maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijStichting Sipaliwini belegt nationale gebedsceremonie

Stichting Sipaliwini belegt nationale gebedsceremonie

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 13 mei – In de uitzending van Stadsradio Fayalobi Amsterdam heeft de marrongemeenschap in Nederland een oproep gedaan aan iedereen die zich verwant voelt met de mensen in het rampgebied van Suriname om deel te nemen aan de Gran Begi, een traditionele gebeds-bijeenkomst. Deze nationale ceremonie vindt plaats op zondag 14 mei a.s. in het enige ontmoetingscentrum voor marrons in Nederland van de Stichting Sipaliwini in Amsterdam Zuidoost.

Stichting Sipaliwini ontleent haar naam aan het grootste district van Suriname, Sipaliwini. In Nederland wonen een kleine 30 duizend marrons en inheemsen uit Suriname. Deze komen veelal uit de door de watersnood getroffen gebieden of hebben er directe familie wonen. Volgens de marron traditie wendt men zich bij problemen van een dergelijke omvang tot de goden. Door ze om vergiffenis te vragen en hen ten goede te stemmen kunnen ontwikkelingen ten goede worden gekeerd.

“Er heerst op het moment grote nood, verwarring en onzekerheid alom”, zegt Sipaliwini voorzitter Robby Landveld (73). Bijgevallen door Alfred Agwenti (boskopuman) en Theo Adam (bestuurslid), “als marrons zullen we samen met de inheemsen (indianen) in gebed gaan voor kracht en wijsheid van de mensen in de getroffen gebieden”. Behalve de marrons wonen er in de getroffen gebieden ook inheemsen oftewel Indianen. Er zal ook voor de inheemsen die in dit gebied wonen gebeden worden. Na het goedstemmen van de Goden kan er een begin gemaakt worden met het bieden van toereikende hulp voor wederopbouw van het gebied en het welzijn van de mensen.

Lees meer op de site van Stadsradio Fayalobi

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES