dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandNederland stuurt tenten, dekens en dekzeilen

Nederland stuurt tenten, dekens en dekzeilen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/DEN HAAG, 14 mei – Nederland stuurt met spoed een zending tenten, dekens en dekzeilen. Dit gebeurt op verzoek van president Venetiaan. De lading wordt vandaag verwacht om meteen te worden gedistribueerd in de rampgebieden. Een aanzienlijk deel van de ruim twintigzuidend noodlijdenden is al voorzien van voedsel en water. Duurzamer hulp ontbreekt nog.

Het Nederlandse materiaal moet daar enige verandering in brengen. De afgelopen drie dagen zijn reeds ongeveer tienduizend voedselpakketten uitgedeeld door het leger. Volgens minister Fernald van Defensie hebben de militairen ook de opdracht om de precieze behoeften te peilen en door te geven. “Er kan dan gepaste hulp worden geboden”, aldus Fernald.

Vooral in het oosten is dringend behoefte aan brandstof om burgers te evacueren, die uit hun woningen zijn verdreven door rivierwater. Nu al wordt over het natraject gedacht. “We hebben lering getrokken, dat er een ander soort ruimtelijke ordening nodig is wat huizenbouw betreft”, aldus Fernald. Lage woningen op de rivieroever mogen misschien idyllisch overkomen, ze blijken ook levensgevaarlijk.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

13 REACTIES
 1. Toen ik op de middelbare school in Suriname zat zei mijn leraar “Suriname is een paradijs, geen oorlog, natuur rampen etc.etc.”

  Niet wetenden dat Suriname ook enkele idioten heeft voortgebracht die ons land vandaag de dag in de ellende heeft gestort.

  IN NEDERLAND WIL MEN GEEN GELD AAN SURINAME GEVEN OMDAT TE BEGINNEN MET ARRON 3,5 MILJARD OP IS GEMAAKT EN HET LAND IS ARMER DAN OOIT.

  Vene is een van de grondleggers van de onafhankelijkheid, en de kameleon ex-president die zulke mooie woorden had.

  Wat hebben ze in Suirname na 30 jaar onafhankelijkheid bereikt.

  Ik heb afgelopen dagen veel trotse mensen gezien, niemand werkt echt voor Suriname en na 30 jaar onafhankelijkheid en een natuuur ramp is het enige wat rest BEDELEN.

  Men moet zich schamen.


  Maak melding
 2. Ten eerste moet jij je afvragen welke positieve bijdrage jij aan Suriname kan leveren voordat je gaat oordelen. En Suriname is nog steeds een ontwikkelingsland, als we geen geld hebben, moeten we het vragen aan de wereld. begrijp je dan niet dat dit zelfs een noodsituatie is. Zelfs Amerika heeft om hulp gevraagd, dan wie zijn wij? In 30 jaren tijd heb ik echt ontwikkeling gezien in Suriname. Ik ben trots op mijn land. Surinamers zijn de eerste die acties ondernemen als andere landen geld nodig hebben, dus verwachten ze ook van andere landen bijstand op elk gebied.


  Maak melding
 3. Hallo Suriqueen, ik weet niet welke ontwikkeling jij hebt gezien, maar ik heb enkel afbraak gezien.

  Al het gezeik over opkomen voor volk en vaderland, onafhankelijkeid, op eigen benen staat en weet ik wat voor onzin nog meer.

  Het enige wat er goed is gebeurd is dat Staatsolie en dat is echt iets op eigen kracht. En Geloof mij Staatsolie is de toekomst van Suriname.

  Ik moet benadrukken dat ik heel veel respect voor de Staatsolie man.

  Over de huidge leiders: Kijk eens maar naar de foto’s van Vene en Sardjoe. Doen ze je wat? Het is bedroevend.


  Maak melding
 4. ohh ja….

  en die gramangs….die jaren steekpenningen hebben ontvangen…trekken die ook hun knip open?
  wat “sari” en ik bedoelen: staatsgelden structureel stelen (typisch surinaamse politici) is 1 en ontwikkelingsland zijn is 2.

  Oplossing: een revolutie waarbij technocraten aan het bewind komen met visie en daadkracht (ik ben er dan zeker bij!!) en zonder onderscheid in etnisch/cultureel opzicht…een ieder gaat werken (niet “zeven even mentaliteit”).
  doodstraf invoeren voor rovers en verkrachters en zware straffen voor schuin marcheerders van de politiek (geen “hand boven het hoofd houden” politiek wat nu gaande is in het land).

  Nogmaals laat vene en zijn kabinet en de grammangs hun geheime bankrekeningen voor de watersnood gebruiken…daar zit nl meer op dan nodig is voor hulp en nahulp/wederopbouw.


  Maak melding
 5. Nou Suriqueen,
  hahha is echt lachen met jou. Suriname als eerste met acties ondernemen als andere landen geld nodig hebben ? Ze hebben zelf geen geld laat staan actie ondernemen. Nu, hebben ze als eerste actie: schade berekenen en hoeveel kunnen ze vangen ? lekkere boel.Nog steeds, na 30 jaar, hebben ze niks ZELF opgebouwd. waar is al dat geld gebleven vraag je dan. Als iemand dat ooit kan verklaren. Ooh ja ze gaan wel met 15 man op reis wat nog geen eens noodzakelijk is en dat wordt wel allemaal betaald. Door wie ?

  Amerika vraagt om hulp: heb je gezien hoeveel zij zelf doen en investeren ? En we praten wel over een ander kaliber van ramp.
  Zie vb tsunami ook. Dus kom niet met die onzinnige opmerkingen

  ricky


  Maak melding
 6. ach, laten wij nu eens positief gaan denken in de hoop dat het goed zal komen en wie niet wil helpen doet dat niet.
  wat wij zelf kunnen doen is elkaar niet uitmaken voor rotte vis of erger maar meeleven in deze harde tijd.


  Maak melding
 7. Niet achteruit kijken maar vooruit. Verleden en verleden oprakelen heeft geen zin, wij staan er NU voor en alle hulp is nodig.
  Cijnische reacties en negatieve opmerkingen heeft deze regering niet nodig, alweet je …. het is nu de tijd optimistich te zijn anders leert men nooit.
  Hup Suriname HUP….alles helpt….ook Nederland dank je wel!!!


  Maak melding
 8. laten aub positief blijven en handen uit de mouwen steken…

  Ik heb wel een vooruit gang in Su gezien.
  Brokie di, scoro ee draai.
  al deze disciplines zijn voor een lange termijn. Jah of het onderwijs nou heel slap is kan ik begrijpen. Maar if oen ie kier makandra dja na site, dang fa we bereik wang sweet liebie.

  Ik trek voor niemand partij, het is gewoon heel erg triest wat er is gebeurt. een nalatigheid van alle leidinghebbenden.

  ik vind dat de Surinaamse staatshoofd meer druk moet leggen op alle Surinamers in die zin wanner ze willen bouwen of iets op willen zetten, tot een bepaalde norm moet voldoen..

  jajajajaj ik weet niemand kan het allemaal permieteren, maar als je dat niet doe dan krijgt je zo’n situatie herhaaldelijk.

  a naf di wang bigie, kroi sma ai sang.
  wang tjieng osotje boeng maar wel efficient…

  Zo kan je het oplossen, want watra ie stop 1,2,3….

  ai dies na mie inbreng..


  Maak melding
 9. Deze discussie over de regering Venitiaan en het gescheld op (??) brengd geen hulp , vooruitgang. Jammer dat er mensen zijn die zo ongenuanceerd over hun ” eigen “land -langenoten spreken. Ik vind het veelal erg naar discriminatie ruiken.
  Ik zou zeggen diegenen die nog jong en sterk zijn en begaan zijn met Suriname ,laten die daarnaar toe gaan om het land op te bouwen en hulp te geven na deze watersnood ramp of misschien wel eraan werken om rampen in de toekomst te voorkomen waar mogelijk .Denk aan Totnes en alle andere laaggelegen gebieden die bij het stijgen van de zeespiegel gevaar lopen.Het voortdurend afkavelen van de oevers ,in een land waar al een gebrek aan infrastruktuur om onevenredig grote investeringen vraagd.
  De Surinamers in Suriname zijn hard werkende en moedige mensen ( Ook daar zie je de uitzonderingen ) Zo lopen er veel mensen op straat te bedelen die in nederland opgenomen zouden zijn in een inrichting. Zo is ook daar drugs handel en gebruik met alle bijhorende excessen.Zo proberen alle mogelijke niet eerlijke mensen de waardevolle grondstoffen te stelen. Wie moet dat allemaal oplossen en bewaken vraag ik mij dan af.
  Als de Surinaamse regering dan om hulp vraagt, geef dan in overvloed de Surinamers verdienen héél véél hulp.


  Maak melding
 10. Ok over hulp gesproken. Als de mensen die daar zouden willen gaan helpen geen inkomen hebben waar moeten ze dan van leven ? Ze hebben ook een gezin om te verzorgen. Of denken de surinamers nou echt dat ze alles voro gratis krijgen. Ze hoeven niet te krijgen wat ze in nederland verdienen, maar een redelijk inkomen is wel op zijn plaats. Dus als de regering dat kan betalen waarom niet, maar het zal wel niet.
  Al die goudopbrengsten, bauxiet, olie, rijst enz enz leveren natuurlijk niet genoeg op om de inwoners van daar te voeden en te onderhouden dus laat staan ons werbij hebben. diep triest.

  Ricky


  Maak melding
 11. ik hoor heel vaak dat je niet moet terug kijken. Maar vergeet niet dat dit de rekening is die nu gepresenteerd wordt door moeder natuur van een beleid dat toen gevoerd is en dat heet oorzaak en gevolg en niet andersom. Van huis weglopen en dan met hangende pootjes terugkomen.

  Denken en dan ondernemen


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES