woensdag, april 10, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandMeest behoefte aan brandstof en dekzeilen

Meest behoefte aan brandstof en dekzeilen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/TAPANAHONY, 13 mei – De bewoners van het Tapanahony- en Marowijnegebied hebben nog het meest behoefte aan brandstof en dekzeilen. Dit zegt parlementariër Wilma Malonti. Het waterpeil is weliswaar gezakt, maar de mensen kunnen nergens naar toe. Er zou evacuatie overwogen moeten worden. Maar de regering wil daar nog niet aan denken.

“Het evacuatieplan is klaar, maar het gaat erom dat de evacuatie een aanzienlijke verbetering moet inhouden”, zegt minister Fernald van Defensie. Het leger staat zelfs gereed om bij te springen. Malonti vindt het allemaal te lang duren. De honderden slachtoffers, die merendeels hun woning kwijt zijn, moeten ten ministe verplaatst worden naar hoger gelegen gebieden.

Voedselhulp is prima en die heeft een groot deel al bereikt. “Maar wat nu het hardst nodig is, is brandstof voor het transport”, zegt Malonti. Ook is er behoefte aan drinkwater en dekzeilen als de evacuatie op gang komt. Niet alleen staan mensen op sommige plaatsen tot hun middel in het water, de omstandigheden worden steeds onhygiënischer. Latrines zijn ondergelopen en overal drijft dood pluimvee rond.

opening
Fernandes Express
BODO Party

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES