Interessantste gebied staat onder water

4

Door de watersnood in Suriname loopt het toerisme in het binnenland van Suriname een forse klap op. “Het meest interessante gebied van Suriname staat onder water”, zegt Tessa Leuwsha in Het Parool van zaterdag (gisteren). Leuwsha is schrijfster van een reisgids over Suriname en haar man Cyrano Zalman verzorgt reizen naar het binnenland. Het enige lichtpuntje dat Leuwsha ziet, is dat het hoogseizoen nog niet is begonnen.

Volgens Leuwsha bellen Nederlandse reisbureaus al bezorgd op en kan de regentijd ook slecht zijn voor het imago van Suriname. “Mensen die hadden willen komen, stellen dat nu misschien weer een paar jaar uit. Als de regens zo hevig blijven krijg je een dramatische situatie in de stad, maar ook in de dorpen zoals Jaw-jaw aan de Suriname-rivier. Daar staan de speciaal gebouwde gastenverblijven tot aan de daken onder water” zegt Leuwsha in de krant.


4 REACTIES

 1. Zijn de leiders die in het belang van land en volk opkomen en dingen als territoriale integriteit en souvereiniteit prediken in staat om het hun hersens een deltaplan te ontwikkelen om ons land te stuwen in de vaart der volkeren??

  Ik wil antwoord en met mij velen.

  Sari Je reactie moet nog gemodereerd worden.


  Maak melding

 2. wij hebben met 5 personen een vakantie geboekt naar Suriname in september en wij zijn vastberaden om te gaan. Ik hoop een net zo mooi Suriname aan te treffen als voor de watersnood ramp maar zal me zeker niet weerhouden om vakantie te houden. Juist omdat het toerisme in Suriname zo hard nodig is.Uitstellen… ik denk er niet aan dat is niet goed voor Suriname. Ik zal iedereen aanraden om naar Suriname te gaan en hun geld rijkelijk te laten vloeien.


  Maak melding

 3. Gerust gaan allemaal. Tessa Lewsha overdrijft. Eind vorige week in Jaw Jaw geweest, water is vrijwel volledig gezakt. Zolas veel journalisten al hebben opgemerkt: wat zich in het binnenland afspeelt is een drama, maar absoluut geen ramp. Natuurlijk is het triest voor de bewoners en natuurlijk is er (vooral materieel) leed, de mediahype (met name in Nederland) is echter sterk overtrokken. Met als gevolg dat toeristen het onterecht laten afweten. Over 2 weken is de zaak totaal genormaliseerd en zullen bezoekers van het regenwoud weinig meer merken van de niet-bestaande ramp.


  Maak melding

 4. Ik wil ook naar Suriname.
  Maar het is kommer en kwel met Surinam Airways. Elk vlucht van de afgelopen periode is er iets op aan te merken. Vorig week was er een vertraging van 24 uur.
  Kunnen de betreffende functionarissen en ministers geen stappen ondernemen of durven ze niet.
  Onlangs kwamen vrienden van mij uit Suriname, die werden twee uur lang vastgehouden op Zanderij onder het mom van “heeft u drugs bij u”
  Zo jaag de toeristen uit het land i.p.v. te promoten. Terwijl Suriname best wel deviezen kan gebruiken of niet!!!!
  En hoe zit met de roofovervallen in Paramaribo. Stuur nou die MP van Zanderij naar de stad i.p.v. opzichtig en uitdagend naar passagiers staren!!!

  Gaarne reacties a.u.b. zowel positief/negatief


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.