maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijOpperhoofd Aboikoni smeekt Koningin Beatrix om hulp

Opperhoofd Aboikoni smeekt Koningin Beatrix om hulp

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 12 mei – “Koningin, uw kinderen zijn in nood, help ze alstublieft”, woorden die het groot opperhoofd van de grootste marronstam der Saramaccaners, Belfon Aboikoni vandaag tot Hare Majesteit Koningin Beatrix richtte. De granman deed deze smeekbede via Stadsradio Fayalobi Amsterdam. Eerder deze week deed hij reeds een algemeen beroep op Nederland om de mensen die onder zijn gezag vallen te helpen.

Vandaag richtte Aboikoni zich nadrukkelijk en rechtstreeks tot de Koningin Beatrix om hulp voor de slachtoffers van het getroffen gebied. In zijn hulpoproep zei hij tegen haar dat “alles beter ging toen zij nog Suriname in handen had”. De Granman zit momenteel noodgedwongen in Paramaribo, terwijl zijn onderdanen in het getroffen gebied hem nodig hebben.

Lees meer op de site van Stadsradio Fayalobi

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

4 REACTIES
 1. Wat is eigenlijk de betekenis van een opperhoofd? Weet Aboikoni wel hoe hij zich te kijk zet bij het nederlandse volk. Ik denk het niet.Goed bedoelt meneer aboikoni,maar het is beter dat u de koningin niet smeekt,want in mijn ogen maakt u zichzelf weer tot slaaf en terwijl juist uw volk de Marrons vrije mensen willen zijn. Ook zijn uw onderdanen geen kinderen van de koningin,maar gewoon volwassen mensen die nu in NOOD verkeren.Laat de onderdanigheid van weleer niet meer zegevieren. Met steun van de nationale en internationale gemeenschap, komt u er wel.


  Maak melding
 2. Ik vind het belachelijk dat hij dat heeft gedaan. Nederland is het verplicht aan suriname toen ze zelf in nood waren hebben surinamers ze geholpen maar ik kan dat nergens teruglezen zelfs niet in hun geschiedenis boeken vind ik wel heel erg van ze de kinderen op school krijgen daar zelf ook geen lessen in. veel surinamse kinderen en volwassen weten dat niet. maar toch is het zo!!!


  Maak melding
 3. Nou,aan de reacties van enkele mensen moet ik constateren, dat de geschiedenis van het koloniale tijdperk hen wel degelijk interreseert. Velen geloven niet meer in wat er in de geschiedenisboeken staat geschreven. Ik heb het al eerder gezegd dat wie de geschiedenis van Nederland en zijn kolonien wil begrijpen, op onderzoek uit moet gaan.Er is zoveel gelogen en gebaggataliseert in de geschiedenisboeken en de kinderen die dit leren moeten erin geloven. Ik vroeg een keer aan mijn geschiedenis leraar hoe het komt dat driehonderd jaar koloniale geschiedenis in studieboeken word afgedaan met één bladzijde voor Indonesie EN een Half bladzijde aan Suriname. Antwoord van mijn leraar was: dat de jeugd van tegenwoordig niet geinteresseerd is in koloniale politiek en daarmee moest ik het doen. Afrikaans politiek kwam er helemaal niet in voor.Geen wonder dat zelfs Halfbloed kinderen soms niets weten of willen weten omdat ze op school onthouden is kennis te nemen van hun Background.


  Maak melding
 4. Ik vind het niet gek dat Aboikoni hulp gevraagd heeft aan de koningin. Veel oudere mensen van het binnenland weten nog steeds niet dat suriname niet meer kolonie is van nederland omdat ze niet zijn ingelicht toen Suriname onafhankelijk werd van Nederland. Daarom zegt Aboikoni ook “uw kinderen”. Dus ik vind het niet zo gek ze suriname had meer aandacht aan die mensen van het binnenland moeten besteden.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES