woensdag, april 17, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandBouterse bezocht Guyana ondanks opsporingsbevel

Bouterse bezocht Guyana ondanks opsporingsbevel

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 15 mei – NDP-leider Desi Bouterse heeft kans gezien Guyana te bezoeken, ondanks het internationaal opsporingsbevel dat Nederland tegen hem heeft uitgevaardigd. Dit meldt de Ware Tijd. Dat het opsporingsbevel zijn bewegingsvrijheid moet beperken, deert de ex-legerleider nauwelijks. Hij zegt het buurland bezocht te hebben in verband met de “nationale veiligheid.”

Details zijn niet prijsgegeven. “Daarover ga ik u niet verder kunnen informeren”, zegt Bouterse. Hij heeft eerder verklaard vaker in Guyana en Brazilië te zijn, maar er geen ruchtbaarheid aan te geven om te voorkomen dat vrienden in problemen raken. “Ik moet hetgeen ik gedaan heb de afgelopen dagen in een rapport vastleggen en als dat gebeurd is dan ben ik weg”, aldus Bouterse.

Hij wil het rampgebied in het binnenland bezoeken, waar zijn partij de afgelopen dagen op eigen houtje hulpacties heeft uitgevoerd. “Ik ben dan niet voor een dagje weg maar zeker voor veertien dagen. We gaan niet even kijken. We wonen daar”, aldus Bouterse. Hij vindt een bedankje richting Den Haag op zijn plaats: “Nederland, heel veel dank voor jullie hulp. Ik zeg het namens de regering voor zover ze nog niet hebben gedaan.”

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

30 REACTIES
 1. Dit zegt genoeg over de ongeloofwaardigheid van het Nederlandse Recht in een aantal landen. De uitspraken van de Nederlandse rechters over Bouterse hebben altijd een politieke achtergrond gehad. Strafrechterlijk is er niets aan de hand. dat weet Nederland zeer goed.


  Maak melding
 2. Goedzo,,,,,Oom D.je bent een echte Indiaan,
  Ie da watra Ie de na sjoro see.dat kunnen ze niet begrijpen.wie weet bent u vaker in Nederland,je breni den ala. neks no fout.
  dat was het.

  Akuba.


  Maak melding
 3. Ai baas is weer in de pic
  soorie ding hoe het moet no wang begie begie maar werken voor het volk
  ja w.whome je lees het goed de baas gaat waar hij wil neks no fout
  wat is je bijdrage aan het volk
  wis je het niet dat na baas e horie baka
  djie na kondre dan weet je het nu
  de baas heef gesproken toch hij woond in het bos dus na ingie e go pe a wanie
  dus loekoe o menie ingie kondre de in zuid america


  Maak melding
 4. Nationale veiligheid ? waarom zijn de grens geschillen met onze buurlanden nog steeds niet in orde ? Waarom heeft de surinaamse luchtmacht zelfs geen helikopters ? of gebruikt bouterse dit voor zich zelf ? Tjoekoe zal je bedoelen; z’n geld veiligstellen. Waarom denk je dat nederland de ontwikkelinghulp aan suriname heeft stopgezet ? omdat bouta een dief is. Hij lijkt rustig als je hem in interviews ziet, maar of dat echt zo is , is nog maar de vraag. Het is verontrustend hoe deze man (bouterse)zelfs van een natuurramp misbruik maakt. rechters staan per definitie los van de politiek. Echter heeft bouterse de grondwet opgeschort tijdens de coup in 1980, en heeft een hele generatie wijsgemaakt dat zoals het in Suriname is het ook in de rest van de wereld is. Er zijn zaken bekend over bouterse die zelf niet tot de Surinaamse samenleving zijn doorgedrongen. Het is verontrustend hoe deze man de publieke opinie bespeelt. Zijn we Moiwana vergeten ? Boutere wakkert haat aan , hij speelt in op het verwijt dat wij surinamers nederland TERECHT maken. nederland heeft inderdaad alles in het werk gesteld om suriname te wissen uit hun geschiedenis boekjes; dat klopt, maar surinamers die bouterse aanhangen worden beschouwd als have-nots,(leggards) mensen die hun eigen geschiedenis niet kennen. Mensen wake up….laat je niet misleiden door deze dictator. Vergeet moiwana niet vergeet de december moorden niet , vergeet niet al de politieke moorden die (ook in het binnenland ) hebben plaatsgevonden tijdens het regime van bouterse. De man hanteerd dezelfde methoden als nederland in de koloniale tijd….people wake up ! Word eens wakker !

  (e moderator als dit niet plaatst geloof je niet in democratie OF ben je 1 van die boeler vriendjes van bouta OF beide; zo niet dan wil ik je niet beledigen en vraag je vriendelijk deze reactie posten; tang boeng )


  Maak melding
 5. Ja ja, eerst die mensen hun dorpen (o.a. Moiwana) met de grond gelijk maken en nu de reddende engel komen spelen. Bouta, goedmakertje??? Shame on you.


  Maak melding
 6. Nationale veiligheid ? waarom zijn de grens geschillen met onze buurlanden nog steeds niet in orde ? Waarom heeft de surinaamse luchtmacht zelfs geen helikopters ? of gebruikt bouterse dit voor zich zelf ? Tjoekoe zal je bedoelen; z’n geld veiligstellen. Waarom denk je dat nederland de ontwikkelinghulp aan suriname heeft stopgezet ? omdat bouta een dief is. Hij lijkt rustig als je hem in interviews ziet, maar of dat echt zo is , is nog maar de vraag. Het is verontrustend hoe deze man (bouterse)zelfs van een natuurramp misbruik maakt. rechters staan per definitie los van de politiek. Echter heeft bouterse de grondwet opgeschort tijdens de coup in 1980, en heeft een hele generatie wijsgemaakt dat zoals het in Suriname is het ook in de rest van de wereld is. Er zijn zaken bekend over bouterse die zelf niet tot de Surinaamse samenleving zijn doorgedrongen. Het is verontrustend hoe deze man de publieke opinie bespeelt. Zijn we Moiwana vergeten ? Boutere wakkert haat aan , hij speelt in op het verwijt dat wij surinamers nederland TERECHT maken. nederland heeft inderdaad alles in het werk gesteld om suriname te wissen uit hun geschiedenis boekjes; dat klopt, maar surinamers die bouterse aanhangen worden beschouwd als have-nots,(leggards) mensen die hun eigen geschiedenis niet kennen. Mensen wake up….laat je niet misleiden door deze dictator. Vergeet moiwana niet vergeet de december moorden niet , vergeet niet al de politieke moorden die (ook in het binnenland ) hebben plaatsgevonden tijdens het regime van bouterse. De man hanteerd dezelfde methoden als nederland in de koloniale tijd….people wake up ! Word eens wakker !

  (e moderator als jij dit niet plaatst geloof je niet in democratie OF ben je 1 van die boeller vriendjes van bouta OF beide; zo niet dan zal ik je niet beledigen en vraag je daarom vriendelijk deze reactie te posten; tang boeng )


  Maak melding
 7. yu bigi na kondre oom.D. Laat ze weten hoe dat hoort, neks te maken nanga deng ok.
  den wit mang na lobi na ondro feni.
  Meneer D. wat dat is. still a lobi dè
  laat niemand jou dwars lopen.


  Maak melding
 8. Oke dang Bouterse ga er maar lekker op uit, iedereen verdiend z’n vrijheid.

  Ik weet niet waarom Nederland een internationaal opsporingsbevel tegen Bouterse heeft,hij heeft Nederland geen kwaad aangedaan.

  Laat Nederland maar hun huiswerk beter doen daar kan je via de regering aan een valse paspoort komen en daarmee een lid worden van de Tweede Kamer met peperdure beveiliging,auto met chauffeur en noem maar op.

  Balkendende wilde Bouterse geen hand geven maar je ziet weer dat Bouterse goede manieren heeft want hij bedankt Nederland op de tv,internet voor hun hulp.

  Donner kan beter een 100% controle houden binnen de Tweede Kamer want wie weet wie of wat daar rond loopt met valse papieren of weet ik veel wat.

  Jammer dat je in Nederland geen lid kan worden van de NDP als ik in Su ga wonen doe ik dat gelijk!


  Maak melding
 9. heel tof van bouta.
  ik ben altijd een grote fan van hem geweest.
  hij is een echte man.
  hij is voor niemand bang.
  ga zo door zou ik zeggen,wij weten dat niemand jou wat kan doen zowel in suriname als in nederland.ze zijn zelf bang voor jou heer bouterse.wij staan achter jou.


  Maak melding
 10. opo kondre mang oen oppo
  saranang grong en begie oeng.
  own trong onafhankelijke ma oeno mang tjarie oen konre true. sinds oen de we tang begie begie.
  we kos deng bakra foe holland soema we kos now. soema e buit a kondre now.
  if oen no abie verstang foe drai wang kondre dan oene moesoe e tek a machtie. if you no mang drai you oso you mang drai wang kondre

  p


  Maak melding
 11. hihih,

  INgi pappa,

  geweldig man dat u zo untoucheble bent geworden.

  maarre hoeveel heb je uit je eigen zak gedoneerd?

  en haal je donaties op om je eigen perceel te redden?
  no miki grap owro ingi

  maar al voor al:

  JE bent een leider en dat is wat telt
  jou kunnen ze tenminste niet afbluffen

  breng venne een keertje naar oogarts
  hij ziet nog steeds niet in dat die blanken erop uit zijn om suriname dit keer staande te naaien


  Maak melding
 12. laat deze man zijn eigen drugsgeld investeren voor het binnenland.
  tegoed van het ontwikkelingshulp geld waar is het gebleven. tide tamara we strego moro fara me mars no.
  Suriname wordt over 15 jaar het rijkste
  armste land van zuidamerika.

  blijf opbouwen tot je neervalt.


  Maak melding
 13. Ome Desi voor ik begin wil ik u even laten weten dat elke keer als ik u op de TV of waar dan ook zie dat er door mij heen gaat dat deze man (Desi Delano Bouterse) is mijn leider.
  U straalt kracht ,warmte en liefde voor uw volk uit.
  Het volk gelooft in u en rekent op u , in deze moelijke tijd heeft het volk u nodig , zoals een baby zijn moeder nodig heeft.
  U heeft de kracht die het volk nodig heeft , de kracht van een echte leider die zijn volgelingen lijdt.
  Die het respect van zijn volgelingen verdient omdat hij altijd voor ze klaar staat.
  Op u wordt nu gerekend lijdt onze broeders en zusters in goede banen zodat dat zij zich niet vergeten , en verlaten voelen.
  Voor mij bent u niet de leider van hooggeschoold en universiteit ,maar de leider van de Surinamers , de leider van normen en waarden ,gevoel , liefde , en vooral van KRACHT , u straalt gewoon heel veel energie uit die wij Surinamers nodig hebben om deze moeilijke tijd te doorstaan.
  Als er wat is met u volk bent u altijd de eerste die van zich laat horen , ga zo door mijn leider ik hoop u gauw te ontmoeten in ons paradijs SURINAME.


  Maak melding
 14. Alles wat bijdraagt tot hulp van die mensen in het binnenland, is voor hen een hele hulp
  We hoeven daar niet opschepperig over te doen, uiteindelijk wat men zaait zal men nagenoeg te oogsten hebben.
  Zelfs hen die niet direct of indirect daarbij betrokken zijn, zullen oogsten.
  Mensen klets niet om de kerk heen, begin je naaste en je vijanden eerst liefde te betuigen en vernieuwt uw denken.
  Suriname zit veel dieper in de put dan deze noodlijdende mensen weerspiegelen.
  Mooi land of niet, paradijselijk of niet, zo wordt of kan midden in de nacht ons gehele gezin en kinderen met hebben en houden van ons weg worden genomen.
  Wat de mens ook wilt het is de Almachtige die daarin beschikt.
  Zie maar New Orleans, het ene moment zingen en dansen ze en als de bliksemlicht een der grootste rampen die aan het begin van het nieuwe millennium plaatsvond.
  Wij hebben elkaar nu meer dan ooit nodig om waakzaam en alert te zijn tijdens het op bouw end werk dat zo nodig is, aldaar.
  God sluimert, slaapt, drinkt en eet niet zo als wij mensen van node hebben.
  Gado wang wang boeng a de lobie nanga vrede


  Maak melding
 15. De relatie die sommige Nederlandse Suri’s hebben met Suriname is dezelfde relatie die Surinaamse mannen over het algemeen hebben met hun vrouwen (ja ik generaliseerd bewust). Ze roepen “ik hou van je” maar ze kiezen er toch voor om ergens anders te zijn. Tussen weten en doen zit helaas een groot verschil. Al die bedweters die op afstand weten hoe het moet maar zelf niet de handen uit de mouwen steken. Als je “ballen” hebt lul dan niet alleen met je mond maar lever dan ook daadwerkelijk een bijdrage om Suriname beter te maken. Stort niet alleen geld om je schuldgevoel af te kopen maar ga ook gewoon helpen. Kun je dat niet terwijl je wel zou willen, hou je grote mond dicht en werk aan jezelf zodat je een beter voorbeeld bent voor de nieuwe generatie. Loop niet allerlei wonden uit het verleden opnieuw te openen. Het gaat om het heden en de toekomst. Slap lullen kunnen we allemaal, kijk in de spiegel en vraag jezelf af wat je vandaag hebt betekend om de wereld beter te maken. Is het alleen bij lullen gebleven. Hou dan gauw je mond en ga heel snel aan het werk zodat je kinderen, je ouder en de rest van je omgeving trots is op je!
  Oja, het ging om een reactie op het bezoek van Bouterse in Guyana.
  Als die man daar was om een bijdrage te leveren ten gunste van Suri dan vind ik het 100 punten. Doet hij iets wat niet mag, dan veroordeel ik het. Maar dat geldt voor eenieder. Dus bouta als je er bent geweest voor een goede zaak dan zou ik zeggen, “ga door en kijk goed uit!”.
  De Wereldsuriburger


  Maak melding
 16. oom desie joe na bigie papa stree de foe stree oen no sa frede sranang na mie sranang mie lobie joe oom desie soor ding wit mang dat joe a wang boeng sordatie joe bigie


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES