zaterdag, mei 25, 2024
HomeNieuws uit SurinameEerste vrouwelijke griffier parlement benoemd

Eerste vrouwelijke griffier parlement benoemd

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 mei – Marcia Burleson is benoemd tot griffier van het parlement. “Een unicum”, volgens Otmar Rodgers, fractieleider van de coalitie. Het is de eerste keer dat een vrouw de griffie leidt van de volksvertegenwoordiging. Ook haar onlangs benoemde plaatsvervanger, Ruth Esajas, helpt het nieuwe imago ophouden, een ook voor de grote wereld vrij ongewoon fenomeen.

“We moeten natrekken hoe het precies zit”, aldus Rodgers kort na Burleson’s beëdiging. Hij weet als vertegenwoordiger in het ACP-parlement niet van soortgelijke ontwikkelingen in deze bundeling van Afrikaanse, Caribische en Pacific-landen. Ook in Europa en Latijns-Amerika schijnt een dergelijke omstandigheid niet traditioneel. De benoeming van Burleson (54) moet dan ook als voorbeeld dienen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

7 REACTIES
 1. Steeds weer dezelfde rituelen nog steeds geen afspiegelinng van de diversiteit in Surianme.
  Waarom deze vrouwen niet mw. mr. Sabajoson,
  mw. mr. Kartowiredjoson, mw. mr. laxmisinghson niet.
  Kijk maar naar alle ministeries/ departementen, autonome instanties dezelfde mensen geen diversiteit kijk alleen op zanderij en op de haven de douane ook ditzelfde gedonder. Leve de afspiegeling van deze maatschappij.


  Maak melding
 2. Inderdaad Akuba,

  het is een teringzooitje eigen soort op alle instanties. Het is gewoon vulis,
  Gelukkig ben ik niet de enige die dit ziet.
  Ambtelijke functies zijn niet weggelegd voor andere bevolkingsroepen. Vandaar dat het een teringzooitje is geworden.
  En maar teren op de belastingcenten van de mensen die hardst werken stelletje parasieten.
  Bloedzuigers,
  Als de koe geen melk meer geeft wordt de koe geslacht en opgegeten deze mentaliteit zie bij die ka racisten. En maar klagen dat ze in amerika, engeland, nederland, zuidafrika gediscrimineerd worden.

  boskabouter


  Maak melding
 3. Sranan sma lob’ klage hoor. Kunnen we niet applaudiseren dat Suriname (ongeacht de huidskleur van deze GEKWALIFICEEERDE dames) nu wel het voortouw in handen neemt? Rodgers zei t al: nergens elders is de ambtelijke top van de volksvertegenwoordiging vrouwelijk. Wel degelijk reden om trots te zijn.

  En baai de wee meneer Kaaimansing, op zanderij is de douane wel degelijk een afspiegeling: laatste keer dat ik er was waren er creolen, hindustanen, en javanen van de MP. of miste u boeroe en joden?

  Op t gebied van emancipatie EN op t gebied van integratie is suriname nog steeds lichtend voorbeeld voor de wereld.

  Tan bun.


  Maak melding
 4. Radjkumar in jou betoog lees ik dat ongeacht de huidskleur van deze gekwalificeerde dame nu het voortouw in handen neemt.
  Maar bent u op de minsteries geweest en ambtelijke instanties dan zie ik wel dat er geacht wordt dat vacatures daar opgevuld worden door 1 ras. Wil je me zeggen dat er bij Indianen, Javanen, Hindoestanen, Chinezen geen gekwalficeerde vrouwen zijn die in aanmerking komen voor deze vacatures.
  Alle andere bevolkingsgroepen op de abmtelijke instanties is op 1 hand te tellen.
  Men zegt dat wij Nederland tweederangsburgers zijn. Nou laat ik u 1 ding zeggen in Suriname zijn wij ook tweederangsburgers. Misschien weet je het niet in Nederland worden bij bepaalde vacatures gevraagd of allochtonen willen solliciteren. Daar men toch een een bepaald beleid heeft om de afspiegeling van de maatschappij te belichten. En in Suriname zie ik het tegendeel. Wat voor toekomst hebben onze afgestudeerden. Mijn broeders en zusters zoek uw heil in het buitenland.


  Maak melding
 5. Beste heren,

  Waarom op deze toer gaan. Degene die zo bezig zijn, zijn degene die het hardst discrimineren. Zij zijn het die neerkijken op anderen. En waarom? Omdat ze denken en vinden dat zij alleen het beter kunnen dan anderen. Ik denk dat de heren die zoveel vuil smijten over deze benoeming eerst eens even goed moeten kijken en analiseren wat daar in Suriname plaatsvindt en ook moeten nagaan of zij wel Surinamers zijn of zijn het toch javanen, hindoestanen, chinezen, negers, indianen die aan alleen zichzelf denken en niet aan het mee helpen opbouwen van een land. En waarom steeds fitten als een bepaalde groep één of andere functie bekleedt. Er zijn genoeg functie die bekleed worden door Surinamers van een andere afkomst dan de negride en er zijn ook wel degelijk vrouwen bij.
  Hou toch op Kaimansingh en anderen. Het zijn evengoed mensen zoals jij en ik die beoordeeld worden op hun kwaliteiten.
  Mensen zoals met deze gedachtegang moeten op een apart eiland komen. Wanneer wordt het ons toch duidelijk? Suriname kan alleen vooruit komen als we de handen in elkaar slaan en niet als we steeds blijven letten op huidskleur en ras. Dit is echt kleinzielig.


  Maak melding
 6. Macar,

  je moet je ogen goed de kost geven.
  Begin eerst op Zanderij en dan naar de ministeries,
  De presidentschap is ook niet voor andere “surinamers’weggelegd.
  En het zijn niet allemaal gekwalificeerden maar meer geselecteerd op basis van politieke associaties. Zie maar de groene partij overheerst overal.
  Ik zie geen zichtbare verandering sinds de jaren 70 tot heden anno 2006.
  Deze rechtsongelijkheid zal een keer tot uitbarsting komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES