dinsdag, februari 20, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandEerste vliegtuigen strijken neer in rampgebied

Eerste vliegtuigen strijken neer in rampgebied

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 11 mei – De eerste vliegtuigen met hulpverleners en voedselrantsoenen, zijn neergestreken in het rampgebied. Behalve militairen en politieagenten, zijn ook brandweerlieden en hulpverleners van het Rode Kruis afgevaardigd. Ook zijn de eerste voedselpakketten opgestuurd, nu er een eerste inventaris is opgemaakt. Het heeft er ook veel van dat het rivierwater begint te zakken.

Uit het Boven-Surinamegebied wordt gemeld dat delen van het heuvellandschap droog komen te liggen. Bepaalde huizen zijn weer te zien. Het moet dus makkelijker worden hulp te bieden. De eerste vliegtuigen met voedselpakketten zijn reeds geland en overheidsfunctionarissen worden belast met de distributie. De verwachting is dat de meeste slachtoffers geholpen zullen zijn in enkele dagen.

Intussen heeft president Venetiaan officieel om buitenlandse hulp gevraagd. Het rampencomité van de Verenigde Naties, Undac, heeft al een oriëntatiemissie gestuurd. Ook de EU heeft hulp aangeboden. Er zal eerst een inventarisatie worden gemaakt van de schade, waarna de hoogte van de hulp bepaald zal worden. De Organisatie van Amerikaanse Staten heeft ook al poolshoogte genomen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Party

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES