Minister Fernald moet het rustiger aan doen

9

PARAMARIBO, 26 mei – Minister Fernald van Defensie moet het wat rustiger aan doen van de dokter. Dit meldt het ministerie van Defensie. Er is weliswaar geen sprake van een alarmerende situatie. Fernald’s gezondheidstoestand is stabiel. “De minister geeft nu vanuit zijn bed instructies aan het departement”, aldus Defensie. Ook heeft hij de laatste ministerraad bijgewoond.

Maar verder mag hij zich niet met het werk bemoeien. Fernald is onwel geworden op het sportveld en ijling naar de dokter gebracht. Vooral de afgelopen weken zijn enerverend geweest, vanwege de overstromingen in het binnenland. Defensie speelt een cruciale rol in de aanpak, onder meer via het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR. Fernald zit ook het crisisteam van de regering.

Hij heeft onder meer de getroffen gebieden bezocht. Reeds in de week na de ramp had Fernald aangekondigd dat hij minder vaak op de voorgrond zou treden. Het werk zou worden overgelaten aan de deskundigen en verantwoordelijke organisaties, waaronder het NCCR. Desondanks heeft Fernald in de afgelopen weken regelmatig het woord gevoerd op persconferenties over de ontwikkelingen in het rampgebied.


9 REACTIES

 1. een minister van defensie moet fit zijn.mr fernald moet aftreden zodoende het leger te helpen. Lijkt gek maar het is goed voor het leger.


  Maak melding

 2. Dit is een heel veeg teken richting de manschappen van deze minister. Hij heeft z’n gezondheid zelf niet in de hand, maar zou juist het goede voorbeeld moeten geven door in top conditie te zijn. Het is duidelijk een zwakke broeder die niet geschikt is voor deze vrij intensieve funktie. Kan me herinneren dat hij niet zo lang terug, na de dood van z’n vader, ook al een breakdown heeft gehad.
  De minister mag in geen geval ‘vanuit z’n bed instructies geven aan het departement’ !
  Ziek zijn is ziek zijn en hoe wil je dan vanuit je bed nog werkzaamheden verrichten ?
  En wat als hij evt op de IC komt te liggen, gaat hij dan nog instructies blijven geven ?
  Wie is eigenlijk z’n plaatsvervanger ? Wat een onzin allemaal !


  Maak melding

 3. He dit bericht verrast mij !! het is een vormalig vakcollega van me dus ik hoop het beste voor hem en wens hem van harte beterschap toe Ivan niet te hard werken hoor van jouw soort lopen er geen copieen rond Je bent eenHOOFDLETTER neger.
  roy!


  Maak melding

 4. hoofdletter of kleinletter je moet er verstand van hebben,trouwens ik als kleine man ex infanterist, zou deze man een trap in de kont geven.


  Maak melding

 5. Akuba, jij behoort te werken, basoekoe ba finie ba tjarie.
  Lafu, je weet niet waarover je het hebt.
  M. Fleur, ik ben blij te horen dat iemand op deze wereld ziek zijn in de hand heeft.
  Je kunt kern gezond zijn en ook nog onwel raken. Dus heeft niets met een goede conditie te make . ik kan het weten.
  En vwb poti mang, tang poti mang.


  Maak melding

 6. Bogga waar heeft iemand gezegd dat kerngezonde mensen niet ziek worden? niemand heeft iets van goede conditie,doelend op rennen en springen, gezegd,je begrijp dat men bedoelt dat hij niet moeten lopen omvallen als plastic cup in de wind.

  Wie kerngezond is krijgt griep, wie denkt kerngezond te zijn, maar elke keer weer onwel word heeft al een tijdje te maken onderliggende ziektes.dan moet na getrokken worden wat er mis is, en ieder geval ben je niet kerngezond meer,je dacht dat je kerngezond was.

  Fernald is niet kerngezond, en hij kan nu niet rennen en springen
  dus kerngezond zijn heeft in dit geval wel degelijk te maken met zijn conditie. dus daar :jij weet niks,je weet totaal niet waar over je praat.

  Je kunt beter je eigen reaktie geven waar het geeen gezegd word tegen geproken word, by the way ik bedoel niet dat je moet schrijven :”ik kan het weten” Maar typisch je weet niks ,maar je moet wat zeggen.


  Maak melding

 7. Deze minister moet gewoon aftreden. Hij kan het werk niet aan.Dus ,als hij verstandig is moet hij zelf aftreden vanwege zijn gezondheid en een vervroegde pensioen aanvragen bij baas Vene.
  Hij moet een goed voorbeeld vormen voor zijn manschappen.Want die gasten werken heel erg hard en trainen ook heel erg hard.

  Dus ,als Suriname wordt aangevallen ,kan deze minister niet helpen met het meeschieten.Want hij wordt weer onwel.

  Jammer voor hem,maar wat mij wel verbaasd is wanneer je ziek ben moet je geen opdrachten meer geven,want dan ben je niet op kantoor en je kan ook verkeerde informaties en opdrachten geven alsgevolg van je medicijnen.

  dus gewoon zijn vervanger aan het werk zetten tegen een lage vergoeding.Desnoods wordt deze van de minister zijn salaris afgetrokken,want hij gaat het niet erg vinden.Hij weet dat het werk gedaan wordt.

  Snekie wens je beterschap en een vervroegde pensioen.Ga genieten in Dubai!!!!!!!!!


  Maak melding

 8. Mogelijk hebben de militairen pech. Deze meneer had juist in tegenstelling tot zijn voorgangers het bestevoor met de defensie-organisatie. Na de slooppartij van meneer Gilds had hij het leger weer hoop ingeboezemd.
  Van harte beterschap.

  F.P.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.