Regering wil geen hulpverslaving in rampgebied

3

PARAMARIBO, 19 mei – Er moet koste wat kost voorkomen worden dat de voedselhulp aan het rampgebied langer duurt dan nodig. Dit zegt minister Ivan Fernald van Defensie. Er mag geen sprake zijn van afhankelijkheid, zeker niet wat de voedselvoorziening betreft optreden. De traditie van zelfvoorziening in het binnenland moet daarom in ere worden hersteld.

De schade aan aanplanten wordt nu opgemaakt. De regering wil nog hooguit helpen de inzaai op gang te brengen op de ondergelopen kostgronden. Tot de oogst kan nog hulp worden geboden. “We willen voorkomen dat mensen in een afhankelijke relatie blijven”, zegt Fernald. Er wordt samengewerkt met internationale hulporganisaties. Bekeken wordt hoe de hulp zo effectief mogelijk te maken.

Intussen geven het weer nog reden tot zorg. Er wordt meer neerslag verwacht de komende dagen. Het waterpeil in het Boven-Marowijne- en Tapanahonygebied neemt weliswaar af, maar noodsituaties worden niet uitgesloten. Volgens het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding staat het water in het zuiden nog wel hoog, maar is er geen sprake meer van een bedreigende situatie.


3 REACTIES

 1. Meneer de Minister weet een ding heel goed.
  Er mag geen hulpverslaving optreden.

  Maar ze hebben 30 jaren geregeerd en in die 30 jaar geen moer opgebouwd.

  En nu schreeuwen over verlaving???
  Hou toch op met die vervuiling.

  Jullie zijn verslaafd aan niets doen. Jullie zijn verslaafd aan eigen dunk. Jullie volgen de man met de korte achternaam.

  Een voorbeeld. Men wil het toerisme op gang brengen:
  Slechte wegen
  Criminaliteit
  Corruptie
  Geen hotels

  Een vrouw die op kantoor iets geregeld wil hebben moet oppassen. Ze worden als lust object benaderd. Soso meid man. Die mentaliteit moet omgebogen worden. Ze moeten zich niet als ”krasi boeloe” gedragen.
  Dus de allenstaande vrouwelijke toerist moet zich ook veilig wanen.

  Dit betekent hard optreden en er is geen ruimte voor flauwkul.


  Maak melding

 2. Ha ha ha minister laat me niet lachen met je valse waarschuwing. Jullie zijn al lang verslaafd aan hulp. Vooral financiele hulp die naar jullie prive bankrekeningnummers stroomt.


  Maak melding

 3. De getroffenen uit het binnenland, moeten het volgende doen:
  – organiseer uw zelf
  – ga dan naar de stad in groepen
  – pak alle parlementariers en ministers
  – neem ze mee naar de gebieden die nog onder water zijn
  – en laat ze daar te water totdat het water wegtrekt. Weten ze meteen wat het het volk van een volksvertegenwoordiger verwacht. En als ze het…………..niet redden ?,…..Opgeruimd staat netjes, vooral nu in het binnenland.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.