dinsdag, april 16, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieVrouw houdt vol: miskraam door bolletjesonderzoek

Vrouw houdt vol: miskraam door bolletjesonderzoek

-

Does Travel - naar Suriname

De Surinaamse vrouw Merlyn MacNack die in november een miskraam kreeg na een drugscontrole op Schiphol gaat in beroep tegen de beslissing van justitie in Haarlem om de betrokken ambtenaren niet te vervolgen. Ze houdt vol dat de miskraam het gevolg was van geweld tijdens het bolletjesonderzoek. Het Openbaar Ministerie concludeerde eerder dat dat verband niet is aangetoond.

MacNack had in Nederland een klacht ingediend wegens zware mishandeling tijdens het onderzoek naar bolletjes. Volgens de Nederlandse arts die ze in Huizen raadpleegde, omdat ze na haar ‘vrijlating’ veel bloedverlies had, is het niet uitgesloten dat de vrouw als gevolg van het onderzoek een vruchtje van ongeveer drie centimeter verloor. Dat staat in een schriftelijke verklaring van de arts. Het voorval deed zich begin november 2005 voor. “Volgens mij hebben ze alles in een doofpot gestopt”, zei Merlyn eerder tegen journalisten in Paramaribo. Ze heeft ook een letselschadeadvocaat ingeschakeld die smartengeld eist voor de lichamelijke en geestelijke gevolgen van de miskraam.

De zware controle op drugssmokkel stuit al langer op felle protesten. De Nationale Ombudsman Brenninkmeijer heeft begin 2006 een onderzoek ingesteld naar de zogeheten 100-procentscontroles op de luchthaven. Volgens de ombudsman overtreedt de douane de regels door mensen die mogelijk bolletjes hebben geslikt op hun naakte lichaam te onderzoeken.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

9 REACTIES
 1. De overheid is zelf corrupt van nederland logish dat ze deze zaak in de doofpot laten verdwijnen omdat ze anders een slechte naam krijgen de nederlandse overheid. Maar als het een marrokaan of turk was geweest dan zou niets verdwijnen in de doofpot.Dus surinamers we zijn te rustig en lief,daarom hebben hebben ze schijt aan ons. We moeten maar eens als de turken en marrokanen gedragen dan moet je zien hoe snel ze veranderen. Maar we hebben het ook zelf te danken die strenge controle voor drugs onze mensen verpesten het voor andere.


  Maak melding
 2. Ik ben het eens met Judge, Surinamers hebben over het algemeen een grote mond, doen stoer, maar als het op aankomt vraag ik mij af waar hun grote mond is gebleven.
  We laten inderdaad teveel toe.


  Maak melding
 3. Deze vrouw heeft de zaak verloren omdat ze zich niet gelijk bij politie schiphol heeft gemeld. Politie schiphol en de bolletjes brigade zijn twee verschillende diensten.Had ze zich gelijk daar gemeld ipv van eerst terwijl ze bloedde, met familie, naar huis te gaan, om daarna naar het ziekenhuis te gaan, had ze deze schaak grandioos gewonnen, en had vandaag garanteed meer dan een miljoen euro binnen. Meld je om de gekste dingen bij de politie in nederland.


  Maak melding
 4. Judge heeft enigszins gelijk…..maar aan de andere kant lijkt het mijns inziens dat Holland zich altijd zo heeft gedragen tegenover ons. We hebben altijd een stiefmoederlijke behandeling gekregen, in vergelijking met de rest van de allochtonen. Ik denk dat we wat weer onze stem moeten laten horen, om aandacht te krijgen.
  Tenslotte wens ik Merlyn heel veel sterkte en succes.


  Maak melding
 5. Het is een waarheid als een koe dat Turken en
  Marokkanen in hun grieven veel beter worden tegemoetgekomen dan onze orkanische Surinamers.
  De verklaring hiervoor ligt echter anders dan wat hier wordt uitgelegd en beweerd.

  De Molukkers hebben ook eens een harde vuist gemaakt voor de Hollanders, maar hebben er geen fuk mee bereikt. Integendeel !!
  Wat zeg je van de Antillianen . Zijn die lievertjes. Toch worden die keihard aangepakt. Dus : waar ligt het aan dat Turken en Marokkanen stijvol worden bejegend?

  reden 1: Angst voor de Islamitische terreur,
  die groots wordt gecoordineerd.
  reden 2: saamhorigheid onder Islamgezindten. Deze is belangrijk omdat enige vorm van solidariteit onder Surinamers niet voorkomt.
  reden 3: Blanken hebben over het algemeen een manisch depressieve angst voor mensen met een donkere huidskleur. Hier voldoen Turken en Marokkanen gelukkig niet aan, ook al zijn zij evenals Surinamers allochtonen.
  reden 4: Politici van Turkse en Marokkaanse
  afkomst hebben de regeringsleiders en gemeentenbesturen veel beter kunnen overtuigen van de penibele positie van hun etnische groepen in Nederland dan wat de Surinaamse politici ooit voor elkaar hebben weten te krijgen. Deze laatste categorie denkt en werkt ook in Nederland bevolkingsgroepgericht!!!!!

  Tot slot: wezen jullie op jullie hoede:
  De Hollanders geven de Turken en Marokkanen
  zoveel politieke en bestuurlijke macht en faciliteiten dat zij straks zullen verworden tot een machtige etnische groep, waar de overige etnische groepen zich voortaan aan dienen te conformeren.


  Maak melding
 6. ik vindt dit belachelijk,maar degen die drugs meenemen die worden niet tot zijn poenta uit gezocht in bij zijn van hun kinderen is heel er ,vreselijk en belachelijk dat de politie di soort praktijken niet uitvoert,maar wel met geweldige uniformen lopen als of ze heel wat zijn .Jammer mac nack door blijven strijden
  Ik ben inmiddels door jou familie ook twee maal beroofd toen ik zwanger was en dat viel mij ook tegen


  Maak melding
 7. De mensen op Schiphol houden de verkeerde personen aan. Wat doen ze dan met de piloten en stuards en stuardessen?. Wat doen ze met het personeel van de bagage afhandeling, die mensen moeten in de gaten gehouden worden, zij halen de koffers eerst leeg omdat ze daarvoor al betaald zijn. Het kost de dealers ook geld want het zijn grote bedragen die ze uitgeven aan deze boeven. Zelfs de politie op Schiphol is corrupt. Ze moeten mijns inziens eerst die schurken aanpakken in plaats van een passagier die uren heeft gezeten in het vliegtuig en die gauw naar huis wil. Melyn, al moet je je laatste onderbroek verkopen laat de zaak niet zitten, vecht.


  Maak melding
 8. Dat heb je heel goed ingezien William! De omstandigheden voor de Suri gemeenschap in Nl zal drastisch beroerder worden als Surinamers dezelfde mentalliteit behouden en niet gaan bundelen en opkomen voor hun rechten.


  Maak melding
 9. als zou blijken, dat je onschuldig bent, dan is de nederlandsestaat verplicht jou schade toe te kennen, omdat hun degene zijn, die alle regeltjes bedenken in denhaag. je hebt pas recht van spreken, als het tegendeel is bewezen, zoniet zou ik blijven procederen, totdat ze tot inkeer komen. blijf volhouden, en zorg, dat ze je hetgeen uitbetalen, waar je recht op hebt. sterkte ro???


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES