woensdag, februari 21, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandHulp Nederlandse mariniers wordt gewaardeerd

Hulp Nederlandse mariniers wordt gewaardeerd

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO/STOELMANSEILAND, 20 mei – “De nood is er en we zijn er om te helpen”, zegt piloot Job Sicking van één van de vier Nederlandse Lynx-helikopters, die hulp verlenen in het binnenland. De toestellen zijn na enkele dagen activiteit al overbekend in het ondergelopen landschap. Mensen tonen zich dankbaar, elke keer als vanuit Stoelmanseiland, aan de Tapanahonyrivier, wordt geleverd.

Het voedsel wordt op het eiland geleverd door twee vliegmaatschappijen uit Paramaribo. Van daaruit trekken de helikopters het rampgebied in. “Overal waar we gaan, zwaaien de mensen voor ons en geven soms duidelijk, maar vaak onverstaanbaar, in gebaren te kennen dat onze hulp gewaardeerd wordt”, zegt Sicking tegenover de Ware Tijd. Taalverschil maakt op zulke momenten weinig uit.

Marinier Eric Nieuwendijk noemt hun aanwezigheid puur toeval. Hun moederschip was op weg naar het Caribisch gebied, toen de opdracht kwam om in Suriname hulp te gaan verlenen. “Maar dat waarderen wij natuurlijk, vooral na wat wij vandaag hebben gezien”, zegt Nieuwendijk. Zo is ook een manier van oefenen. ’s Avonds wordt teruggevlogen naar het moederschip, dat op zee staat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

8 REACTIES
 1. Hartelijk bedankt piloot Job Sicking.
  Jullie hebben ons altijd gesteund en ook andere landen knap en prachtig en petje af.
  Jullie hebben ook offers gebracht tijdens de watersnoodsramp in Zeeland maar jullie hebben maatregelen getroffen om herhaling te voorkomen. Jullie zijn doorzetters keiharde werkers. Jullie hebben jullie land opgebouwd waarvan veel landen van jullie kunnen leren.
  Mijn oprechte dank en ga zo door, ik ben trots op jullie. Waartoe een klein land in staat.

  Proficiat nogmaals hartelijk hartelijk hartelijk dank.
  abrabrokie


  Maak melding
 2. zie hoe wij nederlander altijd helpen, wij voelen ook met jullie mee, en geven ook ons bijdrage, maar toch worden wij in sur slecht behandel door de instantie daar.


  Maak melding
 3. Ben je Nederlander dan Harra of import?
  Surinamers hebben ook geholpen altijd al,2e Wereld oorlog, Indonesie Korea,watersnoodramp in 1953,dus niet aleen de Nederlanders weten wat hulp bieden is.

  Maar toch hoe dan ook Hartelijk Bedankt, Jongens, de dorpsbewonrs zijn jullie ook ontzettend dankbaar even zo alle Surinamers waar ook ter wereld.

  En laat Harra maar in de ruimte kletsen,hij wilt hetzelfde hebben als wat hij in Nederland heeft, we hebben in Suriname GEEN SOOS.


  Maak melding
 4. opletter

  ik wil graag weten wat jou bijdrage is, wat heb jij voor sur gedaan, en voor de mensen die hulp nodig hebben.
  ik heb het over de surinamers die zo een grote mond hebben, maar niks doen, dan maar alleen slecht over ons denken, terwijl wij dag en nacht ons bijdragen aan sur geven.
  ben jij ook zo iemand?


  Maak melding
 5. Aan Harra,

  eyyyyyyyyyyyyy,niet dat het je wat aangaat,maar mijn collega`s hebben allen geld gedoneerd,mijn chef William heeft het gestort ,bij de voetbal wedstrijd v/d Suriprofs,hebben we ook gedoneerd,ikzelf heb een xbedrag overgemaakt,wat kom je zeggen,zeker heb jij niets,nada,niente overgemaakt.
  Ik reageerde enkel op je ,omdat je WIJ Nederlanders noemde,ik vroeg ben je import, ik bedien me niet met wij nederlanders, met je zie hoe wij altijd helpen,ja DE Nederlanders helpen,maar de Surinamers helpen ook.Tja ik weet zeker dat je gewoon een Suri bent en graag een bakra wilt zijn,dream on,dat word je never nooit enkel op PAPIER.


  Maak melding
 6. Heren vechterbazen,
  Met alle respect voor jullie goede bedoelingen. Ik weet zeker dat jullie allemaal Suriname een warm hart toedragen. Echter,het gedrag van jullie naar elkaar toe geeft weer aan hoe goed we met elkaar overweg kunnen. Probeer elkaar een keer te respecteren, voor wie je bent en wat je bent. Juist op deze momenten moet je een eenheid vormen in plaats van elkaar de grond in te stampen.
  Wat ik wel positief vind is dat jullie die Nederlander die ons nu bijspringen ook op een normale wijze bedanken zonder allerlei zaken uit het verleden naar voren halen. Het is goed om te leren uit het verleden maar het is ontzettend ondankbaar om je te verschuilen achter het verleden. Jongens even goede vrienden, ik vind alleen dat als je de wereld wil verbeteren en dus ook Suriname, begin dan met jezelf
  Tang Boeng (geloof me ik kom net uit een plaats waar de haat tegen elkaar ook ooit zo begonnen is en nu lees je er dagelijksover in de krant)


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES