dinsdag, april 16, 2024
HomeNieuws uit SurinameRegering en parlement op lijn rond aanpak ramp

Regering en parlement op lijn rond aanpak ramp

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mei – Regering en parlement zitten op dezelfde golflengte voor wat betreft de aanpak van de situatie in het rampgebied. Bij klaarblijkelijk hoge uitzondering waren er nauwelijks wanklanken te horen over elkaars rol en fungeren. Waar nodig moet de directe noodhulp verbeteren, het onderwijs moet zo snel mogelijk opstarten en de wederopbouw mag niet te lang uitblijven.

“Vooral het onderwijsproces moet goed begeleid worden”, zei Jenny Geerlings-Simons van de oppositionele NDP. Volgens minister Edwin Wolf van Onderwijs & Volksontwikkeling, Minov, wordt getracht de leerkrachten zo gauw mogelijk terug te krijgen op hun post. Kort na het begin van de overstroming zijn de meesten terug gehaald naar Paramaribo. Er is nu een crisisteam op het Minov.

Die moet de moeglijkheden bekijken voor herstel van het onderwijs. Schoolgebouwen, meubilair en boeken hebben veel schade opgelopen. President Venetiaan vindt dat bovenaal het belang van de kinderen voor ogen gehouden moet worden. “Desnoods begint men – als de zon schijnt – onder een boom les te geven”, aldus Venetiaan. De wederopbouw zal goed doordacht moeten worden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Ja op 1 lijn rond, logische het geld is binnen, dus jullie parlements leden denken een extra graantje mee te pikken, denk daar maar niet over, bedrijven die orders hebben ontvangen van het parlement, moeten melding maken van de facturen aan de organisatie uit nederland, voor welke bedragen zij goederen en diensten hebben geleverd, daaruit is het op te maken of de opgegeven bedragen die het parlement gaat vermelden te controleren op juistheid, geen 1 euro gaat in hun eigen zakken, ik wil alle nederlandse gulle gevers, laten weten dat het bekend moet worden gemaakt hoe en wat op welke wijze is BESTEED……..ik heb totaal geen vertrouwen in de surinaamse parlement en de boeven en dieven die daar regeren.!!!!


  Maak melding
 2. Ik lees al een paar dagen de reacties van vele zgn. surinaamse Nederlanders in Holland, omtrent de watersnood in Swietie Sranang. Ik erger me groen als ik merk hoe negatief en gefrustreert vele ex-Surinamers reageren. Ik heb een advies voor de zwartkijkers in Nederland: “Wil je niet mee-helpen, of heb je geen zin Suriname op te opbouwen, hou dan liever je mond en je achterlijke kritiek voor jezelf. Gebruik je waardevolle tijd voor iets positiever, bijvoorbeeld je familie of zo, maar zit Suriname’s vooruitgang met jou ongefundeerde kritiek niet op te houden…jo zogenaamde Suri….want in Holland wordt je toch nooit een p’tata……


  Maak melding
 3. zo mie wan jéré tori é siti. dis na mie strati.
  mé bé prakséri dat na mie wang bé dinki dat na regering no bun,ma vele anderen met mij.
  grantangi/soso lobi bawe.


  Maak melding
 4. Bigi odi .
  Hou je advies voor je zelf. wij willen het niet weten,wil je ons bang maken we zijn vast beraden, Dus boeboe we zijn niet frédé met je achterlijke advies.
  hou het voor je zelf!!!!
  De gr/ van krit./ boeboe pas op voor sjori.


  Maak melding
 5. blijkbaar heb jij geen enne benul hoe het allemaal te werk gaat in Suriname daarom andwoordt je zo(boeboe)
  Laten we beginnen met wegen van Suriname nog steeds op de helf, en hoe komt dat door nalatigheid. Want als ze twee straaten afhebben mogen ze weer opnieuw beginnen doordat het zou versleten is.En zo heb je nog veel meer dat veel beter kan!
  Eerlijk er moeten veel meer maatregelen komen wil je een bevredigend land over houden! (Suriname)

  ps:Laat die mensen zich maar voordoen als een patat, ik weet zeker dat deze mensen veel verkomen en niet bij de pakke neer zitten. Net als een Hollander denken een appelje voor de dorts uit deze motto had Venetiaan wel een graantje mogen mee pikken kijken dat mag dus wel weer. Inplaats van geld in zijn zakken te stoppen!


  Maak melding
 6. ik heb een advies ga maar in suriname wonen en werken dan zal je aan den lijve ondervinden hoe het is om daar te wonen en opbouwend te werken. Vind je het niet gek waarom en emigreerders weer terug zijn in nederland. Ze willen wel onze hulp hebben vanuit Nederland maar daar komen om te werken en het land naar een hoger niveau te tillen no way stik maar in je stukje tropisch paradijs

  koembatei


  Maak melding
 7. Geachte “Nederlanders” van Surinnamse origine (smile), Boeboe heeft groot gelijk. Jullie hebben het jammer genoeg niet begrepen. Natuurlijk mogen jullie bepaalde negatieve opvattingen op na houden. Maar het gaat zoals ik het zie om het volgende: Gebruik je energie voor positieve doeleinden, als je dat niet wil is het natuurlijk jou goed recht, maar probeer a.u.b. niet mijn land constant negatief te bekladden. Hoe lang geleden was het dat jullie voor het laatst in Suriname waren vraag ik me in gemoede af. Vindt je Suriname en alles wat daarbij hoort slecht? Lees het nieuws daarover dan niet meer (nog beter, bemoei je gewoon niet ermee). Laat alles wat Surinaams is maar rustig over aan die individuen die wel van plan zijn iets goeds van te maken en vooral die 500.000 Suri’s die in Suriname zijn gebleven. Je kan je kostbare tijd dan in de toekomst veel beter gebruiken, hoop ik. Gelukkig zijn er velen in Nederland en de Verenigde Staten van Amerika, die zaken anders maar vooral positief bekijken. (en dat heeft Suriname in het algemeen en onze binnenland bewoners in het byzonder, vooral in deze moeilijke dagen veel meer nodig.

  P.S. opvallend is dat de negativisten allemaal onder een (nep)pseudo-naam opereren. Foei toch, wat een achterlijkheid.


  Maak melding
 8. ik denk dat iedereen doorslaat die geen vat op hetgeen met geld of politiek heeft. niet alle leiders zijn boeven. ook hier in nl bestelen ze ons iedere maand kijk maar naar je salarisstrook wat er afgaat. een kleine populatie wordt altijd gauw de grond in geboord kijk maar naar antillianen en marokkanen in nl.dus let wel op als je mekaar in de haren vliegt. hier profiteren alleen westerse landen en chinezen in sur. van. kijk maar hoe afrika nog steeds wordt leeggeroord door multinationals en nu sur. door de ramp weet men hopelijk dat er ergere dingen zijn dan elkaar continu bekritiseren. en als je niet in sur woont dan zul je als buitenstaander je stem daar ook niet moeten laten gelden. hoe jammer het ook is omdat je daar toch hart voor hebt.


  Maak melding
 9. Vrienden,

  Dank je hartelijk Mac en J-Er. Eindelijk wat niveau bij deze discussie….Laten we eens al is het maar voor een keertje proberen Suriname en Surinamers (ook onze democratisch gekozen leiders) te respecteren. Ga zo door positief denkenden, we komen er vast wel.

  Kritiek mag altijd, maar dat overloze gezeur zonder enige diepgang werd mij wel een beetje gortig….


  Maak melding
 10. Dat toont echt betrokkenheid en broederschap, alle strijdbijl moeten al is het maar voor even, begraven worden en alle kennis, kracht en inventiviteiten bundelen om dit crisis samen aan te pakken en snelle hulp te bieden.
  Krachti bushmaster.


  Maak melding
 11. Boeboe en Mac uit DC of all places willen dat de Surneds doen zoals de weerloze surinaamse vrouwen die veel kinderen hebben met verschillende mannen, maar zonder man leven. Deze vrouwen geloofden telkens in de oprechtheid van een SURINAAMSE man, maar als ze de vrouw zwanger hadden gemaakt lieten ze de vrouw in de steek.
  Brave borsten zien jullie niet in dat de kritiek op de regeerders in suriname het gevolg is van hun wandaden?
  Prik in Flevoland (op z’n engels lezen graag)


  Maak melding
 12. Beste Sranangmans,

  hier een bezorgde schrijven van Boebie(geen boeboe).
  mijn visie op al dit gezeur rond de ramp en het afkraken van onze democratisch gekozen leiders vindt ik heel kinderachtig.
  laten wij(suri`s)niet als kraboe in wan bari leven, maar een eenheid proberen te vormen. als de negatievisten vinden dat zij het beter kunnen doen, dan moeten zij naar suriname vetrekken en niet vanaf de zijlijn schreeuwen dat ze er geen vertrouwen in hebben dat het geld niet goed terecht zal komen. sranang mang oen moes kba nanga a achterlijk denkie disie, denk niet magismitisch of als een astrolopiticusafricanus, maar probeer positief mee te doen, mee te denken en als je ooit eens in Suriname bent, mee te beslissen; maar tot dan, hou je !#$$@#$$##% kritiek voor je zelf.

  Boebie


  Maak melding
 13. Mooi gesproken Boeboe,dat vergeten de meeste Surinederlanders.
  Ook ik erger mij groen en geel,aan het oeverloze gezwets hiero,maar troost je de meesten hebben geen toegevoegde waarden voor Nederland,als ook voor Suriname.
  Ze doen alsof ze het beter hebben dan de Suriamers in Suriname me m……….
  Idd ,ze kunen lallen als en Nederlander,maarze worden NOOIT,ik hehaal NOOIT,als een Nederlander gezien,ik wee uit ervaring dat mijn Nedrlandse collega`s ze vierkant uitlachen(ze lezen vaak deze site).
  Ik ben in Nederland geboren en getogen, maar ben en voel mij 100% Surinamer.
  Schoon Suriname O LandVan Mijn Dromen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES