Veel toeristische oorden niet door water getroffen

0

PARAMARIBO, 21 mei – Lang niet alle toeristische oorden in het Surinaamse binnenland zijn door de watersnood getroffen, enkele die wél werden overstroomd, waaronder Awarradam, Isadou en Danpaati, zijn al binnenkort weer in bedrijf. Dat blijkt uit een eerste inventarisatie van de actuele situatie, die de afgelopen dagen is uitgevoerd door Vestor, de Vereniging van Touroperators in Suriname.

‘Toeristen zullen daar met open armen worden ontvangen’, meldt TourPRess op haar website. Het negatieve reisdavies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag geldt met name voor de gebieden langs de Boven-Suriname-, de Lawa- en de Tapanahonyrivier. In de rest van Suriname ondervinden toeristen geen problemen en kan zonder beperkingen worden gereisd meldt Vestor.

De Stichting Calamiteitenfonds, die adviseert in geval van ernstige rampen, noemt Suriname niet op haar website. Overigens zijn er relatief weinig toeristen op dit moment in Suriname, omdat het regentijd en dus laagseizoen is.

Bekijk ook:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.