zondag, april 21, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidSuriname bestudeert internationaal hulpaanbod

Suriname bestudeert internationaal hulpaanbod

-

Does Travel - naar Suriname

Suriname studeert momenteel op een aanbod van de Verenigde Naties om een team te sturen om te helpen in het door overstromingen getroffen gebied. Dat heeft president Ronald Venetiaan woensdag desgevraagd tegenover het ANP gezegd. Als Suriname erom vraagt kan er binnen 24 uur een VN-team in het land zijn, aldus Venetiaan. De nationale coördinatiecommissie voor rampenbeheersing en het crisisteam van de regering in Paramaribo bestuderen het voorstel nog. Ze bekijken ook aan wat voor soort ondersteuning behoefte is.

Venetiaan heeft de mededeling woensdag gekregen van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken. Nederland is bereid in dat internationale team deel te nemen. Eerder werd bekend dat een expert van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) deel zal uitmaken van een VN-team dat naar Suriname gaat.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES