zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandTour operators rampgebied krijgen steun

Tour operators rampgebied krijgen steun

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – Tour operators die schade hebben geleden in het rampgebied zullen finaciële steun krijgen. Dit zegt minister Alica Amafo van Transport Communicatie & Toerisme, TCT. De hoogte van de schade wordt door deskundigen vastgesteld. Er zullen dan voorstellen worden gedaan aan de ministerraad. Vaststaat dat de tour operators hulp behoeven.

Het betreft veelal lokale ondernemers, die volkomen aangewezen zijn op aanvoer van gasten uit Paramaribo. Door de overstroming in onder meer het Boven-Surinamegebied zijn hele vakantieoorden tegen de vlakte gewassen. Er wordt nu vooral gerekend op steun vanuit Paramaribo. Amafo die een orientatiebezoek heeft gebracht aan het gebied, zegt dat het vooral zal aankomen op leningen.

Er is al overleg gevoerd met onder meer de Nationale Ontwikkelingsbank, NOB. Uit het Investeringsfonds dat gefinancierd wordt door Nederland, zal twee miljoen euro beschikbaar worden gesteld. De tour operators krijgen zachte leningen om herstelwerk uit te voeren. Behalve dat ze werk bieden aan tientallen lokale krachten, staan de ondernemers ook model in een door armoede geteisterd gebied.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES