Tarieven dienstverlening scheepvaart te laag

8

PARAMARIBO, 6 mei – Technische bijstand aan binnenkomende schepen moet geschieden tegen meer marktconforme tarieven. Dit stelt de Maritieme Autoriteit Suriname, Mas. Mobilisatie van personeel en materieel kost handen vol geld. De tarieven voor diensten, waaronder het binnenloodsen, zijn niet kostendekkend. Daar moet dringend verandering in komen.

De nood is des te hoger, daar door alle prijsverhogingen voor goederen en diensten heen, de tarieven gelijk zijn gebleven. “Wij zien graag dat de regering groen licht geeft”, zegt waarnemend directeur Marlene Harris. Er zal een voorstel worden ingediend bij de ministerraad, omdat niet zelfstandig mag worden aangepast. De Mas is verantwoordelijk voor de belangrijkste havens.

Ook wordt opgetreden als Maritieme Administratie en Havenbeveiligingsautoriteit. Ruim negentig procent van alle in- en uitvoerverkeer verloopt via de grootste, de Nieuwe Haven. Er zijn nog havens bij Nieuw Nickerie voor met name de export van rijst, Paranam voor bauxietexport, Albina, Moengo en Smalkalden. Per jaar doen ongeveer duizend schepen de Surinaamse havens aan.


8 REACTIES

 1. Je ergert je dood aan deze front regering, niets kunnen ze waarmaken, zelfs kleine kinderen zijn hierbij veel volwassen gedrag aan het tonen, dit zooitje moet echt afgeschoten worden, alleen bedelen kunnen ze bij nederland, elke 4 jaar willen ze meer stemmen krijgen in ruil voor rijksambtenaren. Is dit “een manier” hoe je een land moet regeren, voor wat hoort wat. Het wordt tijd voor een regering in ballingschap en dit regering vanuit het buitenland met grof geweld af te zetten, dit tolerantie kan niet zo maar blijven doorgaan. Suriname is door dit systeem regelrecht, het afgrond in geholpen.


  Maak melding

 2. 1: weer laten ze zien waarom staatsbedrijven failliet gaan.Geen winst uitgangspunt.
  2: dit is wat alle shippings willen horen, om hun prijs te verdubbelen. Een doos versturen word 2 maal duurder.


  Maak melding

 3. Jongens, jongens toch waar zijn wij mee bezig
  ieder keer met die negatieve opmekingen.als jullie het beter weten en kunnen, waarom ga
  jullie hun dan niet een handje helpen?Het is
  makkelijk om commentaar te zitten leveren.
  Laat zien dat jij het veel beter kan en ga ze
  dan wijzen hoe het moet.Men zegt wel de beste stuurlui zit aan wal


  Maak melding

 4. Marlene Harris, je moet niet lullen om de aandacht van jou functioneren binnen de MAS af te leiden !
  Hoe staat het met de ‘Marwina’ ? Is dit betonningsvaartuig al vlot getrokken vanaf de Korikoribank ? En hoeveel bedraagt de totale schade aan dit vaartuig ? Waarom is dit vaartuig als sleepboot ingezet ? Probeer je nu wat extra gelden te genereren om de kosten van de schade te dekken ?
  Neks van marktconforme tarieven, de kosten van jullie enorme blunders moeten ergens vandaan komen dus laten jullie de burgers hiervoor opdraaien.
  Bij de SLM is het een evengrote puinzooi.
  Deze bedrijven kosten de bevolking klauwen vol geld vanwege grove blunders, enorme nalatigheden en onkunde van deze zgn SPA managers !
  Weg met al deze randfiguren die zich managers noemen, echter alleen maar ellende veroorzaken en de staat onnodige kosten jaagt.


  Maak melding

 5. Ja sranang man je heb gelijk
  de beste stuurlui staan zeker aan wal.
  Deze verhoging vind ik zelf dat het terecht is.
  Niet zeuren gewoon doen .
  Het heeft alleen maar voordelen .
  Alleen wil ik wel zeggen dat men wel beter met al de gelden die ze innen nuttig gebruiken .
  En niet voor prive doel einde dient te worden gebruikt.
  Verder vind ik de verhoging een topie.
  het is allen maar beter voor het land
  Sranang mang 2


  Maak melding

 6. ik neem aan dat jullie het niet tegen mij hebben, gezien ik twee feiten een geen negatief commentaar hebt gegeven.Die verhoging is terecht ,maar deze verhogingen horen over de gehele linie plaats te vinden, en dat sinds 12 jaar geleden, maar ze lieten het achterwege, omdat men staatsbedrijven niet met winst oogpunt draaiden. En dat zijn de woorden van gilds.

  Over een handje helpen ,heb ik al geprobeerd maar alss je niet front gelinieerd bent, of any partij krijg je niks gedaan.


  Maak melding

 7. De beste stuurlui staan aan wal is een spreekwoord geworden door onbegrip,maar het berust op feiten.

  Maar men gebruikt het omdat het een leuk excuus is voor iemand om tegen een ander die niet in de hoedanigheid is een beslissing te nemen, of erger niet in de hoedanigheid kan komen om een beslissing te nemen ,terwijl de persoon die het zegt er wel de beslissing kan nemen.

  Maar dat spreekwoord komt uit de praktijk ,niet omdat het bewezen is dat mensen aan de zijlijn, altijd wat te zeggen hebben en niet weten wat ze zeggen,maar omdat blijkt dat inderdaad de beste mensen omverschillende redenen altijd aan de zijlijn zitten ,tewijl de domme massa doet wat het wilt.

  De basis van onze democratie is gestoeld op de meerderheid bepaald,hoe dom de de meerdeheid ook is.Men gaat ervan uit dat als meer mensen A zeggen ,A dus correct is.

  Neem de verkiezingen. Het is altijd jammer dat de beste stuurlui aan wal moeten staan.
  Aan wal moeten staan omdat we bij verkiezingen moeten rekenen op de intelligentie van de domme massa.En onthou dat als je een willekeurige massa pakt, zijn de intelligente mensen altijd in de minderheid. Het is onvoorstelbaar. Heb je ooit gekeken toen je bijv op school zat,dat je nooit in een klas zit met 30 studenten waar 20 alleen 9 en 10 scoren?
  Het is altijd weer hooguit 5 leerlingen met 9 en 10. De rest mag die 5 niet.Het is raar maar de massa houd nooit van die intelligenten onder hen,ze kiezen liever voor de brute domme mensen,die ze een hoop fantasien voorhouden. Men loopt nooit achter de nerds.Dus bij verkiezing, in de klas,zijn geen van die 5 in het bestuur van wathever.Neem een kijkje in de assemblee en daar zie je het weer. Zo gaat het ook tot onze verkiezingen.gevolg de beste stuurlui staan aan wal.


  Maak melding

 8. Jouw commentaar krijgt van mij de waardering 10 met een griffel.
  Kunnen de nationalisten/dromers/goedpraters ermee doen!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.