maandag, juni 17, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeeste noodhulp door Suriname zelf opgebracht

Meeste noodhulp door Suriname zelf opgebracht

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 mei – De meeste noodhulp totnogtoe is door Suriname zelf opgebracht. Dit meldt vice-president Ramdien Sardjoe. De middelen zijn opgebracht door de regering, het bedrijfsleven en burgers. “Er is sprake van volledige transparantie”, concludeert Sardjoe aan de hand van het verslag van het crisisteam van ministers. Ook de buitenlandse hulp zal “op adequate wijze worden ingezet.”

Het meeste geld wordt besteed aan voedingswaren en water. Er zijn reeds ruim veertig vluchten uitgevoerd naar de rampgebieden. “Alle getroffen gebieden zijn minstens één keer bezocht en zijn er voedselpakketten en andere hulpgoederen verstrekt voor minimaal vijf dagen”, aldus Sardjoe. Bekeken wordt hoe een tweede ronde te organiseren met onder meer medicamenten en hygiënemiddelen.

Van de ruim veertienduizend pakketten die zijn uitgedeeld, is ongeveer een derde deel per luchtbrug afgeleverd. Intussen zijn de Braziliaanse Puma-helikopter en de vier Nederlandse Lynx-helikopters ingezet. Er wordt rekening gehouden met verslechtering van het weer de komende dagen. Nagegaan wordt hoe het best voorbereidingen getroffen kunnen worden.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

11 REACTIES
 1. Aan alle getroffen surinamers in het binnenland. Ik leef met jullie mee.
  Ik ben vaak naar het binnenland geweest tijdens mijn vakantie in Suriname, en ik blijf nog steeds genieten van het natuur.
  Ik wil jullie allen die daarbij betrokken zijn, heel hartelijk bedanken en geef vooral de moed niet op. Wij zijn allen mensen op aarde,en laten wij zo veel mogelijk hulp bieden waar er te bieden is, alleen dan kunnen we praten van een eenheid.
  Nogmaals Sterkte.


  Maak melding
 2. Alle argumenten hoor ik en verhalen wat de oorzaak en gevolg hiervan is. Maar over een cruciaal onderwerp praat men totaal niet over/

  Door het consequent kappen van bomen krijg je als gevolg overstromingen.Zo moeilijk is het.
  Ventiaan en zijn regering denken niet en er is geen toezicht op zulke nalevingen.

  Aldus, R. Rijkaard


  Maak melding
 3. De overstromingen in het binnenland hebben niet alleen met houtkap praktijken te maken, maar ook met de klimatologische veranderingen in de wereld. Niet alleen in su komt dit voor, maar ook elders. Dat het su overkomt, is een complete verrassing.
  En nog iets, weet je wie de vergunningen heeft afgegeven aan de Indonesiers e.a. om onze bossen te leeg te roven? Onze grote LIJDER “Bosje” samen met zijn toenmalige grote vriend “Bevel”. En het zijn deze figuren die allemaal van die houtconcessies in hun bezit hebben. Het is wereld bekend is su dat houtkap concessies in handen is van Bevel en kornuiten, NDP-ers, VHP-ers, A combinatie (Brunswijk sowieso) en een aantal NPSers.
  Het is goed om te weten, want dan pas kunnen we op een goede manier discusieren.
  Koloity


  Maak melding
 4. Wat verwacht Sardjoe dan wel, dat anderen hun problemen oplossen?

  Of hadden ze de nood opgeblazen omdat ze gezien hadden dat de Tsunami en Catharina geld opbrachten.

  Wij kunnen niet in hun hersens kijken maar laat een ding wel duidelijk zijn, er is van alle kanten duidelijk gemaakt dat de idiotie van de leiders in Suriname niet te vertrouwen is.

  Letterlijk 1 miljard euro verkloten, 30 jaar lang geen moer uitvoeren en om geld vragen??

  En dan nog een grote bek opzetten als mensen vraag tekens plaatsen?

  Ze moeten een ding goed beseffen degene die geeft bepaalt mee wat er met het geld gebeurt. En dat is maar goed ook.


  Maak melding
 5. Ik denk dat Suriname in haar bestaan het meest ontwikkelingsgeld heeft gehad dan elk provincies in Nederland en dat suriname relatief betrekkelijk minder inwoners heeft dan een provincie van Nederland. En nog steeds geen vooruitgang rara hoe kan dat nou?

  bhosarcaper


  Maak melding
 6. Rykaard,
  Niet alleen houtkap maar ook klimatologische oorzaken spelen bij overstromingen een rol.
  De regering van vene heeft nimmer een houtkap vergunning afgegeven. Deze is door Bosje en friends aan een Indonesische houtkap bedrijf verleend.

  Daarnaast heeft “Bevel”en kornuiten concessies en niet te vergeten onze marron broeder Brunsi.
  Kolebrie


  Maak melding
 7. Heeft u ook naar de actie gekeken Doekoe voor
  suriname. In die actie is ene mevrouw uit R’dam de naam weet ik niet meer naar suriname gegaan om de mensen in het binnenland een warm hart toe te dragen. Ze ging daar een beetje staan zingen en dansen. Je zag duidelijk dat de bosnegers daar geen zin in hadden. HAD ZE NIET BETER HET GELD WAT ZE VOOR HAAR TICKET HEEFT BETAALD KUNNEN DONEREN AAN GIRO 797?

  BHOSARCAPER


  Maak melding
 8. Ik had al het vermoeden dat Venezuela meteen al hulp zou bieden aan Suriname. Dat zag Nederland volgens mij ook aankomen en zijn ze daarom ook zo snel geweest met het bieden van hulp. Venezuela is op een goede manier bezig en toont zich zeer solidair naar arme Latijns- en Zuid-amerikaanse landen toe. Ik weet eigenlijk ook niet waarom Venetiaan zich zo bescheiden heeft opgesteld naar hun loyale hulpaanbod of misschien ook wel……


  Maak melding
 9. Anyta toch,weet je dat niet? De VS is bezig Venezuela te gronde terichten,maar Chavez geeft geen duimbreed toe, hahahaahah de oliemaatschappijen nationaliseert hij, de VS en EU boos.
  Venitiaan is als de dood voor Nederland,Bot zal hem gebeld hebben , ey Vene, niets aanpakken van Venezuela hé want anders……….hetzelfde zal de VS ook gedaan hebben.En die hielelikker van een Venitiaan heeft ja meneer gezegd die DOMBO.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES