zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameEx-ministers Gilds, Balesar juni voor de rechter

Ex-ministers Gilds, Balesar juni voor de rechter

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 11 mei – De ex-ministers Siegfried Gilds en Dewanand Balesar moeten in juni voor de rechter verschijnen. Dit meldt het Parket van de Procureur-Generaal. Het gerechtelijk vooronderzoek, GVO, tegen de van corruptie verdachte Balesar is afgerond. Hij krijgt binnen enkele dagen bericht van verdere vervolging. Gilds, die wordt verdacht van witwaspraktijken, blijft op vrije voeten.

Volgens het Parket zal het onderzoek tegen Gilds “zich uitstrekken tot verhoren in Nederland.” Hij is reeds door de politie verhoord. De in zijn zaak aangehouden verdachten C.A. en E.M. moeten binnenkort voor de rechter. De architect E.M. wordt ervan verdacht hand en spandiensten te hebben verleend aan Andy Groeneveld. Deze neef van Gilds is in Nederland berecht voor drugshandel.

Gilds moest begin dit jaar aftreden, na formeel in staat van beschuldiging te zijn gesteld door het Openbaar Ministerie. Door onder meer de oppositie is kritiek geleverd op het tempo waarin beide zaken worden afgehandeld. Aan de andere kant zijn medeverdachten van beide ex-bewindslieden reeds lang vooraf aangehouden. Alle medeverdachten van Balesar zijn intussen op vrije voeten gesteld.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES