woensdag, april 10, 2024
HomeRedactioneelFoto's DJ Jean in Suriname

Foto’s DJ Jean in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

De Nederlandse DJ Jean, één van ’s werelds meest toonaangevende deejays, is momenteel in Suriname. Op onze fotosite www.surinamefoto.com kun je de foto’s zien van de afterparty in Torarica en afscheidsparty in Starzz.

Hieronder kun je een aantal foto’s zien van de ‘Enjoy Your Life Party’ oftewel de Surinaamse variant van ‘Sensation White’, waarbij bezoekers in het wit gekleed feesten. De foto’s zijn gemaakt door Waterkant.Net fotograaf Gardelito Hew A Kee.

DJ Jean in Suriname (1)

DJ Jean in Suriname (2)

DJ Jean in Suriname (3)

DJ Jean in Suriname (4)

opening
Fernandes Express
BODO Party

21 REACTIES
 1. Een groot gedeelte van het land staat onder water, en wat doen die idiote kondremangs van me: dansen op de tonen van een Bakra. Typerend voor sranangmangs en hun geschiedenis. Surinamers doen alsof feesten en plezier behoord tot de eerste levensbehoefte van een mens. Houden ervan om om overal bij te horen. Voorheen was zogenaamd niemand bekend met house music, Mr. DJ komt naar Suriname en ineens zien al die surinamers het licht. Iedereen weet dat House parties/muziek onlossmakelijkverbonden is met XTC. En als je erbij wil horen ga je natuurlijk overal in mee. Ik ben benieuwd wat er gaat worden met die jeugd in SU mocht het zover komen.


  Maak melding
 2. Bigi Odi: Fu Bawe.
  Sorry maar ik wil dit zeggen,Wij,wij (Suris) proberen met het dansen onze frustratie te verbergen. Het spijt mij sorry. Un lobi na feeste, un kang drai anu dati a no a libi.
  Odi odi fu bawe. P.S Soso lobi.


  Maak melding
 3. ik vind het schaandlig hoe ons surinamse mensen doenecht waar,
  er is een ramp in suriname!!!!!!!!!en dan
  ook nog feesten. kom toch .en op tv doen ze als of er niets aan de hand is !en wij maken
  ons zo druk mee met de ramp om te helpen .
  en somge mensen van heer in nederland ,
  doen van alles en nog wat en om wat bijdraagjes te storten en hun feeste wat voor lul zijn ze toch .voor een nederlanderse DJ.GAAN ZE plezier maken en feesten wat is dat tog goed koop van ze ,het maak ons zo kwaad om dat te zien en plaats ze wat ervoor gaan doen of een oplosing zien te vinden dan gaan ze feesten ,ze denken dat nederland altijd er voor spring om te helpen ,dus dan maaken ze zig geen zorgen daar over kijk een keer moeten ze wel uit kijken want als we nu op tv zien hoe ze aan het dansen zijn en laggen dan gaan somge mensen denken dat waar zijn deze mesen mee bezig ,en wij gaan ook niet eens meer ,omwillen kijken om hun telkenweer te stuinnen.waarom nu feesten en er is èèn groote rap in suriname .ik vind het hèè`l erg echt waar omzo iets te zien ?


  Maak melding
 4. Ik wou even reageren op de voorgaande personen. Punt 1 de helft van de opbrengst van het feest gaat naar het goede doel giro 797. En punt 2 omdat de naar een feest gaan hoeft nog niet te betekenen dat ze niet meeleven met de mensen, wat moeten ze doen, thuis zitten zwarte kleding dragen en verdrietig zijn de gehele dag. Kom zeg. Het is verschrikkelijk wat er is gebeurd maar het leven gaat door.
  En wat betreft de de drugs XTC, have a little faith in de jongeren van Suriname. Niet meteen alles over een kam scheren.


  Maak melding
 5. Mabel ik wil niet je niet afvallen.
  Maar laat iemand anders voor je typen hoor want je maakt behoorlijk wat spellingsfouten en congruentiefouten. Het is geen kritiek of verwijt maar opbouwend bedoeld.

  vriendelijke groet


  Maak melding
 6. Nou ja zeg,

  gelijk kissebissen over het dansen van surinamers op een nederlandse deejay. Migado mang, elkaar afzeiken is makkelijk, maar elkaar opbouwen is ergggg ,moeilijk blijkt.

  Nu mijn reactie op deejay jean in suriname:
  geweldig leuk dat suriname met een geluk bij een ongeluk een beetje in de dance scene komt, want we hebben veel talent onder de surinamers, maar we staan niet bekend op de wereld kaart als interessant voor musici.
  Dus eindelijk is er een andere wind gaan waaien in suriname. En dat een deel van de opbrengst van het feest naar de slachtoffers gaat is nog beter. Hier in nederland zijn er ook vele feestjes in gang gezet om de opbrengst te storten voor de slachtoffers en ik hoor niemand klagen!
  Tang boeng live it up people


  Maak melding
 7. Dat een deel van de opbrengst naar de slachtoffers gaan, is puur om de Surinamers te paaien, zodat die bakra kan doorbreken met zijn XTC party etc. etc. Ik ben bang dat straks weer een deel van onze jeugd ook daaraan kapot gaat. De regering moet gewoon dit soort ‘party’s’ verbieden.
  Adjako je hebt helemaal gelijk. Laten we ons zelf zijn. Sur. zit in latijns-amerika dus laten we onze id. niet verkopen aan het westen. Sur. blijf bij je latin/salsa/merenge nights. Daar wordt er tenmiste ECHT gedanst, met een tropische cocktail (zonder XTC).


  Maak melding
 8. Dag mensen…
  Als eerste wil ik zeggen dat ik ontzettend heb genoten van mijn verblijf in Suriname, de gastvrijheid en de warmte van de locals heeft op ons heel erg veel indruk gemaakt, en dan spreek ik namens ons allemaal!
  Tot mijn grote spijt lees ik hier een aantal reacties die zo negatief zijn dat het mij een beetje verdriettig maakt.
  Natuurlijk zijn wij ons ook bewust dat Suriname is getroffen door de overstroming, maar dat betekend niet dat iedereen bij de pakken neer moet gaan zitten!!!
  Wij hebben ons best gedaan om iets leuks te brengen in Su.
  En zoals velen van jullie weten heeft Dj Jean de helft van zijn verdiensten overgemaakt voor de mensen die getroffen zijn in het binnenland.
  Dus waarom zo negatief???
  Wij voelen ons zeer vereerd dat wij deze kans hebben gekregen,en zijn zeker niet gekomen om drugs aan de jongeren van Suriname te geven,integendeel zelfs!
  Wij gaan voor het positieve en ik hoop jullie ook…
  Groetjes Sjan
  (danseres van Dj Jean)


  Maak melding
 9. dag Sjan/Lady Jean
  Laat die idioten die ongenuanceerd kritiek leveren maar ratelen. Jean kon van te voren (net als iedereen) niet weten dat er een watersnood ramp op komst was toch? Prachtig dat Jean in Suriname was. Een toffe bakra! 🙂
  En over XTC en House? Ja, ga maar kijken bij het Latin festival Antilliaans Feesten in Hoogstraaten (België). Daar zie je die zuidamerkaanse lijntjes in de neuzen verdwijnen om maar te zwijgen over alle andere drugs en alcohol. Dus niet zo hypocriet doen over XTC.


  Maak melding
 10. Lady Jean,

  goed werk gedaan in suriname bovendien het is geen echte ramp in suriname daar de mensen in het binnenland zelfs feest vieren.
  Drinken en eten en de volgende dag hetzelfde ritueel herhalen.
  Echte ramp is wat er in indonesie is gebeurd.

  groet


  Maak melding
 11. Aan de reacties van de mensen maak ik op dat dit soort ‘nieuwe’ intro’s niet welkom zijn in Sur. Gewoon vanwege het feit dat iedereen weet dat House parties onlossmakelijkverbonden is met XTC.
  Ik hoop dat jullie dat kunnen begrijpen. Ook begrijp ik (van Sjan) dat het zeker niet de bedoeling is om drugs aan de jongeren te geven in Su. Maar ja, dat is de naam de House parties met zich mee brengt. Jammer !! het het zijt zo. Dus de bezorgheid is ergens wel terecht.


  Maak melding
 12. Kroesoewirie ondro see,

  het blijkt dat je hersens ook gekroesoe zijn. Jullie zeuren over Indonesie terwijl je uit Suriname komt. Ga dan helpen in Indonesie. Ik help de slachtoffers in Suriname daar ligt mijn prioriteit.
  En DEEjay Jean Superrr dat je in Suriname was en die salsa en merengue een beetje hebt getemperd. Want surinamers zijn werie met muziek, ze dansen alleen maar op kawina en merengue, dus een mix van datgene met house muziek is weer een nieuwe muziek soort. Verwerk je ervaring maar in je muziek Deejay jean. Maak jou nieuwe muzieksoort en geniet van je bekendheid. Mensen als mr cool begrijpen er nog niet zo veel van.
  Daar ga ik niet op wachten om te dansen
  so lets PARTYYYYYY


  Maak melding
 13. Daar ben ik weer…
  Ik geloof niet dat mensen die naar house party’s gaan per definitie drugs gebruiken!
  Zoals jullie weten ben ik een house danseres en dat zou dus betekenen (als ik een aantal van jullie moet geloven) dat ik elke week aan de xtc zou zitten, niets is minder waar!!!
  Ieder mens maakt zijn eigen keuze wat betreft drank en drugs…
  Ik besef me ook dat houseparty’s inderdaad bekend staan om het hoge aantal xtc gebruik, maar waarom vergeten jullie dat die mensen die aan de drugs zijn, het zelf kopen en het vervolgens nemen?!?
  De pillen vallen namelijk niet uit de speakers op het moment dat de Dj een house plaat opzet,Hahahaha!!!
  Als iedereen de verantwoordelijkheid voor zichzelf en voor zijn of haar vrienden neemt dan moet het allemaal wel goed komen, toch?
  Hele dikke kus vanuit Nederland,
  Yours,
  Sjan…


  Maak melding
 14. Mensen mensen mensen waar gaat dit over?Het is mij nooit duidelijk gemaakt dat een land die zich aan het opbouwen is afhankleijk is van feesten. Geen problemen met DJ jean en met alle goede bedoeling die erachter zitten, uiteindelijk verdient hij zijn geld of hij nu wat inleverd als vorm van reclame.
  Ik begrijp ook dat een ieder vanuit zijn kan de dingens bekijkt enigzins lees ik hele goede argumenten/opmerkingen.Wat mij wel vies tegenvalt is dat jullie elkaar meningen niet respecteren en anderen gaan verbeteren ect.laat een ander in zijn waarden.Ik hoop dat wij allemaal dat van huis mee hebben gekregen.Een ramp is een ramp groot of klein er is leed geleden. Dus van indonesie is niet minder en ook niet erger.Wij kunnen er niks aan doen dat wij niet zo’n groot aantal mensen hebben die opgepropt zijn op een eiland (niet gemeen bedoeld). Ik wilde gewoon reageren en zal ongetwijfeld schrijffouten hebben gemaakt.
  Nokia


  Maak melding
 15. Beste mensen,zoveel meningen,zoveel misvattingen,maar vooral géén begrip en er is zelfs sprake van discriminatie,terwijl er word gedist,gesist en gewist door so called sranan mangs,gebeuren in su zoveel goede dingen naar de slachtoffers toe en dj jean heeft zijn bijdrage geleverd,gelukkig niet veel doden,hopelijk gaat de politiek zorgen voor een snellere reactie bij de volgende ramp,van de 125.000 ambenaren in su zijn er misschien maar 100 bezig met deze ramp,dus iedereen die een steentje,lijntje,pilletje of iets dergelijks heeft bijgedragen,word vanaf deze plek hartelijk bedankt en graag wil ik sommige van de schrijvers adviseren goed na te denken,voor ze van alles zeggen,maar blijf reageren,want zo blijft iedereen wakker,vandaag maar ook morgen.Later, agama.


  Maak melding
 16. Jemig MrCool wel erg nauwdenkend van je, om te zeggen dat sranang maar bij zijn latin/salsa/merengue moet blijven. Kijk naar de rest van Latijns Amerika (of is dat ook al een te ruime blik voor jouw) daar is de dance (underground) scene al behoorlijk booming.

  And don’t even start about ECHT dansen, je zou toch moeten weten dan salsa/latin/merenge niet zo swingend is als het eruit ziet. Kijk liever naar je afrikaanse broeders, die weten pas wat dansen is.

  Nog even en je gaat zeker bendenken dat House een west-europese bakra uitvinding is. Kijk eerst even en luister eerst even verder dan je neus resp. oor lang is.


  Maak melding
 17. Allereerst wil ik zeggen dat ik het met jullie allen op een bepaalde manier eens ben.

  Zelf vind ik het goed dat er concerten worden gegeven,dat hoort erbij maar dan zou ik voor andere muziek stylen kiezen,die dj heeft een grote naam en terecht ook want hij is de slechtste niet maar wat SU betreft zou ik liever andere muzikanten laten optreden want inderdaad die style van DJ Jean gaat inderdaad gepaard met het gebruik van drugs waaronder xtc.En geloof dat maakt je gek,hier in NL worden die gasten die zulke feesten bezoekt gabbers genoemd,ze raken van de wereld,zitten onder de piercings,hebben kale koppen en meestal hebben ze een hekel aan buitenlanders.

  Ze moeten zelf weten wat ze in SU doen want ik zeg alleen hoe ik het heb ervaren en ervaar maar dat moet niks uit kunnen maken.Alleen hoop ik dat de xtc gebruik niet nog verder toe zal nemen en Su daar de grootste afnemer van zal worden want tja in NL word het steeds strenger en zoveel valt er misschien niet meer te verdienen omdat de politie gelukkig veel afpakt dus raken straks de jeugd van SU eraan verslaafd waar ze het aan kwijt kunnen helaas.

  Weten jullie hoeveel jongeren er zijn overleden door die gif hier in NL??

  Zelfs in de leeftijd van 16 jaar na gebruik van 1 pil die nep was ofzo,en je lijdt niet een paar dagen nee een meisje overleed binnen een paar uur.

  Trouwens die muziek style is helemaal uit hier in het westen in NL is het nu voornamelijk reaggeton,latin en salsa.

  Dus denk na!!


  Maak melding
 18. Mr. Cool, vriend, je hebt groot gelijk, Suriname moet zich niet aan het Westen verkopen. Maar een helpende hand is voor iedereen leuk, zowel voor de ontvanger als voor de gever.Het westen kan Suriname ook laten verpieren, als jij denkt dat dat een oplossing is, ben ik bang dat het nooit wat wordt met je mooie land. Want mooi vind ik het echt wel.Ik hoop dan ook met heel m’n hart dat alle getroffenen geholpen worden, en door wie……maakt niets uit. Doeii,
  Foempje


  Maak melding
 19. Beste mensen,

  Ik merk dat velen van jullie voorbij gaan aan het feit dat mensen kiezen voor wat ze leuk vinden, wat niet persé gekoppeld hoeft te zijn aan een goed doel hoor. In December 2005 was er in Suriname ook een groot evenement met veel artiesten uit Nederland, bedoeld om jongeren bewust te maken over de Aids/HIV problematiek…..resultaat was dat dit evenement bij lange na niet zoveel bezoekers heeft getrokken dan een avond DJ Jean. Mijn punt is dat waar een organisatie een concept weet te verzinnen waarbij er wel grote aantallen bezoekers komen en er veel word ingezameld, dan pas duidelijk wordt hoe je in Suriname de mensen (jongeren) moet triggeren om indirect een bijdrage te leveren voor welk probleem dan ook. Het belangrijkste is dus de organisatie achter een evenement die goed weten hoe de opbrengsten te verdelen. Good work DJ Jean en orga !!!! Er is duidelijk een deel van de opbrengst besteed aan een goed doel.
  Want zelfs de Surinaamse regering heeft al jaren lang het probleem de belasting opbrengsten niet goed te besteden. Kortom steun een goede orga en zeik niet te veel over bijkomstigheden zoals xtc en wat nog meer. Er gaan veel meer mensen dood aan slechte medische hulp/zorg terwijl er steeds weer wordt gestemd en belasting betaald aan de autoriteiten die deze zorg nalaten….un gim wan ka break!!! En denk niet dat de Surinaamse machthebbers door het buitenland minder worden geassocieerd met drugs dat een DJ Jean hoor!!!!

  odi Jedi


  Maak melding
 20. Lieve beste mensen en klagers,
  Met alle respect voor andermans mening wil ik toch graag mijn zegje doen omtrent het geweeste feest in suriname, Moet u zich eens voorstellen stel u ondervind narigheid moet je dan altijd stilstaan bij het probleem. Even wilt u toch wel even verlost worden van de zorgen en als het daarbij ook nog is gesteund word door deze actie dat is dan toch fantastisch.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES