woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieHakrinbank voert model checks & balances in

Hakrinbank voert model checks & balances in

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mei – De Hakrinbank wil politiek en ondernemend Suriname het goede voorbeeld geven door zichzelf een Corporate Governance Code op te leggen. Dit zei Hakrinbank-directeur Jim Bousaid bij de overhandiging van een kopie aan president Venetiaan. Hoewel het niet waarschijnlijk is dat dit model voor transparant handelen gauw nationaal wordt doorgevoerd, worden de eerste zaadjes gelegd.

Gehoopt wordt dat uiteindelijk heel Suriname transparanter en effectiever wordt. De Corporate Governance Code, een stelsel van controle- en correctiemethodes, moet de Hakrinbank zelf helpen effectiever te draaien. “Het gaat om deugdelijk ondernemingsbestuur en toezicht, die uiteindelijk ook bepalend zijn voor de performance, het vertrouwen in en het imago”, zei Bousaid.

Mogelijk dat andere bedrijven en vooral s’ lands bestuur het voorbeeld aannemen. Internationaal gaat het steeds meer die richting op. “Omdat wij verwachten dat dit niet binnen afzienbare termijn zal gebeuren, hebben wij besloten een eigen Hakrinbank Corporate Governance Code op te stellen”, aldus Bousaid. De Nederlandse code heeft gediend als referentiepunt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES