Expo over geschiedenis van Suriname verlengd

0

De expositie ‘Verhalen van de Wilde Kust’ is wegens succes verlengd t/m 2 juni 2006. In de Universiteitsbibliotheek Amsterdam (UvA) is sinds het begin van 2006 een tentoonstelling over de vroege geschiedenis van bijzonder Suriname te zien. Aanleiding voor de expositie is de oplevering van de beelddatabank Suriname 1599-1975.

De expositie ‘Verhalen van de Wilde Kust’ werpt een blik op de vroege geschiedenis van het koloniale Suriname aan de hand van materiaal uit de eigen collectie. De rijke Surinamicacollectie maakt deel uit van de Bijzondere Collecties van de Universiteitsbibliotheek. Er zijn onder meer historische prenten, kaarten, tekeningen en gedrukte werken te zien.

Al vanaf de zestiende eeuw reizen mensen naar Suriname en stellen hun ervaringen te boek. De Surinamicacollectie van de Universiteitsbibliotheek omvat boeken en kaarten vanaf het begin van de zeventiende eeuw tot heden. De beelddatabank heeft het mogelijk gemaakt een digitale impressie van die gehele collectie te geven. De expositie Verhalen van de Wilde Kust richt zich op de vroegste periode van deze verslaglegging en vertelt het verhaal van de ontdekking, de verwondering en de bewondering door Europeanen van Suriname en haar inwoners. Reizigers, militairen, wetenschappers en planters geven zo een beeld van het leven in de kolonie waar ze korte of langere tijd deel van uitmaken.

Periode: van 25 januari 2006 t/m 2 juni 2006
Openingstijden: elke werkdag van 13:00 – 17:00
Gesloten: 5 & 25 mei
Plaats: tentoonstellingszaal Universiteitsbibliotheek UvA, Singel 425, Amsterdam
Te bereiken: met tram 1, 2 en 5 halte Koningsplein
Toegang: gratis


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.