Doorvoer drugs wordt nu gevoed vanuit Guyana

5

PARAMARIBO, 19 mei – “Uit onderzoekingen hebben we kunnen vastellen dat organisaties vanuit Colombia en andere Latijns-Amerikaanse landen nog steeds in Suriname opereren, maar hun activiteiten hebben verplaatst naar Guyana”. Dit zegt minister Chandrikapersad Santokhi van Justitie & Politie. Door de strakkere aanpak de laatste jaren is Suriname minder ideaal als operatiegebied.

Het land is dan nog wel doorvoerhaven, maar Guyana geldt nu als uitvalbasis. Daarmee is grensdistrict Nickerie meer dan voorheen in trek. De politie is er op ingespeeld. ”We houden er rekening mee, dat alles wat legitiem wordt vervoerd vanuit Nickerie, gebruikt kan worden”, zegt Santokhi. Nickerie wordt al jaren gebruikt als doorvoer van goederen naar en vanuit Guyana.

Suriname en Guyana zijn verre van vreemde eenden in de bijt. Santokhi is net terug van een regionale conferentie in Canada, waar geconcludeerd is dat de drugsproductie op het Westelijk Halfrond alleen maar toegenomen is het afgelopen jaar. Dit ondanks gigantische investeringen in materieel en regionale samenwerking. “Dat is zorgwekkend,” aldus Santokhi.


5 REACTIES

 1. iik vind het zo zielig wat er is gebeurd in suriname en het zelf mijn land ik wil geld sturen maaar ik weeet niet hoe.
  kunnen jullie me snel eeen bericht sturen

  Gr.Erica Spier


  Maak melding

 2. Hallo Erica Spier; Geld kun je versturen naar suriname op 2 manieren via Kennissen en mensen die je zelf kunt vertrouwen.. je mag maximaal 17.000 euro vakantie geld op zak hebben, als je meer hebt verval je in een situatie van geldsmokkel en dergelijke, heb je minder bij je, dan zit je goed, laat je wel informeren, ik zou je zelf adviseren niet meer dan 5.000,– per keer te versturen.. Je kunt ook via geldwisselkantoren in de vier grote steden ook geld versturen, je betaald dan meestal een provisie van 7 % van het te versturen bedrag.. dat is erg veel, dus dat geld kun je dan liever via een betrouwbare bekende meegeven, en het laten overhandigen aan de te ontvangen persoon… veel succes……


  Maak melding

 3. Reactie op eerste bericht.

  Alsvorens wil ik aangeven dat het bericht/reactie niet relevant is voor het nieuwbericht waaronder vallende .

  Laten populistische nieuwsmakers ons hoofd niet op hol laten slaan door emotie’s ,maar voor wie zou er geld gestuurd moeten worden? Bedoeld men de marrons(het grootste gedeelte van de binnenlandbewoners) die als de spaarzaamste , en vooral in eigen voordeel de zakelijkste van Suriname geacht mogen worden. Een volk met aanpassingsdrift in hun geerfde genen, waarvan velen nog heel primitief leven in balance met de natuur en dus niet besmet zijn met de consumptie-virus als westerlingen. Uit beelden is duidelijk optemaken dat velen dit heel media spectakel(Nederlandse pers in het gebied) als atractie zien en er oplos acteren om zo de gevoeligste snaar te raken van een in hun ogen geefse,overzeese kuddevolk .
  Ik denk dat geld het best op een transperante wijze gegeven zou kunnen worden aan goede doelen zoals het ‘Sos Kinderdorp Suriname’.Die hebben tenminste bewezen dat zij van kansarme- , afgestoten kinderen zoals slachtoffertjes van uitzichloze armoede en ouderlijk drugsmisbruik ,nog waardige burgers kon maken in de maatschappij.En dat is een harde feit in een voor een groot deel egoitische en vermogenszuchtige Surinaamse maatschappij.

  M.vr.gr.
  Ed

  Ed.


  Maak melding

 4. Ik zou graag een maandelikse donatie doen aan iemand die ik ontzettend bewonder en dat is de zeer geeerde heer Steve Meiye de bischop ik weet zeker dat het dan goed besteed wordt door mijn vriend Stevie(zo mag hij alleen door vrienden genoemd worden)als Delano het niet gaat worden in 2015 vindt ik dat Stevie president moet worden,wat een kanjer!!!!!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.