maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandHulpvraag bij Nederland wordt opengehouden

Hulpvraag bij Nederland wordt opengehouden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 22 mei – De aanvraag van noodhulp bij Nederland is geen afgesloten zaak. Dit zegt vice-president Ramdien Sardjoe. Hij wil daarom niet spreken van te veel of te weinig Nederlandse steun totnogtoe. “Daar praat je niet over in bedragen. Je praat over het belang van de hulp en de ernst van de situatie”, aldus Sardjoe. Nederland zou bereid zijn meer te geven.

Dit blijkt uit gesprekken met onder meer de Nederlandse premier Balkenende. Behalve de de reeds beloofde één miljoen euro, komt er ook “exacte hulp voor zover daar behoefte aan is.” Vooral transport en brandstof slokken een groot deel op van de hulp. Operatie Fala Watra heeft al ruim één miljoen Surinaamse dollar (ongeveer driehonderdduizend euro) gekost aan directe noodhulp.

Sardjoe heeft in Wenen, Oostenrijk, de top bijgewoond van Europese, Latijns-Amerikaanse en Caribische staatshoofden. Suriname is aangehaald als voorbeeld van wat de wereld klimatologisch te wachten staat. “Ik heb de Surinaamse situatie op wereldformaat aan de orde gebracht”, aldus Sardjoe. Hij heeft op zijn terugreis gesproken met Nederlandse politici.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Bigi odi fu dyna,
  Ram;Ram hiermee ben ik het wel ééns met U,meneer de vice pre.Het gaat om belangen.
  en dat moeten we niet uit het oog verliezen.
  Als het niet anders kan dan maar zo.
  gewoon bij de zaken blijven. Odi odi:


  Maak melding
 2. paramaribo moet een keertje ophouden met bedelen.
  er is genoeg te verdienen in de samenleving.aleen met een goede organisatie en met goede krachten is dit wel te realiseren.Chandrika persad santhoki zuiver een goed voorbeeld hiervan.Perfecte persoon.Keep going minister,Rol de corupte ambtenaren op.weg met de analfabeten als paolo somohardjo en baas brunsi.doe meer aan ordening van parbo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES