zaterdag, februari 24, 2024
HomeNieuws uit SurinamePresident Venetiaan: veel geleerd van crisis

President Venetiaan: veel geleerd van crisis

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 17 mei – Er is in korte tijd veel geleerd van de ervaringen met de noodtoestand. Dit zegt president Ronald Venetiaan. Dat kan straks worden meegenomen bij de wederopbouw. Die zal bakken vol met geld gaat kosten. De crisisbegroting alleen al blijkt expansief. De schatting van ongeveer zeventig miljoen Surinaamse dollar (omgeveer twintig miljoen euro), is al achterhaald.

“Dat is lang niet genoeg”, zei minister Hildenberg van Financiën tijdens een spoedzitting van het parlement. Er zijn posten bijgekomen, die niet waren voorzien. Uit het regulier overleg met het Nationaal Coördinatiecentrum Rampenbestrijding, NCCR, is gebleken hoe veelomvattend de gevolgen zijn van de overstroming. Er wordt nu uitgekeken naar nog meer financieringsmogelijkheden.

De nationaal en internationaal geschonken middelen zijn bij lange na niet genoeg. Vooral het transport over water en per vliegtuig slokt een groot deel op. Vanuit de oppositie is voorgesteld om de oliemaatschappijen om een bijdrage te vragen. “Ze mogen zich best maatschappelijk verantwoordelijk opstellen en over de brug komen”, zei Kenneth Moenne van de NDP.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

14 REACTIES
 1. Wat een onzin Vene heeft geleerd van de crisis. Ons land bevind zich al 30 jaar in een crisis. En na een hoge waterstand komt hij erachter dat er een crisis is.

  Dit soort leiderschap is funest voor ons land.

  Het buitenland weet dat er een idioot leiderschap daar is. Geen wonder dat niemand geld wil geven.

  Balkenende geeft hem 50 euro hahahahahaha.

  Hij moest zich schamen.

  Met deCambior deal geven ze de rijkdom voor een appel en een ei weg. De goudwinning veroorzaakt al een ramp vervuiling etc.

  Nu halen ze de Chinezen binnen om grote stukken oerwoud weg te kappen.

  Hiermee is de voorbereiding getroffen voor grotere rampen.

  Vene je hebt geen moer geleerd.


  Maak melding
 2. Ja Vene je heb veel geleerd
  waarom verkoop je je eigen sranang
  je kent je eigen geschiedenis niet ik zou zeggen duik weer effe in de geschiedenis boeken.


  Maak melding
 3. ja vene,

  waarom laat je die goud maatschappijen niet betalen
  als je een man van het volk ben ga je je schade bij deze goudmaatschappijen halen want zij zijn de oorzaak dat het binnenland nu natte voeten heeft. 95% van al het gouden gaat naar canada en 5 % in jullie zakken
  Toen de nickeriaanse boeren ook natte voeten hadden heb jij niet gedaan. je heb ze nu letterlijk afgemaakt.
  waarom


  Maak melding
 4. vene heeft veel geleerd van deze ramp.
  maar moest eerst uitrekenen hoeveel het zou kosten. wat een bullshit.
  ik zou zeggen kijk eerst wat de schade is.
  ik schaam mij echt als ik hoor dat ze niet eens behoorlijke boten hebben om in tijd van nood die in te zetten. wat ik erg vindt is dat de mensen die in de ellende zitten nog niet geholpen zijn.

  glenn


  Maak melding
 5. Als je op de webpagina van De Ware Tijd, links het item Economie openklikt, zie je meteen een foto van een aantal blokken Surinaams goud.

  Laat Vene er een poosje naar kijken en mijmeren wat hij er niet allemaal mee had kunnen doen…… vooral nu! Dommie!


  Maak melding
 6. Het mooiste van allemaal is dat ze nu al weer over onvoorziene posten hebben en dat het allemaal meer geld gaat kosten.
  Je hebt de belastingen verhoogt, geld van cambior, staatsolie enz enz komt binnen. maak een deal en ga nu dijken bouwen vene.

  Je hebt alleen maar mooie praatjes. Je kan nog geen eens een kano inzetten om de mensen te helpen.

  Ricky


  Maak melding
 7. De ministers hebben nooit gezorgd voor een Rampen of Calamiteitenplan, omdat het altijd goed is gegaan met de mensen van het binnenland en Suri voor het eerst in aanraking is gekomen met zo’n grote natuurramp. Het is natuurlijk altijd DOM om zo te denken. Immers moet je voor alle posten z.a. de brandweer,ziekenhuizen, bejaardentehuizen/woningen, openbare ruimtes enz een calamiteiten/rampenplan maken en hebben. Hierin begrepen goed opgeleide medewerkers, die in tijd van NOOD op de juiste plek zijn. Maar dat is niet voorbehouden aan het suri-volk. Als alles goed verloopt en ze hebben hun NATJE en DROOGJE dan is men alom erg tevreden. Men houdt dus op te ANTICIPEREN. Daarom is er in tijd van Nood, geen overzicht en daar er geen RESERVES, hetzij aan goederen of bargeld is zijn zij gedwongen tot de BEDELSTAF of roepen zij sociale instanties te hulp. Hoe kun je meepraten en respect afdwingen als je niet hebt geleerd je HUISWERK te maken en verantwoordelijk moet zijn voor je onderdanen.
  DE OVERHEID HEEFT VERANTWOORDING AF TE LEGGEN T.O.V. het volk. Ik hoor geen reacties van de SURI’s bevolking hoe zij over het BELEID van de regering tot nu toe denken. Het zou fijn zijn dit ook eens te publiceren en of zij Venitiaan weer gaan kiezen.


  Maak melding
 8. Ricky ik ben het met je eens. Toen Hans mierlo Suriname bezocht ik meen zo een 10 jaar geleden zei venetiaan ïn het bijzijn van Hans Mierlo ” we moeten waken voor onze rijdommen”. Waar zijn je rijkdommen gebleven nu ze verzuipen in het binnenland. Hij is weer op de bedeltoer.
  Wie lacht wie uit?

  Krosfaya


  Maak melding
 9. dat iemand na jaren van regeren nu met een statement komt: we hebben veel geleerd, zegt al genoeg wat voor soort bakba hersens hij heeft…eerst moeten wij leiden en dan komt vene met zijn bananen statement…erger nog ,we zijn nog lang niet af van deze intelligente meneer…wat blijft er nog over van surimaribo??


  Maak melding
 10. Vene.. dat de vulling tussen je oortjes nu pas wakker worden en gelijk veel heeft geleerd van de watersnood crisis…. ik vind het echt knap. En gelijk komt met wederopbouw met miljoenen begrotingen, dat terwijl die gebieden oncontroleerbaar zijn en economisch gezien nagenoeg niets opbrengt.


  Maak melding
 11. Geeef tijdens de komende verkiezingen de mensen weer bruinebonen met zoutvlees zo haalt hij tijdens de komende verkiezingen weer stemmen binnnen die landverkoper Venebanaan.


  Maak melding
 12. het hele land op zichzelf is een crisisgedoe. keer op keer ben je predisent geweest. wat heb je verandert. jullie scheppen zelf de crisis. je moet nog meer multinationals het land binnen halen de rijkdommen te ontginnen , het land te plunderen. en de ravage achter te laten. welke ravage ga je achterlaten voor de nakomelingen van suriname. voor de jeugd van suriname. torenhoge prijzen?


  Maak melding
 13. Ik weet nog een statement van vene uit zijn vorige regeerperiode.
  Nadat ze van een dienstreis uit India wren terug gekomen zei hij tijdens een persconferentie; “we hebben ook een fietsfabriek bezocht in india en het was best interessant”
  Ja beste mensen wat moeten we nou met zo’n holle vat?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES