Rode ibis potentiële kip met gouden eieren

4

PARAMARIBO, 27 mei – De rode ibis of Flamingo zou best wel eens kunnen uitgroeien tot toeristische goudmijn in Suriname. Dit zegt ornitholoog Arie Spaans, die bekend staat als autoriteit in Surinaamse vogelsoorten. Er moeten maatregelen komen naar model van Trinidad, waar jaarlijks zo’n zestienduizend toeristen de ibis-legoorden bezoeken. De kip met de gouden eieren mag vooral niet geslacht worden.

Het lijkt die richting wel op te gaan, nu nog veelvuldig gejaagd wordt in de natuurlijke trekoorden. Daar komt zowat een derde van de wereldpopulatie bijeen om te overwinteren en broeden. “De kust van Suriname is dus van grote internationale betekenis”, zegt Arie Spaans tegenover de Ware Tijd. Als er minder wordt gejaagd op de rode ibis, zal deze minder schuw worden.

Nu zijn de beesten niet gauw geneigd zich van dichtbij te laten observeren, het grote plezier van de natuurtoerist. vogelkenner overhandigde gisteren een informatiekit aan minister Michael Jong Tjien Fa van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer. De dienst Lands Bos Beheer en Stinasu zullen een voorlichtingscampagne voeren om jagers nog meer te bewegen zich aan de wet te houden.


4 REACTIES

 1. Maar ei is zoveel wat een gouden ei in Suriname is. Vertel het maar aan de idiote leiders. Arron, Bruma, Lachmon, Soemita, Somohardjo, Sardjoe, Wijdenboshch etc etc.

  Deze zg leiders hebben geen moer voor het land gedaan en ze zitten in of in de buurt van het machtscentrum.

  Het wordt niets.


  Maak melding

 2. Ik kan mij herinneren dat min.Amofo,van Suriname een toeristische land wilde maken,zie daar een master plan,kom op min.Amofo werk aan de winkel,geen woorden maar daden.


  Maak melding

 3. Sari even een rectificatie

  Je bedoelt Pengel, Arron,Bruma,Bouterse,en Wijdenbosch, deze zijn Leiders van suriname geweest. Duik even na in de geschiedenis boeken of ben je analfabeet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.