dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandNederlandse Lynx-helikopters voor rampgebieden

Nederlandse Lynx-helikopters voor rampgebieden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 15 mei – Er zullen vier Nederlandse Lynx-helikopters worden ingezet voor de hulpverlening in de door watersnood getroffen gebieden. Dit meldt de Nederlandse minister van Ontwikkelingssamenwerking, Agnes van Ardenne. De reeds operationele luchtbrug tussen Paramaribo en het binnenland zal worden versterkt.

Momenteel worden particuliere vliegtuigjes en een helikopter ingezet voor voedseldistributie. Hygiëneproducten die geschonken zijn door de Verenigde Naties, zitten nog in Paramaribo. Volgens Van Ardenne staat de Nederlandse marine op de Antillen gereed. Het amfibisch transportschip Hr.Ms. Rotterdam, met aan boord de vier Lynx helikopters en honderd mariniers, moet dinsdag aankomen.

Nederland heeft ook een dertig ton dekens, tenten en stretchers gestuurd. Volgens minister Fernald van Defensie is dit materiaal vooral nodig om de slachtoffers zich te behelpen op droger gebied. In het Boven-Marowijnegebied staan hele dorpen blank en getracht wordt de mensen te evacueren naar nabije plaatsen. Door de aanhoudende regen is er nog altijd kans op een hoger waterpeil.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. Ik vind het prima dat nederland hun handen uit de mouw steken,want het werd tijd dat er iets word gedaan voor die mensen in het ramdgebied van het binnenland van suriname,hopelijk dat er ook na wanneer het wwater helemaal is weggezakt dat ze hun stuen ook zullen blijven geven.


  Maak melding
 2. Bigi odi fu bawe:
  NL, Vinden jullie het geen schande,de mensen zijn zogoed als bijna verdronken ,en nu pas komen jullie met gepaste oplosingen.SCHANDE HOOR NEDERLAND. P.S IK HEB OOK MAANDAG CENT, NAAR SCHOOL MOETEN BREGEN TOEN. WEL EEN BEETJE LAAT. SOSO LOBI. (MIE KONDRE TRU)


  Maak melding
 3. Ik vind het geweldig.
  Mijn mannetje en zijn broertje zitten
  op het schip.
  Wens ze succes en iedereen is in mijn gedachten en in mijn gebed

  xxxxxxxxxxx


  Maak melding
 4. Is goed dat Nederland hulp en goederen biedt dat kunnen die mensen daar goed gebruiken.

  Het belangerijkste is het hulp het maak dan niet uit waar het vandaan komt als het er maar komt voor die mensen.

  En als het dan uit Nederland komt is het hun geraden ook want die mensen zijn die binnenland gevlucht toendertijd om niet als slaven voor die witte mannen te werken dus.

  We zijn immers 350 jaar lang geplunderd dus hulp uit Nederland is wel zo gepast.

  Maar nogmaals wees iedereen dankbaar die hulp biedt want we kunnen gaan ouwehoeren maar daarmee helpen we die arme mensen niet die deze ramp van dichtbij mee moeten maken.


  Maak melding
 5. Ik vind het altijd zo kenmerkelijk zo van, ze die nederlanders dit dat …

  Waar waren de surinamers toen de duitsers ons platbombardeerde. De duitsers die nederlanders lieten werken als slaven enz…

  geen hulp van Surinamers so pls fuck off!


  Maak melding
 6. Wat een gezeur over hulp! Wees blij met hulp en help zelf ook eens iemand. Maar geef hulp altijd onvoorwaardelijk!! Wat ooit in het verleden is gebeurt, is niet goed te maken vandaag of morgen. Hulp verlening mag nooit een reden zijn om iets goed te maken of er zelf beter van te worden.
  Daar zijn politieke wegen voor.
  Zelf ben ik hulpverlener bij het Rode Kruis, Wie mijn hulp nodig heeft, krijgt het. Jouw politieke voorkeur, jouw religie, jouw daden in het verleden, jouw ras of velletje, maakt mij niet uit. Je bent een mens en ik doe wat ik kan om jou te helpen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES