zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandParastatalen geven ruim voor hulp rampgebieden

Parastatalen geven ruim voor hulp rampgebieden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 11 mei – Parastatale bedrijven hebben ruim gehoor gegeven aan de oproep van de regering om bij te dragen aan de noodhulp voor het binnenland. Tijdens een speciale sessie met president Venetiaan and minister Hildenberg van Financiën zijn vette cheques overhandigd. Staatsolie was het gulst met een gift van vijfhonderdduizend Surinaamse dollar (ongeveer honderdvijftigduizend euro).

De SLM heeft vijftigduizend Surinaamse dollar geschonken (ongeveer zestienduizend euro) en vrij vrachttransport tot duizend kilo. De Maritieme Autoriteit Suriname, Mas, betaalt veertig helikoptervlieguren. “We mogen de tijd niet voorbij laten gaan zonder dat we contact hebben met de mensen en van hen vernemen wat de eigenlijke behoeften zijn”, zei Venetiaan.

Daarom wordt zwaar geïnvesteerd in betrouwbare verbindingen. Niets wordt aan het toeval overgelaten, ook al lijkt het er soms op dat er niet snel genoeg gehandeld wordt. In sommige delen wordt al gevreesd voor het uitbreken van ziektes. “We gaan er vanuit dat we achteraf veel meer geld nodig zullen blijken te hebben, dan nu lijkt”, aldus Venetiaan. Belangrijker is nu dat er ondernomen wordt.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES