dinsdag, april 23, 2024
HomeNieuws uit NederlandGriffith beraadt zich over terugkeer Den Haag

Griffith beraadt zich over terugkeer Den Haag

-

Does Travel - naar Suriname

Het Amsterdamse VVD-fractielid Laetitia Griffith beraadt zich op een terugkeer in de Tweede Kamer als opvolger van de opgestapte Ayaan Hirsi Ali. Fractievoorzitter Willibrord van Beek heeft een dringend beroep op haar gedaan, zo liet Griffith donderdag weten.
Als zij de blauwe zetel zou accepteren, wil ze haar lidmaatschap van de Kamer combineren met dat van de gemeenteraad in Amsterdam.

Griffith vertrok vorig jaar uit de Kamer om wethouder van financiën en economische zaken te worden in de hoofdstad. Die post kwam vrij, toen haar partijgenoot Frits Huffnagel het veld moest ruimen. De VVD kwam na de gemeenteraadsverkiezingen niet meer in het college terug.
Griffith, in 1965 in Suriname geboren, kwam in 2003 in de Tweede Kamer, waar ze woordvoerder van haar fractie voor justitie werd. In 2004 werd ze uitgeroepen tot politiek talent van het jaar. Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart was zij lijsttrekker van haar partij in Amsterdam.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Laetitia Griffith,
  Zonder twijfel één van de meest karaktervolle vrouwen allertijden. Ik snap alleen niet wat ze in die racistische partij ziet. Er zal ongetwijfeld een goede reden voor zijn, maar iemand die zoveel charisma en stijl heeft als mevrouw Griffth zou zich toch niet in kringen moeten begeven als het clubje van Rita Verdonk. Het is natuurlijk politiek incorrect om van partij over te stappen maar ik weet zeker dat mevrouw Griffith zich nooit comfortabel kan voelen in het bijzijn van Rita verdonk.
  Laetitia Griffith, volg je hart en stap over naar een partij die bij jou hoort. Je hebt dan zonder enige twijfel mijn stem, en volgens mij ook die van zeer vele anderen.


  Maak melding
 2. O neen Jan dat zal ze nooit doen,het is er zo 1 van jammer dat ik een donkere huidskleur heb.Griffith komt niet op voor Surinamers,de VDD weet precies wat ie doet,met Griffith in hun gelederen denken of dachten ze de Suri`s in Ned.te winnen.Ik vind het eeuwige zonde dat zo een intellectuele vrouw als Griffith zich daar voor laat ge-misbruiken.Maar tja eenmaal een bounty blijft een bounty.


  Maak melding
 3. hetzelfde lot staat haar straks ook te wachten zij in het dan in een andere context als Ayaan.
  VVD Vreemde Vogels Doden.


  Maak melding
 4. Ik kijk altijd met gemenge gevoelen naar L.G.
  Aan de ene kant denk ik Yes…eindelijk een surinamer in de voorste gelederen, tegelijkertijd denk ik Shit, weer zo’n Bounty die aanpapt met die Bakra’s. VVD zal nooit wat voor autochtonen kunnen en willen betekenen


  Maak melding
 5. Als de VVD (overigens niet mijn clubje) zo racistisch was als wordt gesteld, zou zij nooit de landelijke bekende zwarte dames zo hoog in haar gelederen hebben opgenomen. Het gaat wel erg om het in dit verband over racisme te hebben.
  Weer zo’n term naar mijn mening die te pas en te onpas wordt gebezigd.
  Het doet ook geen recht aan de kwaliteit van deze dames, die zich al hebben bewezen.
  Mevrouw Griffith zal heus wel bewust voor deze partij hebben gekozen ook al zouden sommigen haar het liefst in een andere partij zien zitten. Liberaal en zwart zijn, hoeft elkaar niet te bijten. Ieder heeft bovendien recht op zijn politieke opvattingen, ook al lijkt de keuze soms niet voor de hand te liggen.
  En wat betreft aanpappen met die bakra’s?!
  Mi Gado, zij zit in de Nederlandse (!) politiek. Met wie zou zij anders moeten aanpappen? You name it!


  Maak melding
 6. Hirsi Ali pap(te)ook aan met die bakra’s…
  omdat ze dacht geaccepteerd te worden…als het puntje bij het paaltje komt(85% van de ned. is blij met haar vertrek), kotsen JE VRIENDEN je er net zo makkelijk weer uit. Waarom kon LG niet gewoon terug op haar postitie binnen de Amsterdamste kamerfractie, waarom wordt ze geforceerd om Hirsi A op te volgen, zal ze nu ook verplicht wordem om in de eindregie van Submission te zitten.


  Maak melding
 7. Als individu vind ik haar een lekkerding , maar als politicus te gemaakt(niet origineel)

  Ik wens haar toch veel succes in haar carierre !

  Ed


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES