Honderdduizenden euro’s toegezegd tijdens tv-actie

4

Tijdens de twee uur durende tv-actie Doekoe voor Suriname hebben verschillende bedrijven, instellingen en bekende Nederlanders voor enkele honderdduizenden euro’s toegezegd. Dat heeft een woordvoerder van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) gezegd.

Er was geen speciaal telefoonpanel waar mensen al met hun giften terecht konden. ,,De uitzending was vooral bedoeld om het gironummer 797 onder de aandacht te brengen. We zijn erg benieuwd naar wat er de komende dagen op het gironummer gestort gaat worden.” Dinsdag of woensdag komt de SHO met een eerste tussenstand.

Vanuit het Torarica Hotel aan de Waterkant in Paramaribo vonden zondagmiddag lokale tijd live gesprekken plaats met de presentatoren van de nationale tv-actie ‘Doekoe voor Suriname’ in Hotel Arena in Amsterdam.


4 REACTIES

 1. Srananman,grantangi,het was een geweldige uitzending. tante Es heeft het goed gedaan,,,,alleen hoop ik dat Nederland geen politiek zal bedrijven met de hulpgoederen die zij aan Suriname toezenden.Surinamers blijf onze Inheemse en Marrons steunen.het was zielig te zien hoe angstig de kinderen keken.ze kunnen het niet bevaten, dat hun vertrouwde,omgeving onder water zit en niet meer kunnen spelen.Surinamers blijf uw gaven vouwen.vergeet ze niet.wan ogri e tja wan bun.

  Akuba


  Maak melding

 2. De t.v actie vond ik gewoon tof. De echte Surinamers hebben toch laten zien wat ze ook kunnen.
  Ik heb zelf geen familie in het binnenland, maar leef erg met de mensen mee. Het zijn prachtige plaatsen die onder water zijn komen te staan. Deze ken ik heel goed, omdat ik als kind elk jaar in het binneland logeerde.
  Akuba, je heb inderdaad gelijk dat wan ogri e tja wan bun. Nu worden de inheemse wereld bekend gemaakt. Ook weten de Nederlanders nu ook dat de oppervlakte van Suriname 5x groter is dan die van Nederland.
  Ik hoop dat alles weer genormaliseerd wordt.

  Janny


  Maak melding

 3. Of Nederland nu echt meer weet van Suriname betwijfel ik. Daarvoor is de desinteresse t.a.v. anderen gewoonweg te groot.

  Maar de huidige media-aandacht kan ik wel waarderen. De vraag is alleen: hoe lang duurt die nog voort ?
  Hopelijk blijft die nog lange tijd bestaan, ook in tijden zonder ramp. Want eerlijk is eerlijk: er wordt toch vééél te weinig informatie verstrekt over niet alleen Suriname, maar net zo goed de Antillen.
  Er zijn nog zat Nederlanders die denken dat Suriname in Afrika ligt, dat papiaments er de taal is en dat je met de bus van ‘ParImaribo’ (zoals ze dat dan noemen) naar Willemstad kunt rijden.

  Het kleine beetje aandacht voor de t.v.uitzending is volgens mij ook juist daaraan te wijten: onwetendheid en desinteresse. Niet weten in hoeverre Suriname en Nederland aan elkaar verbonden zijn c.q. zijn geweest. Niet eens weten waar ze Suriname op de wereldkaart kunnen vinden. En niet beseffen dat collega Anil, of buurman Humphrey ook Surinamers zijn. Omdat men gewoonweg niet in elkaar is geïnteresseerd. Sad but true…


  Maak melding

 4. Really trttwuorshy blog. Please keep updating with great posts like this one. I have booked marked your site and am about to email it to a few friends of mine that I know would enjoy reading..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.