maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandAlle dorpen rampgebied voorzien van voeding

Alle dorpen rampgebied voorzien van voeding

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 23 mei – Alle dorpen in het rampgebied zijn reeds minimaal één keer voorzien van voedselpakketten. Dit zegt kolonel Jerry Slijngaard van Het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR. Berichten als zouden bepaalde dorpen in het Boven-Surinamegebied verstoken zijn van voedselhulp, berusten niet op waarheid. Er worden zoveel mogelijk veiligheidskleppen ingebouwd.

Ten koste van alles moet worden voorkomen dat er geknoeid wordt met de hulp. “We worden daarom ook gecontroleerd door de Centrale Lands Accountants’ Dienst”, zegt Slijngaard. Alle uitgaven worden gecontroleerd en moeten verantwoord worden. Volgens persberichten wordt in bepaalde dorpen geklaagd dat de voedselhulp aan hen voorbij is gegaan. Er zou hongersnood dreigen.

Slijngaard sluit dit uit. Er wordt planmatig gewerkt, dus is er voldoende inzicht in de distributie. “Wat wel zou kunnen, is dat een individu vanuit Paramaribo daar naar toe is getrokken en niet is voorzien”, aldus Slijngaard. Sommige stedelingen met familiebanden in het gebied, proberen hun slag te slaan. De distributie verloopt overigens vlot en er zijn reeds ruim veertienduizend pakketten verstrekt.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES