dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameProces maritiem conflict met Guyana op schema

Proces maritiem conflict met Guyana op schema

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 25 mei – Het arbitrageproces rond het maritiem conflict met Guyana is op schema. Dit zegt Suriname’s juridisch vertegenwoordiger, mr Hans Lim A Po. Suriname zal op 1 september zijn dupliek indienen op de Guyanese stellingen. In december houden beide landen in Washington hun finale pleidooi. Dit is overeengekomen met het Arbitrage College.

De uitspraak op grond van de VN Conventie inzake de Rechten van de Zee, UNCLOS, is volgend jaar. Guyana heeft zijn repliek in april ingediend, na Suriname’s reactie op de vordering voor een deel van het maritieme gebied voor de Atlantische kust. “Nu is afgesproken dat de pleidooien van 7 tot en met 20 december 2006 in Washington DC worden gehouden”, zegt Lim A Po tegenover de Ware Tijd.

De twee landen kunnen dan ongestoord verder werken aan hun ontwikkeling, zoals Trinidad & Tobago en Barbados onlangs hebben bewerkstelligd. “Dat was overigens het eerste geschil dat ging over de grensafbakening op grond van de Zeerechtverdragen, dat door een arbitragetribunaal werd beslecht. Het grensgeschil tussen Suriname en Guyana is het tweede”, aldus Lim A PO.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Op schema???

    We lopen juist ver achter op schema.
    Het Bovencorantijn gebied wordt nog steeds bezet door onze zogenaamde vriendelijke buur, de Co-Operatieve Republiek Guyana.
    En z’n onrechtmatige honger naar meer Surinaams grondgebied is nog springlevend.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES