dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenEconomieCaricom staat 1 jaar tariefvrije cementimport toe

Caricom staat 1 jaar tariefvrije cementimport toe

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 17 mei – Suriname mag van de Caribische Gemeenschap, Caricom, een jaar lang tariefvrij cement te importeren. Dit meldt minister Marica van Handel & Industrie. Hij heeft de uitzondering bepleit op de laatste bijeenkomst van de Coted, de Raad voor Handel & Economische Ontwikkeling. Het monopolie van het Trinidadiaanse TCL jaagt de prijzen omhoog.

Aangezien het om een product gaat dat doorwerkt in de bouw en daarmee in de economie, wordt Suriname in de grootste problemen gebracht. “Zonder daar iets tegen te kunnen doen”, zegt Marica. Door een vermoedelijk geforceerde cementschaarste vorig jaar zijn bouwkosten met tientallen procenten gestegen. Door ook van buiten de regio te importeren, is beteugeling van inflatie mogelijk.

De uitzondering is onvoorwaardelijk. Bepleit is dat de wederopbouw in het door overstroming getroffen binnenland, enorme hoeveelheden cemet zal vergen. Grenada kreeg enkele jaren een soortgelijke behandeling na orkaanschade. Waar zal worden ingekocht is niet duidelijk. “Waar het gunstigt is”, aldus Marica. Er zal ook rekening moeten worden gehouden met de toenemende transportkosten.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

1 REACTIE
  1. Wat een rare kop heeft dit bericht. Als iets toegestaan wordt betekent dit dat het in het voordeel moet zijn van de begunstigde. Als je verder leest zie je dat dit helemaal niet zo is. Duidelijkheid zei geboden aan de schrijver van dit bericht.
    met vriendelijke groeten.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES