zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijWeinig animo voor steun aan Suriname

Weinig animo voor steun aan Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

Vier op de tien Nederlanders zijn niet van plan geld te geven aan het door overstromingen getroffen Suriname. Negen procent van de mensen heeft dat al wel gedaan of gaat dat zeker doen. Dat blijkt zaterdag uit een onderzoek van het actualiteitenprogramma TweeVandaag, gehouden onder vijftienduizend mensen.

Meer dan de helft van de deelnemers aan het zogenoemde Opinie Panel vindt dat het kabinet alles moet doen om de ruim 25 duizend slachtoffers te helpen. Zes op de tien mensen noemen het goed dat zondag een nationale inzamelingsactie wordt gehouden voor Suriname. Eerder deze week zegde het kabinet een miljoen euro toe. Ook worden tenten, stretchers en dekens naar het getroffen gebied gestuurd.

Ondertussen hebben 3FM-dj’s en diverse Nederlandse artiesten wel hun steun verleent. Zij namen donderdag op hun eigen wijze het liedje ‘We are the world’ op, onder de naam ‘We are the worst’. Het nummer en de videoclip zijn vanaf gisteren voor een paar euro te downloaden vanaf de internetpagina van de radiozender. De opbrengst gaat naar de samenwerkende hulporganisaties voor Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

33 REACTIES
 1. Het is zeer zielig voor de slachtoffers. Maar UIT PROTEST geef ik geen cent, want venetiaan en zijn regering zijn zo corrupt,ze zullen alle geld in hun eigen zak stoppen.


  Maak melding
 2. ben het niet eens met de ned, maar ik denk dat manier hoe ben de berichten ook naar buiten brengt . Als men de ned er op had gewezen wat suriname voor hun betekenede in 1953 tijdens de watesnood en de maandag cent dan zou men meer beschef hebben en meer respect voor het sur volk.


  Maak melding
 3. Lieve lieve mensen in Suriname ik bid voor jullie allemaal.
  ,Morgen komt er een tv actie, ik hoop dat er veel geld voor jullie word gegeven, we zijn toch medemensen, ik einmdig met de woorden IK HOU VAN JULLIE, I MEAN THIS FHE BOTTOM OF MY HEART.

  LIEFS
  Gabriella


  Maak melding
 4. Als de Nederlanders eens naar Suriname op vakantie gaan en aldaar een excursie meemaken om zo te horen hoe de Hollanders als beesten de slaven behandeld hebben en vervolgens op de verdere vakantie zijn wat voor een vriendelijk volk de Surinamers zijn. Dan zullen de Hollanders grif geven. Ik wens de Surinamers veel sterkte mijn hart is bij ze


  Maak melding
 5. De inzamelingsactie zal alleen optimaal aangewend kunnen worden als dat overgelaten wordt aan de juiste mensen. Ik denk aan Comité Slavernijverleden of Herstelbetalingen en humanistische organisaties die zich inzetten voor de Marrongemeenschap. Absoluut niet via de kleverige vingers van de politieke figuren. Naast de natuurramp kent Suriname al ruim 30 jaar een politieke rampenteam die in staat is gebleken alles te rampaneren. De extra 5000 “politieke ambtenaren” van vlak voor de verkiezingen moeten van ergens beloond worden. De tekorten op de betalingsbalans moet ook glad gestreken worden: met hulpgelden. Nee toch! Ik roep iedereen op om de getroffenen met een bijdrage hoe klein dan ook te ondersteunen. Steun onvoorwaardelijk.


  Maak melding
 6. Hallo allemaal,
  Waar ik me aan stoor is dat ze supersnel zijn met het rekenen van de schade en wat het allemaal zou moeten gaan kosten. Zouden ze ipv daarvan niet eerst gaan nadenken hoe snel ze de mensen kunnen helpen ?. Wat Suriname, ongeacht wie er aan de macht is, doet is als eerste om geld en hulp vragen zonder zelf iets fatsoenlijks te doen. Altijd maar weer om hulp vragen. Kunnen ze dan echt niks zelf? Tuurlijk bij rampen moeten mensen geholpen worden, maar zoals je het ook uit de andere nieuwsberichten kan herleiden dan merk je dat de mensen zelf niet zo gul zijn en waarom zou dat nou zo zijn ?.
  Toen wij onze hulp aanboden om het CBS compleet te vernieuwen met de nieuwste technologien werden we al gauw weggedrukt. Waarom? De corrupte mensen zouden binnen no time getraceerd kunnen worden en geen kans meer krijgen om het te plegen. Zo goed was alles uitgewerkt. De regering hoefde ons niet gelijk te betalen. Wij zouden ons apparatuur plaatsen, kennis inzetten, mankracht indien nodig, voor de opleiding van de mensen aldaar verzorgen. Het enige wat we van de regering verlangde is dat men een deel van de kosten zou betalen voor elk stuk aangevraagde papier(vb paspoort, geboorteakte, enz enz). Zelfde verhaal als hier in nederland. Is dat zoveel gevraagd als je zoveel kan verbeteren ?. Er hoeven geen lange wachtrijen te zijn, het hoeft niet zoveel te kosten, het verdient zichzelf wel terug, corruptie zou grotendeels vermindert worden, statistieken zouden betrouwbaarder zijn en ga zo maar door. Maar nee hoor als eerste wat men zei is dat ze geen geld hebben terwijl we daarover nog geen eens gesproken hebben.
  Een ander voorbeeld: In samenwerking met de rotterdamse gemeente is er apparatuur en kantoormeubilair beschikbaar gesteld. Puntje bij paaltje moesten de gulle gevers van hieruit zelf naar paramaribo om de container te ledigen en de spullen te installeren. Zelfs hulp hadden de surinamers (de partijen dan) niet geregeld. Nou hoe bedoel je dankbaar. En dat is mijn reden dat ze mijn rug op kunnen. Hulp hoeven ze van mij niet meer te verwachten. Mijn directe familieleden, kennissen ok, maar ik zal geen cent storten voor de ondankbare overheid in suriname.
  Venetiaan bedoelt het goed, Wijdenbosch bedoelde het goed, maar allemaal missen de ruggengraat. De ene bouwt een brug terwijl er geen eten in het land is, de andere laat rekenen ipv gelijk hulp te bieden. Tjaaah wat moet je met 1 helikopter. SLM is ook helemaal vleugellam. Allemaal zijn ze op geld uit zonder over de toekomst na te denken.
  Of ik iets in Surinam ga ondernemen ? Nou mooi niet voorlopig. Als er weer hoop is voor dat land dan misschien wel, maar nu niet.
  Er is nog zoveel om te klagen wat betreft de hulp wat wij hebben aangeboden en steeds afgeketst werd om onbegrijpbare redenen. Destemeer dat mijn motivatie zwaar is gedaald wat betreft alles over suriname. Het is mijn vaderland en ik kom er graag.

  Dus lieve mensen elk mens heeft zijn eigen beweegredenen om te commenteren dus ik ook en als mensen denken dat ze nu de handen in een moeten slaan dan moeten ze dat vooral doen. Mijn zegen heb je. Ik hoop alleen dat je met alles genoegen neemt want anders …… Tjaaah wat zal ik zeggen.

  Ricky


  Maak melding
 7. Gelukkig zijn die gierige nederlanders ook niet de meest vermogende nederlanders. Suriname kan altijd op steun rekenen en dat is echt NIET altijd vanuit nederland hoor. Door het rampen plan heeft men snel kunnen inventariseren hoe het financiele plaatje eruit ziet en dat is knap werk. Petje af voor de Surinaamse regering. Iedereen heeft makkelijk praten maar doe eens wat, misschien begrijp je dan dat het nutteloos is om bij een ramp van deze omvang spijkers op laag water te gaan zoeken. Falawatra of niet ?


  Maak melding
 8. Waar zijn al die mensen dan die hebben geproviteerd van al het goud die ze de laatste jaren daar hebben gewonnen en nu nog steeds. Altijd maar klagen maar zelf de hand uit eigen boezem steken is er niet. Trouwens de ecologische ellende gaat nu komen van alle kwik troep die men heeft achter gelaten om zo weelderig mogelijk te leven. En daar kijken we niet naar. De rest van ons land mag
  doodvallen zo lang zij het maar goed hebben. Uit principe krijgen zijn nul cent van mij.


  Maak melding
 9. beste okesak,

  je hebt het over een rampenplan. Waar is die rampenplan dan ? ze zijn nog steeds aan het nadenken hoe ? en intussen wachten ze ook nog op geld. Dus kom nou niet met het feit dat ze een plan hebben en dat het knap werk is. Als ze een plan zouden hebben dan zouden velen al geholpen zijn, maar dat is het niet. En al die waarschuwingen die vooraf geweest zijn ? wat hebben ze ermee gedaan ? Niks. En suriname mag blij wezen dat ze hulp van anderen krijgen ook anders was het helemaal gebeurd met ze. En waarom verwachten ze hulp van Nederland eigenlijk ? ze wilden onafhankelijk worden, wat elk land zou moeten zijn, en dat zijn ze nu ook maar ze kunnen niks onafhankelijks bewerkstelligen. Het is altijd maar wachten om hulp. Nederland geeft geld, hulp en ook geld voor het bronnengebruik destijds, maar moeten we elke keer in het verleden terugkijken ? Wel als je verder wilt dan moet je verder kijken dan alleen maar denken ooow we hebben nog zoveel miljoen tegoed van nederland. Wat als dat geld op is ? Moeten ze dan bedelen om iets gedaan te krijgen ? lekkere reputatie krijg je dan. dat is nu al niet te best laat staan later. Het gaat niet om een welles nietes spelletje. Suriname moet meer ruggengraat gaan vertonen. Ze moeten veel veranderen. Als een buitenlander, vooral nederlanders, daaro gaat werken dan is het eerste wat ze krijgen is tegenwerking. Nou lekkere boel om zo een land te helpen. Zal je wel overal hebben maar daar is het wel heel sterk. Het is jammer want velen willen terug naar hun land om te helpen met opbouwen en alles, maar ze moeten ook eten. En als ze dat al niet kunnen verdienen wat moet je dan ? Het is en blijft een moeilijk probleem en als ze meewerken dan moet veel dingen op te lossen zijn. Maar helaas is dat niet zo.
  En wat betreft over vermogende mensen en hulp: nou vermogend ben ik niet, maar kan al met een aantal eenvoudige zaken en kennis heel wat bewerkstellingen en dat is meestal de eerste stap wat je moet hebben. Binnen een aantal jaren kan je alles uitbreiden als het slaagt. Wat is daar nou zo moeilijk aan ? ja als je gewend bent aan hulp dan denk je daar niet aan dus waarom zou je.

  Ik ben benieuwd hoe ze de problemen de komende jaren gaan aanpakken want het blijft natuurlijk niet hierbij. Een aantal plaatsen staan al op springen dus ……..
  Ricky


  Maak melding
 10. Lieve mensen in het binnenland,maak je geen zorgen,gelukkig komen bepaalde hulpgoederen opgang..kijk maar naar de vogels die in de lucht vliegen ze werken niet,maar eten en drinken,ki

  jk naar de bloemen die uit de grond bloeien, ze werken niet,ze blijven bloeien.blijf geloven alles komt terecht. ik kan mij best voorstellen dat er vrees is geld te storten,mensen zijn onbetrouwbaar de goede niet na gesproken,mij bij bijdragen krijgen jullie wel. Gado no LUS wi swiet kondre ma gi wi Pardon,Fu alla Krutu du.
  Alla Mama Wan Swwwwwieti Dey tide

  Akuba


  Maak melding
 11. Ik kan mij niet voorstellen dat Surinamers boos worden op de Nederlanders als zij geen geld willen geven. Zij zijn toch niet verplicht??? Vanuit internationaal gezien doen ze wel wat.
  Alleen in Nederland kan men zeggen wat ze denken. Wees blij mensen dat er toch een gebaar is gemaakt richting Suriname toe. Columbia zit ook onder water en horen jullie wat daarvan? Ik dacht het niet. Hoe staat het met al die Surinamers die in Amerika wonen? Hebben zij geld ingezameld?
  Alle zeurende Surinamers moeten eerst nadenken voor dat zij gaan klagen. Want dan vraag ik mij af wat hun te beteken hebben. Soms vaak niets.
  Surinamers ik hou van jullie en mij bijgrage krijgen jullie ook.
  Ook ben ik trots op de regering van Suriname, omdat er geen een land op de wereld is waar er geen corrupt bestaat.

  Janny.


  Maak melding
 12. Ik vind wel dat Nederland verplicht is om Suriname te helpen want als we zo gaan beginnen dat ze niet verplicht zijn hoe zit het dan met het geld dat Nederland nog schuldig is aan Suriname dus ze zijn het ons wel verplicht


  Maak melding
 13. Jammer maar waar, ik denk persoonlijk dat we sinds de tsunami in azie en alle vreselijke beelden daaromtrent afgestompt zijn. Alleen een ramp die nóg omvangrijker is dan die van azie kan ons nu weer raken. Deze ramp was kennelijk niet zodanig erg voor de meeste mensen dat ze ervoor in hun buidel willen tasten. De gedachte is waarschijnlijk: ach, het kon nog erger.
  Ik leef mee met de mensen die hun dak boven hun hoofd hebben verloren. Als je je ogen sluit en je van binnen voorstelt wat voor persoonlijk drama het voor de mensen daar individueel is, dan voel je het! Stel je voor dat jij daar nu op het moment was met je gezin met niets dan water om je heen. Ik wens de mensen en de regering van Suriname heel veel sterkte.

  Meredith


  Maak melding
 14. Hoi lieve mensen ik vind wel dat nederland verplicht is om Suriname te helpen omdat nederland het ons verplicht is en als ze geen hulp wilden bieden moeten ze maar eens dat geld teruggeven wat ze Suriname schuldig zijn en dan kan Suriname met dat geld ons land weer opbouwen.

  Monique


  Maak melding
 15. gabriëlla en monique. ik ben blij dat jullie meedenken met het surinaamse volk als ex-trisser ben ik in deze gebieden geweest, en natuurlijk heb de minister Fernald gelijk. de woningen staan ook te dicht bij het water, en ik denk dat matriële hulp eigenlijk belangrijker is dan financele hulp. verder wens ik natuurlijk iedereen veel sterkte en wijsheid toe.


  Maak melding
 16. Vindt het NU onjuist dat bezwaren tegen de politieke machthebbers zoals corruptie, laksheids, onvermogen om juist te handelen, etc. uitgevochten wordt over de ruggen van de slachtoffers van deze eerste Surinaamse natuurramp. Zij hadden al niet veel en zijn zwaar gedupeerd door verlies van hun huisvesting, huisraad en kostgrondjes om in hun voeding te voorzien. Aandringen op strenge controle van hulpgoederen en geld is ok, maar deze mensen hebben hulp nodig. Laat uw hart spreken en geef.

  Een bezorgde bakra.

  Dick


  Maak melding
 17. ik zou graag aan Monique en aan vele andere surinamers willen zeggen dat het geld die Suriname te goed heeft van Nederland een keer opgaat. Volgens mij is het nu juist de tijd dat Surinamers een eenheid gaan vormen zodat zij elkaar goed kunnen ondersteunen als ergelijke rampen Surinamers zullen treffen. Wat Suriname nodig heeft zijn deskundige mensen in eigen huis.


  Maak melding
 18. Ik vindt het heel erg dat de arme Surinamers hun schamele bizittingen hebben verloren en mijn hart gaat uit naar hun. Maar nu daar er problemen zijn worden wij ex-Surinamers plotesing Surinamers genoemd. Wij kunnen ons geboorteland niet bezoeken zonder een voor velen langdurig visum aanvraag vooral in America & Canada. Laat de surinaamse overheid nu naar hulp vragen bij hun mensen die geen visum nodig hebben…good luck!!!


  Maak melding
 19. Het is jammer dat deze mensen dubbel slachtoffer worden. Was het niet omdat de corrupte regering en ambtenaren er geen zorg voor hebben gedragen dat het bestemde gelden bij de noodlijdense bevolking terechtkwam, dan is het nu om dat iedereen erg terughoudend is om geld te schenken. We geven wel maar doen dat gewoon via een courier. Deze brengt het geld naar de plaats waar het echt nodig is en beteeld de rekeningen. Dat het zo moet is triest maar beter laat wat centen dan helemaal niets.


  Maak melding
 20. de media en het zielig doen van mensen op deze forum vergroten het beeld.
  de overstroming is lang niet zo erg als men het doet voorkomen.

  het water is voor het overgrote deel al bijna weer weggetrokken.
  djoekas hebben allen een korjaal + een geweer waar zij overal in de jungle via het zelfde water op zoek kunnen gaan op apen jagen; waren ze al gewend te doen en is hun hoofdvoedsel.
  dus van honger zullen ze nooit omkomen.

  laat de corrupte grammangs en de corrupte surinaamse overheid eens zelf de gestolen staatsgelden van hun bankrekening afhalen om hun onderdanen verder te helpen met tenten en medicatie.

  voor deze “watersnood” is geen buitenlandse hulp nodig.


  Maak melding
 21. Beste mensen,met afschuw heb ik de afgelopen dagen de verschrikkelijke overstromingen in Suriname gezien deze deden mij weer denken aan de overstroming van Tuindorp Oostzaan in 1960 toen alles hier ook onder water stond en wij ook bijna alles kwijt waren daarom heb samen met mijn moeder wat Doekoe gedokt , ik roep alle mensen in Nederland op hetzelfde te doen,elke bijdrage hoe gering ook zal van harte welkom zijn.


  Maak melding
 22. mensen mensen mensen toch ,waar is jullie hart,waar is jullie medeleven.
  Jullie zijn een schande voor de mensheid als je niet geeft,

  HALLLO ER ZIJN MENSEN IN NOOD,

  Wat maakt het uit ,nederlands of suri., corrupt of niet corrupt….
  dat heb je overal,ook in ned.
  Ik hoop dat jullie nooit dit hoeven mee te maken……….nou er is een God daar boven en die ziet alles,ook je hart.


  Maak melding
 23. Roy, blijkbaar woont niemand van jou in het binnenland, maar een beetje resprect en medeleven mag je wel hebben.
  Alle dieren zijn inmiddels door het hoge water dieper het bos ingetrokken.
  Die mensen leven inderdaad primitief, maar wel heel leuk en gezelig. Ze hebben nooit iemand lastig gevallen, dus vind ik persoonlijk dat het nu ook mag.

  Janny


  Maak melding
 24. Beste landgenoten,

  mijn vacantie in het binnenland en vooral
  stoelmanseiland was hartverwarmend.
  Na deze kleine tv actie, hoop ik voor de mensen in het binnenland,dat wanneer het water is verdwenen er veel goud naar boven komt.


  Maak melding
 25. Toen ik vanavond enkele beelden zag en de bejaarde mensen,kreeg ik tranen in mijn ogen.Het konden mijn ouders zijn.Laten wij niet alles bekritiseren,maar de Almachtige God vragen om de getroffenen barmhartig te zijn en hun toestand te verbeteren en ons kracht geven zodat wij hun kunnen dienen. Ik blijf bidden voor het Surinaamse volk en in het bijzonder voor de getroffenen.Moge Allah ons gebeden verhoren.Amin. M.Nanhekhan


  Maak melding
 26. Ik denk dat iedereen wel wil steunen. Zoals reeds beschreven: waar gata het geld naar toe ? Als daar geen controle over is wat voor nut heeft het dan?
  En wat Suriname nodig heeft ? Kennis. klopt.
  Maar waarom worden surinaamse nederlanders tegengewerkt in suriname ? Omdat de surinamers zich hoog geplaatst voelen en voor geen buitenlander wilt deinzen, terwijl over het laatste geen sprake van is. Een goed gebaar wordt altijd de kiem ingesmoord door deze zelfde surinamers. Ze accepteren het gewoon niet.

  En nu vind ik dat het misschien ergens goed voor is en dat ze anders gaan nadenken. Is wel jammer dat het op zo een manier moet, maar misschien is het wel ergens goed voor bedoeld.

  Ricky


  Maak melding
 27. Beste Janny,

  Het zijn deze zelfde mensen die in overvloed in de stad zijn en voor grote onrust zorgen. berovingen, moorden, diefstal, etc etc.
  Allemaal vluchten ze de bos in totdat het geld op is en komen ze weer de stad in.

  Let maar goed op wat er nog zal gebeuren

  Ricky


  Maak melding
 28. Verwende populistische-nieuwmakers hebben het over binnenlandbewoners met een zeer hoog aanpassingsvermogen die van een zeer laag budget leven .De hulp zal voor het grootste deel de omzet van kleine luchtvaartmaatschappijen en doorvoer handelaren flink verhogen . Mr Rayman is ook nog vergeten de zeer kapitaalkrachtige, in Nederland op bezoek zijnde ‘oudegaarde’ politicus van de VHP te vragen wat hij terug aan die melkkoe genaamd Suriname zal schenken.


  Maak melding
 29. sur heeft zat geld om de mensen daar te helpen. het is een schande om te doen hoe ze geen geld hebben, ga even na hoeveel miljoen dollars op hun rekening zijn, sommige mensen van de regering hebben meer dan 10 gronden op hun naam staan.
  80% van alle inkomsten kom uit de toeristen sector, dus van x surinamers die naar sur met vakantie gaan, we worden door de instantie daar gepest, als we langer willen blijven moet we een verblijf vergunning aanvragen, wat we zelden krijgen.
  waarom worden wij zo slecht door de instantie daar behandeld, terwijl ons geld goed voor het land is.
  tip: niet jaloers zijn op ons, ik weet dat een heleboel van jullie niet geluk is om naar ned te komen, vandaar die haat en jaloezie.
  waarom zijn wij nu ineens goed, om dat jullie geld nodig hebben.


  Maak melding
 30. over welke ramp praten we.in suriname is het al meer dan 15 jaren een ramp. een van ze is de derde regering venetiaan.de dagelijkse ontberingen die bijna 80 procent van de surinamers moeten nemen dat is pas een grote ramp.en als wij dat wat gebeurd is in het binnenland een ramp noemen en de regering kan dit niet zelf bezweren dan is dat pas een grote ramp.dus let maar op dat de regering met het opgehaalde geld zijn veroorzaakte ramp gaat goedmaken en zich gaat voordoen als grote verlosser met een politieke tint eraan. en ik heb liever water dan geen water.bovendien we moeten die mensen in hun natuurlijke omgeveing helpen. ze hebben niets aan een tent.en dat ze water drinken uit de rivieren dat is niet nieuw,want dat doen ze al hun leven lang. ik ben het wel eens dat ze met voedsel geholpen moeten worden omdat hun kostgrondjes zijn vernietigd.maar ze moeten niet al te lang geholpen worden want ze moeten zelf uit deze situatie proberen het beste ervan te maken ,want dat doen de arme mensen in de rest van suriname ook.


  Maak melding
 31. In de reportage van gisteren bleek dat na 1 weeek weinig of geen hulp was gearriveerd. Dit pleit niet voor de overheid.

  Mensen willen graag geven, maar de vraag die je veelvuldig hoort: Komt het geld wel goed aan?

  Wantrouwen is een groot beletsel om te geven, en geef ze eens ongelijk!

  Natuurlijk moeten de mensen worden geholpen, en mag het feit dat we met een corrupte overheid te maken hebben geen beletsel vormen. Maar toch is dit een van de belangrijkste redenen dat mensen niet willen geven.

  Deze ramp heeft laten blijken dat Suriname niet zonder de Surinamers in Holland kan. Suriname is vele keren meer afhankelijk van de Surinamers hier in Nederland dan van de Nederlandse overheid. Die afhankelijkheid bestaat al jaren en zal in de toekomst nog blijven bestaan. En als dank moet je visum aanvragen om het land te betreden. Zo ga je niet met je weldoeners om!

  Let wel: het zijn die enkelingen die denken dat ze een land kunnen bestieren, die debet zijn aan de vijandige houding jegens de Suris in Holland. Het wordt tijd dat ze plaats maken, waardoor Suriname gesteund door de Surinamers in Holland een betere toekomst tegemoet gaat. Echt waar, Suriname heeft de Nederlandse overheid niet nodig, maar de Suris in Holland.


  Maak melding
 32. Wat schaam ik mij diep.
  Surinamers in nood en dan moet ik deze reacties op internet lezen. Een medium waar miljoenen mensen toegang hebben.

  Zouden de reacties hetzelfde zijn als andere overstroomd waren. O Surinamers toch. Ik schaam mij echt diep. Wanneer die Boslandcreolen of hoe je zo noemen wilt alles weer in order hebben en jullie weren uit hun gebied dan hebben zij toch gelijk.

  IK BLIJ DAT IK EEN DJOEKA BEN.
  Ik weet daarom wie mijn vrienden zijn.
  De goeden hier gelaten.

  VERTROUW DE GRIEKEN NIET, AL KOMEN ZIJ MET GESCHENKEN.


  Maak melding
 33. Weet je wat ik niet begrijp?
  Ze vieren elk jaar massaal de onafhankelijkheid van Suriame en daarovoor hebben ze wel geld. Zo zie je maar weer ze hebben wel een billenschudcultuur en als er stront aan de knikker is wel de hand ophouden.
  Bedelen en nog een bedelen.

  Joli coeur


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES