dinsdag, juni 18, 2024
HomeNieuws uit SurinameVenezuela vindt hulpvraag Suriname te bescheiden

Venezuela vindt hulpvraag Suriname te bescheiden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mei – Suriname is een beetje te bescheiden geweest bij het aanvragen van noodhulp. Dit zegt Asdrubal Marquez Caro, eerste secretaris van de Venezolaanse ambassade. Venezuela had meer willen doen dan slechts twintigduizend vaten brandstof sturen voor helikopters en boten. “We hadden echt meer willen doen”, aldus Marquez Caro.

Aan de oliegigant heeft het niet gelegen. “Sinds het begin van de ramp heeft Venezuela de Surinaamse overheid gevraagd wat zij nodig heeft. In eerste instantie kon men niet aangeven wat”, zegt Marquez Caro tegenover de Ware Tijd. Uiteindelijk is gevraagd om 20.000 barrels. Maar die hoeveelheid aardolie is eigenlijk ‘te klein’ voor Venezuela en moet nu eerst verwerkt worden.

Carácas is zelfs bereid geweest helikopters te sturen. “Maar men heeft ons verteld dat dit niet meer nodig is, aangezien Nederland al de Lynx-helikopters had aangeboden. Erg jammer”, aldus Marquez Caro. Er komt ook hulpmateriaal, zoals paracetamol, antibiotica en reinigingsmiddelen. De hulp volgt op een bezoek van een Venezolaanse delegatie, die de hulpzending zal begeleiden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Pas op met die met olie rondstrooiende linkse populisten uit Venezuela. Laat Suriname zich alsjeblieft daar niet teveel mee inlaten. Neem die olie maar laten die Venozolanen zich niet met interne kwesties inlaten. Chavez meent nu namelijk zich met de hele regio te moeten bemoeien. Mengt zich bv openlijk met de verkiezingen in Peru. De armoede in venezuela (de rijkdommen zijn daar zeer slecht verdeeld) is onder Chavez niet noemenswaardig afgenomen.

  De Surinaamse regering doet inmiddels een prima job voor de getroffenen. En die bakra’s en enkele Euro-Sur’s maar klagen over corruptie in Suriname. Letterlijk een goedkope reden om niet te hoeven geven.


  Maak melding
 2. Nou ..daar heb je t! Als Suriname zich meer ging bezighouden met t versterken van de banden met de regio en zouden we allang niet meer zitten met de juk van t colonialisme..


  Maak melding
 3. Hallo Medelanders.
  Mi vinning jammer dat oem takkie dat ding Venezualanen ne moesoe kong yippie oenoe. Oeng moes look a torie boeng fasie. No mek ding bakra take a sranang kondre baka…
  Of zoiets.. Ik bedoel maar te zeggen dat Suriname maar eens moet gaan samen werken met derest van South America zonder zijn zeggenschap kwijt te raken en zijn-haar identieteit ! Wij kunnen een mooi voorbeeld zijn voor derest van de wereld. We zijn een ECHTE multiculturele aangelegenheid en dit moeten wij nooit en tenimmer kwijt raken so…
  Dit is er één zonder bakras als baas ! Laten we dat AUB zo houden !!! Met alle respect voor de bakras natuurlijk. En wij echte Suri, liefhebbers moeten als het even kan onze landgenoten steunen, en er in Nederland niet negatief over doen so…
  Love you all & Gado bless oenoe !


  Maak melding
 4. samen de schouders eronder !!!! Samen met de buren….samen tegen ’t verspillende “westen”, ’t wilde westen !!!
  Samen voor veiligheid, gezondheid, eenheid en duurzaamheid. Viva America del Sur/Sul.


  Maak melding
 5. leve suriname …
  en leve Venezuela.
  En lang leve de lol voor Nederland.
  Want hier is het elke dag carnaval.
  adios gringos and hello muchachos

  minderheidje…


  Maak melding
 6. echt weer suriname ZO DOM!!! ipv dat ze hulp bij venezuela vragen, chavez zwaait met geld in heel latijns amerikan geeft miljarden weg. Ip dat suriname ook lekker mee snoept en zichzelf beter van maakt……wachten ze af op 4 helicopter uit nl die 60000 mensen moeten helpe!!!geloof je t zelf….. typisch suriname altijd Nederland kiezen, alsof ze ene moer mee bereikt hebben


  Maak melding
 7. Suriname zelf wil een beetje stoer doen naar de buiten wereld .we hebben alle hulp nodig die we kunnen krygen.
  Waarom heeft de president zolang gewacht,om tezeggen welke hulp we nodig hebben.
  Neem wat je krygt en zorg dat achter die hulp geen addertje schuilt.


  Maak melding
 8. schandalig voor de surinaamse regering,die niet weet wat voor hulp ze moeten vragen.Zakkenvullen en opreisgaan weten ze wel.Het makkelijkste om uit hun bek te laten vallen is brandstof.Blijf maar door bedelen.


  Maak melding
 9. Venetiaan heeft zijn tijd gehad,hij moet toegeven dat dit hem te veel is geworden
  Een land heeft een leider nodig en geen bewaker van eigen cultuur en soort.


  Maak melding
 10. Men is te afhankelijk an Ned.of wil dat blijven.
  Surinme heeft zich altijd afgezonderd van de regio,denkende dat ze nog steeds bij Nederland horen.
  Op dit moment zijn de VS en Europa als de dood voor Venezuela en Bolivia,die bezig zijn de dieven(Oliemaatschappijen)te nationaliseren.Vene is natuulijk bang om op zijn donder te krijgen van Ned.als hij hulp van Venezuela zou accepteren.
  Ik neem mijn petje af voor Venezuela en Bolivia,die niet buigen voor de VS en de EU.


  Maak melding
 11. Venetiaan policiti in beschaafde landen nemen hun verantwoording voor hun falen.
  Leg je functie neer en biedt je oprechte excuses aan het volk voor het verkopen van je land aan de canadezen en chinezen voor een appel en ei. Maar als je op de top van de pyramide zit is het moeilijk om af te glijden. Maar ik heb een advies gebruik een beetje boter of vet dan glij je wat sneller naar beneden opdat je niet opvalt. Vaarwel landverader.

  Abrabrokie


  Maak melding
 12. oom venetiaan is niets anders gewend dan bedelen.hoe komt dat suriname niet eens 4 helecopters heeft.als we naar het verleden kijken dan zien we overal water overstromingen en bos branden in de wereld.en bos branden hadden we toch al verleden jaar in suriname gehad als ik me niet vergist.moeten we gaan bedelen voor lakens en tenten.hebben we dat niet eens in suriname.wat doet deze regering met all het geld dat ze verdienen van suralco en staatsolie?kunnen ze nieteens een paar jaren vooruit plannen en helicopters en eerste hulp spullen kopen en opstapelen?er zyn zelfs afrikaanse landen die dat nou kunnen doen.maar ja oom tom, sory ik bedoel president venitiaan die schijnt geen kaas van zaken te hebben.


  Maak melding
 13. Laten we blij zijn dat er een leider geweest is die ons spontaan de hulp aanbood maar het is niet goed omdat hij uit Zuid-Amerika komt
  iemand die opstaat en bush recht in zijn gezicht durft te zeggen je bent erger dan Hitler.Fidel castro was niet goed,is Bush beter,die maqn vertyrapt alle regels en als bje kind dood gaat, ga je ook niet op de ambulance wachten,laten wij hey positief bekijken,laat amerika eerst New orleans proberen te helpen of beter gezegd zijn eigen volk…..Amerika heeft een ontzettend hoge standaard laten ze proberen war Socialer om te gaan met hun eigen volk,laat Zuid Amerika hun eigen probleem oplossen.Ik ben blij met de president van Columbia.Z. Amerika heeft leiders nodig,waar er4 gewerkt wordt,worden er ook fouten gemaakt,laten wij niet oordelen,maar ontvangen uit de regio.Z.amerika met een grote populatie,met een door de natuur gegeven gave om de hele wereld van zuurstif te voorzien,het is jammer,maar nui er leiders komen die zeggeb amerika stop tot hier en niet verder zijn ze ineens niet goed.Amerika begint problemen met Columbia over de drugs.Drugs heeft Columbia zo gemaakt,er begint rijkdom te komen,het gaat beter met de boeren,alles floreert daar.het probleem van de drugs ligt niet in Suriname of CColumbia maar in het westen>drugs kunnen ze niet stoppen.Kortom ik vind het goed dat venezuela ons de hulp aanbiedt nu nog moetewn wij ervoor zorgen dat de hulp daar aankomt waar het nodig is en niet in op-slag schuurtjes van de machthebbers enh ook niet gaan letten op stemgedrag,


  Maak melding
 14. Kolonialisme, populisme, socialisme, communisme of what ever. Ze zullen het allemaal afleggen tegenover het BEDELISME van/in Suriname


  Maak melding
 15. Echt erg mang van Su dat ze zoiets doen,ik hoop niet alleen om die 4 helikopters uit NL want dan kunnen ze de Surinaamse regering naar huis sturen en Bouterse de macht geven die zou dat anders hebben aangepakt.

  Suriname heeft meer aan zn buurlanden en de caricom-landen het is toch beter een goede buur dan een verre vriend.

  Ik ben benieuwd of Santokhi die geld enz die ze gaan afpakken samen de Amerikaanse FBI dat geld ook gaat doneren aan die slachtoffers van deze ramp.Laat die zelf maar een paar helikopters aanschaffen dan dan kunnen ze ook NL weigeren.

  Ik ben het helemaal eens met minderheidje,die bakra’s geven 4 heli’s en proberen op den duur daar een hele land voor terug te krijgen,een land die ze hebben misbruikt,hebben gedumpt en gediscrimineerd evenals de inwoners van ons mooi land.

  Met Piotr ben ik het ook eens samen zullen we sterk staan en hebben het westen niet nodig,daar gaat het momenteel ook niet echt lekker in de regering dus zoveel kunnen ze voor su niet veel betekenen.

  Oke dan Suriboy je heb gelijk ze bereiken er geen moer mee behalve dat er een paar zwangere vrouwen in SU achterblijven na die helikopter hulp van ze.


  Maak melding
 16. Hindoestaanse broeders
  Als echte dogla (mijn moeder is een hindoestaanse en mijn oma werd uit Nepal ontvoerd op de boot gezet om in Suriname te gaan werken en mijn vader stamt echt af van de slaven met roots in Afrika) heb ik mij verbaasd over het feit dat er tijdens de inzamelingsactie van vorige week weinig of geen hindoestanen aanwezig waren. Ik kan alleen maar gissen naar de redenen maar ik weet nog van uit mijn jeugd op zo’n prasie met heel wat “huisjes”, die tegenwoordig als krot door het leven gaan dat er ondanks die strikte raciale scheidingslijn (voor de hindoestanen was ik een kafrie en bij de creolen een koelie) er toch altijd begrip was onder elkaar vooral tijdens een rampspoed. Tijdens zo’n gebeurtenis hielp men elkaar weer letterlijk op de been om daarna weer vrolijk verder te gaan met de dagelijkse pesterijen. Zo’n saamhorigheidsgevoel mis ik een beetje.
  Howard Ommel


  Maak melding
 17. Misschien kan ik het verklaren Ommel.
  Wie worden in Suriname overvallen en verkracht. En wie zijn de roofmoordenaars?
  Wat is de rol van regering hierin geweest?
  Wat heeft venetiaan gedaan voor de slachtoffers?
  Wat wordt er voor andere bevolkingsgroepen gedaan nada, nada, niets, niente.
  Toen surland failliet ging hebben bepaalde mensen zelfmoord gepleegd omdat ze hun baan kwijt zijn geraakt. Hoe moeten ze hun kinderen voeden of naar school sturen.
  Wie heeft naar hun omgekeken?
  Dus conclusie er wordt met 2 maten gemeten in Suriname. Verwacht je dan sympathie van andere bevolkingsgroepen ik dacht het niet.
  Tang boeng.

  A djoeka djuka djoeka


  Maak melding
 18. Al met al is het meeste geld in Su zelf opgehaald en geloof me nou maar van elke ras hebben mensen gegeven wat ze konden geven en als ze zeggen dat er in de stad de meeste rijke in de stad hindoestanen zijn dan zullen ze ongetwijfeld ook veel hebben gegeven.

  Ik ben ook een dogla maar het belangerijkste vind ik dat ik een surinamer ben


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES