Kans groot op toename aantal malariagevallen

4

PARAMARIBO, 29 mei – De kans is groot dat het aantal malariagevallen toeneemt in het rampgebied. Dit meldt het Global Malaria Fund. Volgens het fonds dat onder meer onderzoek verricht naar het voorkomen van malaria in het binnenland, is er reden tot bezorgdheid. Door het wegtrekkende water ontstaan er grote aantallen broedplaatsen. Zonder merdewerking van de bevolking is er geen zicht op succes.

Daarom wordt nu campagne gevoerd voor een groter bewustzijn van de eigen verantwoordelijkheid. “Lokale mensen worden opgeleid om zelf regelmatig bespuitingen uit te kunnen voeren”, zegt Helène Hiwat van het Global Malaria Fund project tegenover het STVS-journaal. Die bespuitingen worden uitgevoerd in samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid.

De bespuitingen worden voorlopig beperkt tot bepaalde dorpen in het Boven-Surinamegebied. Aan de hand van veldonderzoek zal besloten worden of ook elders aangepakt moeten worden. In de dorpen worden ook in een bestrijdingsmiddel gedrenkte klamboes uitgedeeld. Volgens Hiwat is controle vereist, nu blijkt dat het aantal gevallen is toegenomen in vergelijking met voorgaande jaren.


4 REACTIES

 1. Dat Suriname vandaag de dag in grote problemen is hebben ze zich aan zich zelf te wijten.

  De helden Arron, Bruma, Lachmon, Ferrier, Somohardjo, Soemita, Hindori etc.etc.

  Wat hebben ze voor Suriname betekent.
  Geen moer.

  Alleen maar verdeeldheid en ellende.

  Een voorbeeld nu. De idioten zijn blind. Een nederlandse deskundige moet ze vertellen dat Paramaribo sterk verwaarloosd is.

  Dat ze laf zijn weten we maar hebben ze ook geen schaamte gevoel??

  Ik hoop dat er een nieuwe generatie die direct breekt met de oude politiek en een nieuwe weg inslaat.

  Anders is Suriname voorgoed verloren.


  Maak melding

 2. als wij als surinamers zo door blijven gaan met al dat negatiefiteid zal niemand ooit denken dat wij ook positief kunnen zijn terwijl er genoeg surinamers zijn die zich dagelijks inzetten in het belang van suriname en ik wil graag alle surinamers vragen om meer vertrouwen te hebben in mekaar,want al die mensen die wel gevoel en respect hebben voor hun land van geboorte, dat zijn de mensen die zonder eigen belang,maar puur uit liefde werken in en voor hun eigen land, we moetten die mensen niet ontmoediggen door alles zo negatief te belichten, en wij vergeten ook te snel dat jehova voor iedereen zorgd dus ook voor surinamers en niks komtvoor z’n tijd de groeten aan m’n kondre mang’saskia


  Maak melding

 3. Beste kondreman.

  Ik betwijfel in geen enkel opzicht dat er rechtgeaarde surinamers zijn die dagelijks in het belang van land en volk werken.
  Maar die zitten niet in de regering.

  Ik heb geen kritiek op Suriname. Ik hou van dat land. Kritiek heb ik op de zogenaamde voor land en volk opkomende leiders/lieden die ons land en volk alleen maar ellende hebben gebracht. Ik hoef geen voorbeelden aan te halen.

  Ik heb vertouwen in de toekomst van Suriname alleen zonder de mensen die de onafhankelijkheid bewerkstelligd hebben en die nu nog regeren.

  Mensen die voor het land werken zullen eerder aangemoedigd worden verder te gaan.
  Wnat door kritiek te leveren ontstaat draagvlak om krachten te mobiliseren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.