig en hou op met al die leugens want hij heeft de kennis ervan en het is een mens met een goed hart.


  Maak melding
 20. SLM kan voor onder de € 450,-/all-in vliegen naarMiami en Ams.
  Waarom:
  Om de concurentie voor te blijven en het inkomende toerisme te vergroten.
  Hoezo:
  Kerosine, vlgt-brandstof, kan suriname reeds produceren dus is de inkoop bijna tegen kostprijs mogelijk en niet gebaseerd op wereldimportprijzen van 70+ U$ een barrel.ENORME BESPARING DUS!
  Meer als 600 man personeel op 2 vltg is absurd.500 man moet verdwijnen!Dus kan er voor één zesde kosten gemaakt worden op personeel.ENORME BESPARING DUS!

  Wil SLM overleven dan zullen zij dit moeten doen en anders zullen Martinair (dochter van KLM) en KLM straks sterk uit de bus komen en is SLM failliet en betalen wij nog steeds te veel!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding
 21. de meeste reisburo’s weten nog niets van de lage tarieven van Martinair. Martinair is voor 50% van de KLM. het is poer broekoe weer broekoe. 2 handen op 1 buik. het gouden lijn naar Suriname. SLM, verkoop je vliegtuig(jumbo) en doe alle afhandelingen en gooi de markt open zodat ook andere maatschappijen kunnen vliegen. Waarom is het naar de USA vanuit Holland veel goedkoper en ook naar de Antillen en Brazilie’. wij worden weer voor de gek gehouden. let maar op.


  Maak melding
 22. wat hier allemaal speelt is dit nederland kan het gewoon niet hebben dat suriname vooruitgang boekt, ze willen ons gewoon pesten ze zijn jaloers op ons daarom willen ze de prijzen maar niet zakken ma****** ik wordt gewoon moe van die monopoly onzin


  Maak melding
 23. Ik denk dat deze meneer felisi afrikaanse maatschappijen wil inzetten voor deze route.
  Omdat deze afrikaanse vliegmaatschappijen zijn net zo betrouwbaar als de heer felisi, ze vertonen gelijkenissen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES