maandag, mei 27, 2024
HomeOnderwerpenBinnenlandBoven-Suriname, Zuid-Marowijne rampgebieden

Boven-Suriname, Zuid-Marowijne rampgebieden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 mei – De regering heeft Boven-Suriname en Zuid-Marowijne verklaard tot rampgebied. Dit zegt president Venetiaan. Er worden noodmateregelen getroffen en hulp van particulieren is welkom. De gevolgen van de overstromingen zijn nog niet te overzien. Het wordt niet uitgesloten dat nog meer dorpen te lijden krijgen van het almaar stijgende rivierwater.

De Lawa, Marowijne en Suriname lijken nog niet tot rust te komen. De kans is dus groot dat het niet blijft bij de ruim honderd en vijftig Inheemse en Marrondorpen. Er is dan ook nog geen definitief zicht. “Hoe meer dorpen getroffen worden, hoe groter het rampgebied wordt”, zegt woordvoerder Derrick Beeldsnijder van het Coördinatiecentrum Rampenbestrijding tegenover de Ware Tijd.

He crisisteam van ministers heeft de eerste maatregelen getroffen. Leger en politie worden ingezet voor hulpacties en beveiliging. Ook worden voedselpakketten en drinkwater opgestuurd. Intussen komt de eerste hulp vanuit het buitenland op gang. Het Nederlandse Cordaid/Mensen in Nood stelt 75.000 euro beschikbaar. Stichting Vice Versa in Utrecht komt met een benefietactie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES