zaterdag, juni 15, 2024
HomeNieuws uit SurinameSuriname solidair met slachtoffers natuurramp Java

Suriname solidair met slachtoffers natuurramp Java

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 mei – Suriname toont op verscheidene manieren solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving op Java. Dit zegt Djoko Mursanto, zaakgelastigde op de Indonesische ambassade in Paramaribo, tegenover de Ware Tijd. Veel Surinamers hebben medeleven betuigd. Door de hechte samenwerking op cultureel en economisch gebied is de slag dubbel voelbaar.

Suriname is goed op de hoogte. Mursanto doet regelmatig verslag van de stand van zaken via lokale radiostations. Als enkele van de meest getroffen gebieden worden aangemerkt Yogyakarta, Solo en Smarang. Vooral Yogyakarta is Suriname na aan het hart, aangezien deze universiteitsstad regelmatig gastheer is voor Surinamers die op een Indonesische studiebeurs verder gaan studeren.

De ambassade wacht instructies vanuit Jakarta af. Ook zal assistentie worden verleend aan organisaties en personen, die de slachtoffers willen steunen. Vorig jaar is al een container hulpgoederen opgestuurd na een inzamelingsactie voor slachtoffers van natuurgeweld in Indonesië. President Venetiaan en het ministerie van Buitenlandse Zaken zullen binnenkort officieel medeleven betuigen.

Parlementsvoorzitter Paul Somohardjo zegt ook begaan te zijn met het lot van de getroffenen. Hij was vorig jaar nog gastheer van Sultan Hamengko Buwono X, gouverneur van de provincie Yogyakarta. De Sultan is voorstander van betere betrekkingen tussen Suriname en Yogyakarta, onder meer om overeenkomstige problemen effectiever aan te pakken.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

14 REACTIES
 1. Dit is pas een ramp zie de ontzetting en het leed, mensen zijn gestorven.
  Voor Indonesie moet men een nationale inzamelingsactie houden. En niet in het binnenland van suriname waar op de beelden ziet dat men een djogo drinkt en lacht en aan het dansen zijn. Dit is onzin en weet je wat erg is heel veel bosnegers wonen in de stad hoog en droog en hun hutten hebben ze achtergelaten in het bos. Maar wanneer het aankomt op het uitdelen voedselpakketten vertrekken ze massaal(retour) richting binnenland.
  Dit zijn pas parasieten en bedelaars, huichelaars, moordenaars, verkrachters, rovers.


  Maak melding
 2. het is erg triest voor indonesie, maar indonesie is wel 25 maal verder ontwikkeld dan suriname, dus suriname moet zijn eigen problemen, de baas zien te worden, en niet meteen naar anderen gaan medeleven…


  Maak melding
 3. Absolute..bali met je eens..
  Dat is suriname… bali
  Hun waren die voor het vaderland zijn weggelopen..niks willen doen lui zijn en nu willen ze alles hebben en eisen.Het is normaal watersnood in suriname en vooral paramaribo cityyyy…….

  groetjess,suribo


  Maak melding
 4. wij als surinamers hebben de gewoonte om elkaar verschrikkelijk aftekraken.wij moeten opbouwend zijn naar elkaar.Dat is de rede waarom wij als surinamers niets kunnen bereiken.Suriname had al veel verder kunnen staan als ze op hun strepen staan en weten wat hun rechten en plichten zijn.er moet een goede leider zijn en niet 10 op een schip.En niet hoe vul ik mijn zakken heel snel.Wij meoten niet zo door dromen maar doen.Er is een heel groot verschil tussen arm en rijk, schandalig.Deze ramp in su is vreselijk en wij hebben net zo goed hulp nodig als andere landen.Door deze ramp worden de zaken hopelijk goed afgehandeld.
  Wij als surinamers moeten gewoon veel meer van suriname en de mensen houden dan komt het allemaal goed.En de bosnegers daar hebben wij nooit problemen meegehad die dopten hun eigen boontjes.Die mensen worden helemaal niet begeleid in het stadsleven,vind je het dan gek dat die mensen zich zo gedragen.De mensen werden vroeger als paria”s gezien en mag niet voor ze gezorgd worden?? schandalig.


  Maak melding
 5. Misschien een inburgeringscursus voor de binnenlandbewoners voor ze naar de stad willen verhuizen (ha, ha) lollig he.

  Ik vind dat je als land geen populistische uitspraken moet doen , maar daden .

  Volgens mij heb ik niemand afgekraakt,maar contructief critiek geleverd op een bericht.(misschien niet objectief genoeg)


  Maak melding
 6. Dit is nog een reden om te roven, verkrachten en te roofmoorden.
  Dit is geen justificatie anderen hebben zich door keihard te werken zichzelf ontwikkeld.
  Ze hebben ook heel veel ellende, armoede, rechtsongelijkheid, geen onderwijs enz. moeten doorstaan maar uiteindelijk volgt de beloning, en dat anderen niet werken, blijven vaststeken in hun ontwikkeling nog leven met de naweeen van de slavernij botvieren op mensen die zich vanaf de grond opgebouwd hebben wil je dit rechtvaardigen.
  Valt me op waarom ze niet in het binneland de middenstaanders aldaar niet beroven en verkrachten en vermoorden.
  Door kei en keihard te werken kun je jezelf ontwikkelen en welzijn vergaren.

  Maar parasiteren op anderen is geen trots, geen zelfrespect geen verantwoording.
  Laat die billenschudcultuur achterwege en ga werken. Zie TMF Moviebox MTV. Probeer op discovery en national geographic channel te verschijnen bewijs je op wetenschappelijke issues.


  Maak melding
 7. Sas,

  De ramp in suriname is NIET vreselijk.
  Weet je wat vreselijk de aarbeving in Indonesie dit is pas vreselijk.
  Voor deze ramp ga ik geld doneren. Maar voor het hangmattenvolk in suriname geen enkel koper eurocent.

  Sukarno


  Maak melding
 8. Elkaar uitschelden en verwijten maken heeft geen zin.want het is gebleken dat mensen die zo schreeuwen,voor de “kachel” zitten en verder gaan oordelen wat wel of geen ramp is.Maarja,overal heb je lafaards.

  Bv.zou een van deze mensen na terug keer van hun vakantie hun reis koffer kwijt raken en de verzekering zou dan niet uitkeren,dan stort hun wereld letterlijk in elkaar.

  Dus denk er heel goed overna voor dat jullie onzin zitten mailen.

  EEN RAMP IS EN BLIJFT ALTIJD EEN RAMP!!!!!


  Maak melding
 9. Als ik dit allemaal zo lees, dan moet ik helaas opmerken dat er helaas meer domme surimamers op dit aardbol rondlopen dat ik in eerste instantie dacht. Wat een onzin allemaal. ik vind dat de moderator wat aan moet doen,is gewoon een rotzooi hier. Waterkant moet een ontmoetingsplaats zijn voor surimamers,waar iedereen in hun waarde wordt gelaten;nu is het een plaats voor stel complete gefrustreerde idioten (uitzondering daar gelaten), die in het dagelijkse leven geen raad weten met zich zelf.
  Niet te geloven dat de moderator dit toelaat. SCHANDE


  Maak melding
 10. Meneer Bali, Suribo.
  Ik trots dat ik een afstammeling van een Marron of hoe je het noemen wil ben.

  Marron: Je moet een ieder in zijn waarde laten.

  Kwakoe.


  Maak melding
 11. Kwakoe is de naam afkomstig van de marrons?
  Maar wat is je echte juridische naam dan?
  van Randwijk of vrede of klootwijk of venetiaan of gilds of brunswijk of van genderen of togo of kokoto of douala ?
  camel


  Maak melding
 12. nou nou,
  hier op het net kunnen jullie je gal spuien no, dat blijkt.Mensen in nood uitmaken voor verkrachters en parasieten, god zal jou straffen bali en iedereen die het met hem eens is. Je denkt zeker dat god niet kan lezen en schrijven ?Iedereen had de javanen op java gewaarschuwd om te evacueren weken en weken van te voren, maar koppigheid en luiheid of welke ander -heid, heeft ze doen besluiten om toch te blijven. NU zijn ze zielig, de regering heeft haar eigen volk opgeofferd om geld in het laadje te bedelen, want het wordt niet eens eerlijk verdeeld. Iedereen verduisterd voedsel goederen noem maar op in INDONESIE.
  En omdat mensen surinamers van andere origine nu jaloers zijn om het feit dat onze boslandbewoners hun mond opentrekken en omdat ze bundelen om elkaar te helpen en het ook gedaan krijgen, zijn het ineens verkrachters en parasieten. KOM OP ZEG BALI waarom zit je niet in INDONESIE? om te helpen?
  De boslandbewoners zijn waarachtige surinamers zij hebben het bos altijd op een milieuvriendelijke manier bewoond, jullie Indonesiers kappen alles kaal, zelfs tot in Suriname, wie weet straft GOD jullie nu daarvoor en voor corruptie, ga zelf maar na.
  Maar onschuldige slachtoffers hebben mijn medeleven.OOK die uit INdonesie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES