Vliegvelden binnenland gesloten door slecht weer

4

PARAMARIBO, 27 mei – Vanwege slecht weer zijn veertien vliegvelden in het binnenland gesloten. Dit meldt de Luchtvaartdienst. De conditie van de velden is zo slecht dat veilig gebruik niet te garanderen is. De hulpvluchten naar het rampgebied zijn dan ook drastisch verminderd. Leveringen van voeding en kleding zijn enigszins gestagneerd.

Wanneer weer optimaal gevlogen kan worden, is nog niet te zeggen. De Meterologische Dienst meldt dat het weer voorlopig nog wisselvallig zal blijven, vooral in het binnenland. Volgens de Luchtvaartdienst is de situatie met de vliegvelden geen ongebruikelijk zaak voor deze tijd van het jaar. Haast elk jaar moeten meerdere vliegvelden gesloten worden.

Grote schuldige is het regenseizoen. Het enige alternatief is weg- en watertransport. De toegangswegen naar de traditionele toeleveringspunten in het binnenland hebben de laatste maanden ook danig te lijden gehad van regenval. De laatste weken zijn hertselwerkzaamheden verricht. De vier Nederlandse die twee weken land geholpen hebben bij de leveringen, zijn al terug naar hun basis.


4 REACTIES

 1. Misschien ook verstanidg om de verbetering van de infrastructuur in het binnenland in het MOP op te nemen.
  Of maakt het binnenland helemaal geen deel uit van het meerjarenontwikkelingsplan?


  Maak melding

 2. Het verbaasd mij dat er nog steeds geen watervliegtuigen worden ingezet om continu het werk te klaren.
  Het is de vraag of Denesie al in overleg is om te protesten tegen het missen van adequaat materieel.
  Hoe wil je aan rampenbestrijding doen zonder materieel en toch spreken over een goed leger en goede logistic.


  Maak melding

 3. De grote schuldige is niet het weer maar de Overheid en niet te spreken over vliegvelden maar grote voetbalvelden die zijn aangelegd sedert het Pengel regime en amper zijn onderhouden.Hiermee zal ook de hulp aan het binnenland stoppen en de getroffenen de dupe blijven.Nederlandse hulptroepen zijn ook al terug en zullen gelijk worden ingezet in Indonesie.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.